چگونه با مک بوک کار کنیم
راهنمای مقدماتی استفاده از مک بوک
اگر به تازگی مک بوک خود را خریداری کرده اید، احتمالا هنوز با تمام ویژگی های آن آشنا نیستید. به خصوص اگر تا کنون فقط از دستگاه های مبتنی بر ویندوز استفاده کرده باشید. در ادامه به معرفی 20 ویژگی و نکته مهم می پردازیم که می تواند زندگی شما را با مک بوک آسان کند.
تاچ آیدی و سیستم Apple Pay
پشتیبانی از Touch ID اخیراً به مک بوک پرو جدید اضافه شده است. به این ترتیب کاربران می توانند به حساب کاربری خود دسترسی داشته باشند و با فشردن یک دکمه از طریق نسخه تحت وب اپل پی خرید کنند.
باز کردن خودکار
این ویژگی به شما این امکان را می دهد که قفل سیستم خود را با اپل واچ خود تنها در چند ثانیه باز کنید. بنابراین در انتخاب یک رمز عبور پیچیده 14 رقمی برای مک بوک خود تردید نکنید که حتی قدرتمندترین ابررایانه های جهان نیز نمی توانند آن را حدس بزنند.
نوار لمسی
به یکی دیگر از ویژگی های جالب و کاربردی مک بوک پرو جدید رسیدیم. نوار لمسی در واقع یک پنل باریک و قدیمی است که بالای صفحه کلید قرار می گیرد و کاربردهای مختلفی دارد. افراد می توانند برنامه های مورد علاقه خود را به این نوار اضافه کنند تا سریعتر به آنها دسترسی داشته باشند.
Doc
تمام برنامه ها، فایل ها و پوشه هایی که زیاد استفاده می کنید یا در حال حاضر استفاده می کنید در Dock ذخیره می شوند. به این ترتیب دیگر نیازی به رفتن به قسمت های مختلف سیستم برای دسترسی به آن ندارید. کافی است روی فایل مورد نظر در داک کلیک کنید تا باز شود.
نوار ابزار
نوار منو یکی از مواردی است که هنگام کار با مک بوک قطعا به آن نیاز خواهید داشت. این نوار در بالای صفحه قرار دارد و شامل تنظیمات سیستم، میانبرهای وضعیت دستگاه، Spotlight، Siri و غیره است.
جستجوگر
Finder در واقع یک واسطه است که با استفاده از آن می توانید برنامه های مختلفی را اجرا و فایل های خود را مدیریت کنید. مهم ترین ویژگی Finder دسترسی مستقیم به برنامه های ابری است که از مشکل دسترسی به Dropbox و iCloud Drive جلوگیری می کند.
تصاویر پس زمینه و محافظ صفحه
می توانید با انتخاب تصویر پس زمینه و اسکرین سیور دلخواه جذابیت صفحه را افزایش داده و مطابق با سلیقه خود تغییر دهید.
فروشگاه اپلیکیشن
میتوانید همه برنامهها و بهروزرسانیهای ارائهشده برای MacBook را در اپ استور خریداری کنید. البته برای این کار باید Apple ID داشته باشید.
کلیک راست
بر خلاف سایر لپ تاپ های موجود در بازار، ترک پد مک بوک دارای بخش راست کلیک خاصی نیست. با این حال، کاربر می تواند با تغییر تنظیمات مربوطه از برنامه های راست کلیک نیز بهره مند شود.
ترک پد و ماوس جادویی
ماوس جادویی مک بوک و Trackpad دارای ویژگی هایی هستند که ممکن است در محصولات دیگر پیدا نکنید. یکی از این ویژگیها، عملکردهای حرکتی است که صفحه را بزرگنمایی و اسکرول میکنند.
همچنین بخوانید: تفاوت بین کروم بوک و لپ تاپ کدام یک برای خرید مناسب تر است؟
اکنون تمام صفحه
هنگام کار با مک بوک خود، از حالت تمام صفحه برای تمرکز بیشتر روی کار خود استفاده کنید. همچنین می توانید صفحه نمایش را به دو قسمت تقسیم کنید و در آنجا کارهای مختلفی انجام دهید.
اسکرین شات بگیرید
کاربران مدل های مختلف مک بوک می توانند با استفاده از کلید میانبر اسکرین شات از صفحه مورد نظر عکس گرفته و با دوستان و آشنایان خود به اشتراک بگذارند.
پروژکتور
Spotlight یکی از ابزارهای مفید برای جستجوی فایل ها، پوشه ها، برنامه ها، ایمیل ها و حتی وب است.
دستیار صوتی سیری
کاربران مک بوک می توانند به دستیار صوتی سیری مانند آیفون و آیپد دسترسی داشته باشند. جالب اینجاست که نسخه مک سیری قادر است اطلاعات بیشتری را در اختیار کاربران قرار دهد.
راه اندازی رمپ
داشبورد مک بوک مانند صفحه اصلی آیفون و آیپد است. یعنی کاربر می تواند تمامی برنامه ها و بازی های موجود در سیستم را از این قسمت مشاهده کرده و در دسته بندی ها و پوشه های خاصی قرار دهد.
مرورگر سافاری
سافاری یکی از موارد مهمی است که هنگام کار با مک بوک از آن بسیار استفاده خواهید کرد. این مرورگر به صورت پیش فرض بر روی سیستم نصب شده و روند جستجوی وب را تسهیل می کند.
درخواست پیام
میتوانید با وارد کردن اطلاعات ایمیل خود در برنامه Mail و اعمال فیلترهای مختلف برای پیامهای خوانده نشده، پیامهای دارای پیوست، پیامهای ارسال شده توسط مخاطبین خاص و موارد دیگر، ایمیلهای جدید را در MacBook خود دریافت کنید.
اپلیکیشن پیام رسانی
این برنامه مانند برنامه در iPhone و iPad کار می کند. حتی با ایجاد یک سری تغییرات می توان ترتیبی داد که کاربران محصولات اندرویدی نیز بتوانند در مک بوک پیام ارسال کنند.
iCloud
پس از ایجاد Apple ID، 5 گیگابایت فضای ذخیره سازی iCloud به صورت رایگان دریافت خواهید کرد. میتوانید از این فضا برای پشتیبانگیری از آیفون، همگامسازی برنامهها، بهینهسازی فضای ذخیرهسازی و ذخیره آهنگها، تصاویر و موارد دیگر استفاده کنید. اما اگر به فضای ابری بیشتری نیاز دارید، می توانید با پرداخت 0.99 دلار در ماه ظرفیت آن را افزایش دهید.
رفع مشکلات مک
اگر در حین کار با مک بوک با مشکلی مواجه شدید، می توانید با مراجعه به انجمن iMore سوال خود را مطرح کنید تا سایر کاربران شما را راهنمایی کنند.
مک بوک های اپل از سیستم عامل macOS استفاده می کنند که سیستم عامل خود اپل است و تفاوت زیادی با ویندوز دارد. در عمل استفاده از مک بسیار ساده است و می توان محیط این لپ تاپ ها را بسیار ساده و سرراست در نظر گرفت، اما اگر تا به حال از این سیستم عامل استفاده نکرده اید و می خواهید به مک بوک سوئیچ کنید، احتمالا در ابتدا کمی سردرگم خواهید شد. . با تکنولایف همراه باشید تا نحوه کار با مک بوک اپل را بیاموزید و شما را با این محصولات و سیستم عامل ها آشنا کنیم.
انواع مک بوک چیست؟
مک بوک های اپل در دو دسته کلی مک بوک ایر و پرو تولید می شوند. مکبوک ایر ارزانترین نسخه لپتاپهای اپل است و مدلهای پرو، همانطور که انتظار میرفت، گرانتر هستند و امکانات بیشتری دارند. اگر برای انجام کارهای روزانه و نسبتا سنگین به مک بوک نیاز دارید، Air را انتخاب کنید و در غیر این صورت مک بوک پرو را انتخاب کنید.
مهاجرت از ویندوز به مک
بیشتر سهم بازار لپ تاپ متعلق به سیستم عامل ویندوز است و بنابراین، اگر می خواهید برای اولین بار از مک بوک استفاده کنید، احتمالاً از ویندوز به سیستم عامل macOS مهاجرت کرده اید. در ادامه ابتدا به تفاوت های این دو سیستم عامل می پردازیم و سپس به آموزش کار با مک بوک می پردازیم.
تفاوت اساسی در توسعه سیستم عامل
مایکروسافت ویندوز را تولید و توسعه می دهد و شرکت های مختلف از این سیستم عامل بر روی لپ تاپ های خود استفاده می کنند. در واقع مایکروسافت سازنده ویندوز است، اما همه دستگاه های دارای ویندوز متعلق به مایکروسافت نیستند و ایسوس، لنوو، ام اس آی، اچ پی، دل و تقریباً همه برندهای دیگر از این سیستم عامل در لپ تاپ خود استفاده می کنند.
در دنیای مک بوک ها و سیستم عامل macOS داستان کاملا متفاوت است. این سیستم عامل توسط اپل توسعه یافته است و تنها بر روی لپ تاپ های تولید شده توسط همین شرکت استفاده می شود. این بدان معناست که نمی توانید مثلاً لپ تاپ ایسوس با macOS پیدا کنید. این واقعیت که اپل سازنده مک بوک و توسعه دهنده macOS است، مک بوک ها را سازگارتر و یکپارچه تر می کند و این محصولات کمتر در معرض باگ های نرم افزاری هستند.
منوی Start وجود ندارد
در ویندوز شما از طریق منوی استارت به بسیاری از قابلیت های لپ تاپ خود دسترسی خواهید داشت و برای دسترسی به این منو می توانید به راحتی دکمه ویندوز روی کیبورد خود را فشار دهید. در دنیای macOS، این منو دیگر وجود ندارد و ابتدا باید به نبود آن عادت کنید.
میانبرهای مختلف
اگر از کاربران ویندوز بوده اید، می دانید که بیشتر میانبرهای این سیستم عامل با دکمه Ctrl انجام می شود، اما در macOS این دکمه با Cmd جایگزین می شود و باید از این دکمه بیشتر برای اجرای دستورات مختلف استفاده کنید. در مک به جای دکمه Alt با دکمه Opt مواجه می شوید و باید به این تفاوت بین دکمه ها عادت کنید.
نحوه کار با مک بوک
اگرچه تفاوت های زیادی بین این دو سیستم عامل وجود دارد، اما در مک از صفحه کلید و ماوس استفاده خواهید کرد و مانند ویندوز می توانید با دو کلیک به برنامه ها و منوها دسترسی داشته باشید و با کشیدن فایل ها به یک پوشه منتقل کنید. macOS درست مانند ویندوز یک سطل زباله دارد و شما می توانید موارد را به همان روش حذف کنید. با این حال، تفاوت های اساسی و مهمی وجود دارد که در ادامه آموزش استفاده از مک بوک ایر و پرو به آنها خواهیم پرداخت.
نوار پایین یا The Dock
هنگامی که برای اولین بار مک بوک خود را راه اندازی می کنید، نواری را در پایین صفحه مشاهده خواهید کرد. در این نوار میانبرها و نرم افزارهای نصب شده بر روی مک بوک نمایش داده می شوند. با کشیدن برنامه ها به این قسمت می توانید یک میانبر برای آنها ایجاد کنید و به سرعت به این برنامه ها دسترسی پیدا کنید. اگر با آیپدهای اپل کار کرده باشید، احتمالاً با این نوار در پایین صفحه بیشتر آشنا هستید.
نوار جستجو یا Spotlight
اگر با آیفون یا آیپد کار کرده باشید، به خوبی می دانید که با کشیدن دست خود به سمت پایین، نوار جستجو برای شما نمایش داده می شود و می توانید محتوای مورد نظر خود را جستجو کنید. آیفون شما این مفهوم را در میان برنامهها، برنامههای App Store، اینترنت و بسیاری از فضاهای دیگر جستجو میکند و نتایج را به شما نشان میدهد.
دقیقاً همین ویژگی در مک بوک وجود دارد و می توانید از دو طریق به آن دسترسی داشته باشید. یکی اینکه روی علامت ذره بین در سمت راست بالای تصویر کلیک کنید و دیگری فشار دادن دکمه Cmd با Space.
نوار بالا یا نوار منو
در بالای صفحه مک بوک خود، نوار کوچکی به نام نوار منو را مشاهده خواهید کرد. عناوین این نوار بسته به برنامه ای که استفاده می کنید تغییر می کند. البته در سمت چپ و گوشه صفحه نمایش لوگوی اپل را می بینید که هرگز تغییر نمی کند و میانبرهای سیستم و مواردی مانند خاموش کردن مک بوک را در اختیار شما قرار می دهد. سمت راست این نوار در بالای صفحه نیز قسمت اعلان ها است و به مواردی مانند وای فای، بلوتوث و … دسترسی خواهید داشت.
فروشگاه اپلیکیشن
هر دستگاهی فروشگاهی برای نصب برنامه ها و بازی ها دارد و اگر از آیفون یا آیپد استفاده کرده اید، قطعا با اپ استور آشنایی دارید. این فروشگاه روی مک بوک نیز وجود دارد و می توانید با خیال راحت برنامه ها و بازی های مورد نظر خود را دانلود و نصب کنید. خوشبختانه شما محدود به App Store در مک بوک نیستید و می توانید برنامه های مورد نظر خود را از سایت های مختلف دانلود کنید. البته باید به منابع معتبر مراجعه کنید تا مک بوک شما با مشکل مواجه نشود.
بخش نظارت بر فعالیت
در ویندوز بخشی به نام Task Manager وجود دارد که از طریق آن می توانید نظارت کاملی بر سیستم خود داشته باشید و میزان RAM یا CPU در حال حاضر را کنترل کنید. دقیقاً همین ویژگی در مک بوک وجود دارد و به عنوان Activity Monitor شناخته می شود. برای دسترسی به این بخش کافی است به Applications > Utilities بروید یا در قسمت جستجو عبارت Activity Monitor را جستجو کنید.
سافاری
مرورگر ویژه اپل سافاری نام دارد که می توانید آن را در آیفون، آیپد و مک بوک مشاهده کنید. می توانید چندین افزونه بر روی این مرورگر نصب کنید و کارایی و قابلیت های آن را افزایش دهید. این مرورگر سرعت و امنیت بسیار خوبی دارد و قطعا به سرعت به آن عادت خواهید کرد. البته اگر با گوگل کروم یا فایرفاکس راحت تر هستید، می توانید از این مرورگرها استفاده کنید.
دستیار صوتی اپل یا سیری
یکی از نقاط قوت سیستم عامل اپل همیشه دستیار صوتی سیری بوده است. عملکرد این دستیار صوتی دقیقاً مانند آیفون است و می توانید از طریق iPhone Siri در سمت راست بالای نوار منو به این دستیار صوتی دسترسی داشته باشید.
برنامه ها
آموزش MacBook Pro ما را به بخش Applications می برد، جایی که برای دسترسی به برنامه های نصب شده خود باید وارد پوشه Applications شوید. برخلاف ویندوز، اکثر برنامههای macOS فقط یک نماد دارند و با پوشههای مختلف مرتبط نیستند. برای باز کردن برنامه ها کافیست روی آنها کلیک کنید.
بخش تنظیمات سیستم
در ویندوز قسمت Control Panel بسیار مهم است و به شما کمک می کند تنظیمات مورد نظر را اعمال کنید. در مک بوک نیز قسمت مشابهی به نام System Preferences وجود دارد که می توانید به روش های مختلفی به آن دسترسی داشته باشید. ساده ترین راه این است که روی لوگوی اپل در گوشه سمت چپ بالا کلیک کنید و روی System Preferences کلیک کنید. به لطف این بخش، به بسیاری از تنظیمات مک بوک خود دسترسی خواهید داشت.
تنظیمات اولیه پس از راه اندازی مک بوک
در ادامه آموزش نحوه استفاده از مک بوک، به این خواهیم پرداخت که پس از روشن کردن مک بوک چه کاری انجام دهیم و در صورت لزوم آنها را تغییر دهیم.
اتصال اینترنت
اگر از سیم LAN برای اتصال به اینترنت استفاده میکنید، کافی است آن سیم را به مک بوک خود متصل کنید تا اینترنت برقرار شود، اما اگر میخواهید از Wi-Fi استفاده کنید، باید به System Preferences > Network بروید و Wi-Fi را انتخاب کنید. و روشنش کن Wi-Fi On را انتخاب کنید. در این مرحله اینترنت مورد نظر را انتخاب کرده و رمز عبور آن را وارد کنید تا ارتباط برقرار شود.
جهت پیمایش سیستم را تغییر دهید
اگر جهت پیمایش شما با خواسته های شما مطابقت دارد، می توانید از این بخش رد شوید، اما اگر در حین پیمایش، سیستم در جهت مخالف انتخاب شما در منوها حرکت می کند، باید به قسمت System Preferences > Mouse بروید و جهت اسکرول را غیرفعال کنید: بررسی طبیعی . از این قسمت می توانید سرعت اسکرول ماوس و ترک پد را تغییر دهید و به تنظیمات سرعت دوبار کلیک دسترسی پیدا کنید.
تنظیمات ظاهری
همانطور که انتظار دارید، می توانید ظاهر مک بوک خود را تغییر دهید و آن را به سلیقه شخصی خود نزدیک کنید. می توانید این تنظیمات را در قسمت System Preferences پیدا کنید و مثلا بین حالت تاریک و حالت روشن سوئیچ کنید یا رنگ عناصر مختلف را تغییر دهید.
پشتیبان گیری
اپل به فکر برنامه ای افتاد که به آن اجازه می داد از مک بوک های خود نسخه های پشتیبان تهیه کند و نام Time Machine را برای آن انتخاب کرد. از طریق جستجو می توانید به راحتی به این بخش دسترسی داشته باشید. به خاطر داشته باشید که با Time Machine می توانید به صورت دستی نسخه پشتیبان تهیه کنید یا مشخص کنید که سیستم هر هفته از داده های شما، به عنوان مثال، نسخه پشتیبان تهیه کند.
یک کاربر اضافه کنید
در هر سیستم عاملی باید این قابلیت وجود داشته باشد که به افراد متعدد اجازه دهد با کاربران مختلف ارتباط برقرار کنند و به برنامه ها و اطلاعات آنها دسترسی داشته باشند. البته در مک بوک ممکن است بخواهید یک کاربر جدید برای سیستم عامل تنظیم کنید و برای آن باید به System Preferences > Users & Groups بروید. از این قسمت می توانید رمز عبور تعیین کنید یا آن را تغییر دهید. همچنین می توانید یک کاربر مهمان را تنظیم کنید که دسترسی آن کمتر از یک کاربر عادی باشد.
نکات کاربردی در مک بوک
اکنون که مک بوک را مطالعه کردیم و با اصول اولیه بیشتر آشنا شدید، وقت آن است که نکاتی را به شما معرفی کنیم تا بتوانید بهتر و راحت تر با مک بوک خود کار کنید.
اسکرین شات و ضبط صفحه
به طور پیش فرض، مک بوک ها به شما امکان ذخیره اسکرین شات و ضبط صفحه را می دهند و برای این کار نیازی به استفاده از هیچ برنامه دیگری ندارید. می توانید به پوشه Utilities بروید و به برنامه اسکرین شات دسترسی پیدا کنید یا از طریق دکمه های زیر این کار را انجام دهید.
با فشار دادن Cmd + Shift + 3 یک اسکرین شات از کل صفحه ذخیره می شود.
با فشار دادن Cmd + Shift + 4، یک اسکرین شات از بخشی از صفحه ذخیره می شود.
با فشار دادن Cmd + Shift + 4 به علاوه Space، میتوانید بین برنامهها جابجا شوید تا اسکرین شات بگیرید.
با فشار دادن Cmd + Shift + 5 برنامه اسکرین شات باز می شود.
توقف برنامه ها
در هر سیستم عامل، این ویژگی در نظر گرفته شده است تا بتوانید برنامه ها را به زور متوقف کنید. زیرا گاهی اوقات به دلیل اشکالات نرم افزاری، نمی توانید به طور معمول از برنامه ها خارج شوید. در ویندوز تنها کاری که باید انجام دهید این است که Ctrl + Alt + Esc را فشار دهید، برنامه مورد نظر را انتخاب کرده و End Task را بزنید. در اندروید نیز همین ویژگی Force Stop نام دارد. در مک بوک ها دقیقاً این قابلیت را دارید و می توانید با فشار دادن دکمه های Cmd + Opt + Esc به یک منو دسترسی پیدا کنید.
در این منو می توانید بر روی برنامه مورد نظر کلیک کرده و سپس Force Quit را فشار دهید تا به طور کامل از برنامه خارج شوید. این ویژگی در عمل بسیار مفید خواهد بود و فراموش نکنید که این میانبر را به خاطر بسپارید.
تنظیم بخش باتری
درست است که مکبوکهای جدید اپل عمر باتری بسیار خوبی دارند، اما در نهایت همه ما میخواهیم مکبوکهایمان تا حد ممکن دوام بیاورند. برای انجام این کار، به System Preferences بروید و روی Energy Saver کلیک کنید. از طریق این قسمت می توانید مشخص کنید مک بوک چه مدت به خواب می رود و چه مدت صفحه نمایش بدون کار با لپ تاپ روشن می ماند.
استراق سمع کردن
اگر از آیفون یا آیپد استفاده می کنید و مک بوک خریداری کرده اید، به راحتی می توانید با استفاده از AirDrop اطلاعات خود را بین این محصولات انتقال دهید.
کلیک راست
در مکبوکهای قدیمی، کلیک راست وجود نداشت و برای استفاده از این ویژگی باید کلید Ctrl را نگه میداشتید و همان عملکرد راستکلیک با کلیک چپ ماوس را انجام میدادید. البته اکنون کلیک راست به مک بوک اضافه شده است و دیگر نیازی به انجام آن نیست.
حرکات صفحه نمایش
در میان تاچ پدهای موجود در لپ تاپ ها، ترک پد مک بوک پرو و ایر بدون شک یکی از بهترین نسخه هاست و عملکرد بسیار خوبی دارد. به لطف این ترک پد می توانید دستورات مختلفی را بدون نیاز به ماوس انتقال دهید، از زوم تا اسکرول و جابجایی بین برنامه ها. برای تنظیم دقیق تر پد لمسی به System Preferences > Trackpad بروید.
نتیجه
در این مقاله نحوه کار با مک بوک را یاد گرفتیم و مهمترین و اساسی ترین عناصر را توضیح دادیم. در ادامه نکات و میانبرهایی را نیز ذکر کرده ایم که می تواند به شما در استفاده سریعتر و بهتر از مک بوک کمک کند.
سوالات متداول
انواع مک بوک چیست؟ مک بوک ها به طور کلی در دو دسته Air و Pro تولید می شوند. بسته به بودجه خود می توانید یکی از این مدل ها را انتخاب کنید. MacBook Air ارزانترین نسخه و MacBook Pro گرانترین نسخه لپتاپهای اپل هستند.
چگونه مک بوک را خاموش کنیم؟ برای خاموش کردن یا راه اندازی مجدد مک بوک کافی است روی لوگوی اپل در سمت چپ بالای صفحه کلیک کنید و سپس یکی از این دو گزینه یعنی خاموش کردن یا راه اندازی مجدد را انتخاب کنید.
چگونه به اجبار یک برنامه را در مک بوک ببندیم؟ برای این کار کافی است با فشار دادن دکمه های Cmd + Opt + Esc وارد منوی مربوطه شوید سپس برنامه مورد نظر را انتخاب کنید و دکمه آبی رنگ در پایین منو به نام Force Quit را فشار دهید.
عملکرد بازی در Poco F5 Pro و تجربه کار با این گوشی بازی را بررسی کنید:
بررسی پوکو f5 پرو به همراه تست گیمینگ و دوربین
سیستم عامل مکینتاش که با نام MacOS نیز شناخته می شود، برای کاربران ویندوز کمی ناآشنا و هیجان انگیز خواهد بود. در ادامه به آموزش سیستم عامل مک می پردازیم.
اگر به دلایلی سیستم عامل مک دارید و می خواهید قدم به قدم نحوه استفاده از آن را یاد بگیرید، راهنمای کاملی را برای شما آماده کرده ایم. سیستم عامل مک (macOS) به دلیل سهولت استفاده از آن مشهور شده است و ما اطمینان داریم که شما نیز می توانید به سرعت با سیستم عامل جدید خود سازگار شوید و به راحتی از آن استفاده کنید. گفته می شود ترفندهای متعددی برای این سیستم عامل وجود دارد که به شما کمک می کند به راحتی با آن کار کنید و هرگز اشتباه نکنید.
در این مقاله سعی می کنیم راهنمای کاملی برای مبتدیان تهیه کنیم تا بتوانید به راحتی با macOS کار کنید. این راهنما اکوسیستم اپل را برای iMac و MacBooks پوشش می دهد و تحت عناوین مختلف به شما ارائه می شود.
فهرست
آشنایی با macOS
macOS نام سیستم عاملی است که تمامی کامپیوترهای مک به آن مجهز هستند. عملکرد این سیستم عامل مانند ویندوز در رایانه های شخصی است. اما برخلاف ویندوز، macOS فقط با رایانه های اپل ارائه می شود. بسیاری از کاربران استفاده از این سیستم عامل را یکی از دلایل خرید نرم افزار اپل می دانند.
همچنین بخوانید: نحوه به روز رسانی درایور کارت گرافیک در ویندوز 10 و 7
این سیستم عامل هر سال به روز رسانی های امنیتی منظم و همچنین تعدادی به روز رسانی اصلی را دریافت می کند. سیستم عامل macOS که قبلاً Mac OS نام داشت نسخه فعلی این سیستم عامل macOS 10.14 Big Sur است که به تازگی در سال 2020 منتشر شده است و قبل از آن macOS 10.13 High Sierra را داشتیم که در اکتبر 2017 منتشر شد.
برخلاف ویندوز، macOS مبتنی بر سیستم عامل یونیکس است و انواع مختلف آن به دهه 1970 برمی گردد. در نتیجه شباهت های زیادی بین سیستم عامل مک، لینوکس و سایر شاخه های یونیکس مانند رابط خط فرمان Bash و مجوز یونیکس وجود دارد. لایه های.
macOS یک سیستم عامل نسبتا ساده با مجموعه ای غنی از برنامه ها برای کارهای روزمره مانند چک کردن ایمیل و مرور وب است. این سیستم عامل به خوبی در خانواده دستگاه های موبایل اپل مانند آیفون و آی پد ادغام شده است.
آموزش سیستم عامل مک
شروع کار با مک حدود 20 دقیقه طول می کشد و در این مدت می توانید مراحل نصب را دنبال کنید.
اولین قدم برای استفاده از مکینتاش: راه اندازی و پیکربندی یک مک جدید
شروع کار با مک حدود 20 دقیقه طول می کشد و در این مدت می توانید مراحل نصب را دنبال کنید.
اولین کاری که باید انجام دهید این است که مک خود را از جعبه خارج کرده و کابل برق و لوازم جانبی مانند صفحه کلید و دستگاه های اشاره گر را وصل کنید. سپس دکمه پاور دستگاه را فشار دهید. لوگوی اپل را روی صفحه نمایش خواهید دید و سپس می توانید راه اندازی رایانه خود را شروع کنید.
تقریباً از همان ابتدا به اتصال Wi-Fi نیاز دارد، بنابراین مطمئن شوید که می توانید آن را تنظیم کنید. سپس دستورالعملهایی را برای ارائه اطلاعاتی مانند منطقه زمانی، طرحبندی صفحهکلید، و اینکه آیا میخواهید دادههای استفاده ناشناس را با اپل به اشتراک بگذارید، مشاهده خواهید کرد.
همچنین بخوانید: نحوه لغو پیامک تبلیغاتی + (پاک کردن پیام های تحریک کننده!)
مک شما برای iTunes، App Store، iCloud و سایر سرویسهای مشابه به Apple ID نیاز دارد. اگر اپل آیدی دارید که قبلاً در آیفون و آیپد خود استفاده میکردید، میتوانید از همان حساب استفاده کنید. اگر هنوز این شناسه را ایجاد نکرده اید، اکنون می توانید آن را ایجاد کنید.
پس از تکمیل تنظیمات اولیه، مک شما دوباره راه اندازی می شود. در مرحله بعد، یک دسکتاپ تمیز با یک ردیف آیکون به نام Dock در پایین صفحه خواهید دید. به همین سادگی، مک شما اکنون راه اندازی شده است.
اصول استفاده از macOS
اکنون که مک خود را راه اندازی کرده اید، بیایید با مهم ترین بخش های استفاده از مک شروع کنیم.
دسکتاپ و نوار منو
هنگامی که مک شما برای اولین بار راه اندازی می شود، اجزای اصلی رابط کاربری به شما نمایش داده می شود. در بالای صفحه، نوار منو قرار دارد و در پایین، داک را خواهید دید. پشت تمام پنجره های فعال شما دسکتاپ است.
مانند اکثر سیستم عامل های دسکتاپ، macOS از دسکتاپ به عنوان یک فضای کاری موقت استفاده می کند که در آن می تواند فایل ها را ذخیره کند. هارد دیسک ها، هارد اکسترنال و درایوهای قابل بوت متصل به دستگاه شما در این بخش نشان داده شده است. میتوانید برای ایجاد پوشهها راست کلیک کنید و آیکونها را برای سازماندهی دسکتاپ خود تغییر دهید.
در بالای صفحه، نوار منو بسته به برنامه ای که در حال حاضر توسط کاربر انتخاب شده تغییر می کند و گزینه های مخصوص آن برنامه نمایش داده می شود. منوی اپل جایی است که می توانید دستگاه را خاموش کنید و از طریق گزینه About This Mac به اطلاعات مک خود دسترسی پیدا کنید.
همچنین بخوانید: تنظیم مجدد Macbook + بازگشت به تنظیمات کارخانه در Mac
نوار منو گزینه هایی مانند راهنما، ویرایش، فایل و غیره را نمایش می دهد. طبق برنامه در سمت راست نوار منو، نشانگرهای وضعیت برنامه های سیستمی و برنامه های شخص ثالث وجود دارد. اینها شامل Wi-Fi، بررسی سلامت باتری و برنامه هایی مانند Shazam و Evernote است که احتمالاً از آنها استفاده خواهید کرد.
می توانید آنها را با کلیک کردن بر روی Order هنگام کشیدن و رها کردن مرتب کنید. زیر مجموعه کاملی از برنامه های نوار منو وجود دارد که در این بخش قرار می گیرند و دسترسی به آنها را در بالای صفحه آسان تر می کنند.
همچنین بخوانید: آموزش اورکلاک CPU
Doc
Dock نزدیکترین macOS معادل منوی Start ویندوز است. این بخش به دو بخش به نام های میانبر برنامه، پوشه های پین شده یا پنجره های کوچک شده تقسیم می شود. میتوانید Dock را طوری پیکربندی کنید که در لبههای پایین، چپ یا راست صفحه در زیر System Preferences > Dock ظاهر شود.
می توانید برنامه های پین شده را با کلیک بر روی آنها اجرا کنید. برنامههایی که پین نشدهاند نیز هنگام استفاده در Dock ظاهر میشوند. برای تصمیم گیری در مورد نگه داشتن یا عدم نگهداری این برنامه ها در داک، می توانید روی هر نماد کلیک راست کرده و برنامه ها را با کشیدن و رها کردن مرتب کنید. همچنین می توانید نمادها را از داک بکشید و رها کنید تا از داک خارج شوند.
با کشیدن یک فایل بر روی آیکون برنامه و رها کردن آن، این برنامه باز می شود. با فرض سازگاری برنامه با فایل مورد نظر، این اجرا با موفقیت انجام می شود. با کشیدن یک فایل برنامه به داک، آن برنامه به عنوان میانبر به داک اضافه می شود.
در بخش دیگر، چندین پوشه پین شده و سطح Trash را مشاهده خواهید کرد. برای پین کردن، به سادگی هر پوشه ای را به داک بکشید. می توانید برای تغییر نمای آن کلیک راست کنید تا به صورت پشته یا پوشه معمولی نشان داده شود. می توانید فایل ها را در این پوشه ها بکشید و رها کنید. شما می توانید این کار را برای حذف فایل ها یا انداختن آنها به سطل زباله انجام دهید.
در نهایت، اگر می خواهید یک درایو یا تصویر دیسک را حذف کنید، به سادگی آن را بکشید و به قسمت Trash رها کنید. با کلیک راست و انتخاب گزینه خالی کردن سطل زباله می توانید به سرعت سطل زباله را خالی کنید.
همچنین بخوانید : چگونه از گوشی به عنوان میکروفون کامپیوتر استفاده کنیم
جستجوگر
Finder مدیر فایل پیش فرض macOS است که مانند Windows Explorer کار می کند. با استفاده از Finder می توانید هارد دیسک و سایر دستگاه های متصل خود را جستجو کنید.
چندین مؤلفه در پنجره Finder وجود دارد که می توانید آنها را در نوار منوی View تغییر دهید، از جمله:
نوار برگه: هنگام باز کردن یک برگه جدید در Finder (Cmd + T) به طور خودکار نشان داده و پنهان می شود.
Path Bar: مسیر پوشه فعلی را در پایین صفحه نمایش می دهد.
نوار وضعیت: تعداد موارد موجود در یک شکاف و فضای موجود دیسک را فهرست می کند.
نوار کناری: لیستی از مکان های مورد علاقه یا پر استفاده را در سمت چپ نشان می دهد.
پیش نمایش: این یک صفحه پیش نمایش بزرگ است که در سمت راست پنجره قابل مشاهده است.
نوار کناری می تواند بسیار مفید باشد زیرا می توانید از آن برای نمایش ظاهرهای مورد علاقه خود و شخصی سازی آنها استفاده کنید. برای حذف یک ورودی، کلیک راست کرده و Remove from Sidebar را انتخاب کنید. برای افزودن دائمی این پوشه ها، می توانید کلیک کرده و به نوار کناری بکشید.
در قسمت Devices نیز می توانید حجم پارتیشن های فعلی دستگاه خود را مشاهده کنید. در زیر آن مکانها و برچسبهای رایج شبکه آمده است. برای حذف یا افزودن به این بخشها، میتوانید روی Finder > Preferences در نوار منو در بالای صفحه کلیک کنید.
Finder از یک نوار ابزار اصلی برای نمایش کنترل های رایج مانند عقب و جلو استفاده می کند. همچنین می توانید لیست سالمی از گزینه های موجود را مشاهده کنید. میتوانید فایلها و پوشهها را بهعنوان نماد، فهرست، ستون یا در حالت پیشنمایش Cover Flow Apple مشاهده کنید. به طور پیش فرض دکمه ها و برچسب های اشتراک گذاری نیز در این قسمت نمایش داده می شوند.
همچنین بخوانید: نحوه دانلود از یوتیوب (روش های تست شده و رایگان)
برای سفارشی کردن Finder، می توانید روی نوار ابزار کلیک راست کنید. در این بخش می توانید دکمه ها و میانبرها را اضافه یا حذف کنید. فیلدهایی مانند نوار جستجو نیز در این بخش قابل دسته بندی هستند. به طور پیش فرض می توانید از نوار جستجو در این بخش نیز استفاده کنید و از آن برای جستجوی کل رایانه مک استفاده کنید. حتی می توانید فقط پوشه فعال را جستجو کنید.
Finder از Cmd + C برای Copy و Cmd + V برای Paste پشتیبانی می کند، اما کلید Cut ندارد. در سیستم عامل macOS به جای Cut از اکشن Move استفاده می شود. برای برش فایل مورد نظر باید ابتدا آن را کپی کرده و سپس از طریق کلیدهای ترکیبی Cmd + Option + V حرکت دهید، اگر راست کلیک کرده و کلید Option را فشار دهید، می بینید که دکمه Paste تبدیل به Move شده است.
کانون توجه در مک
Spotlight نام موتور جستجوی مک است و هر بار که Cmd + Space را فشار دهید در یک پنجره شناور ظاهر می شود. شما به سادگی می توانید درخواست خود را تایپ کنید و macOS نتایج حساس به حروف کوچک و بزرگ را به شما نشان می دهد. همچنین می توانید با فشردن Enter بهترین نتایج را مشاهده کنید.
این ابزار جستجوی مفید نه تنها برای جستجوی فایل ها بلکه برای اجرای برنامه ها نیز استفاده می شود. با تایپ کردن می توانید فایل ها، پوشه ها، اسناد، یادداشت ها، ایمیل ها، پیام ها و موارد دیگر را جستجو کنید. با این روش می توانید به راحتی برنامه ها را اجرا کنید.
محاسبات اولیه نیز با این موتور جستجو سریعتر انجام می شود. شما به راحتی می توانید ارزها و سایر سیستم های اندازه گیری را تبدیل کنید. حتی می توانید پیشنهادات وب سایت، تعاریف، مدخل های ویکی پدیا و موارد دیگر را دریافت کنید.
همچنین بخوانید : بهترین برنامه ها برای ساخت شماره تلفن مجازی
به تدریج به استفاده از Spotlight برای اجرای برنامه ها و یافتن نتایج مرتبط بدون نیاز به برداشتن دست از صفحه کلید عادت خواهید کرد. این یک ابزار قدرتمند است، به ویژه زمانی که نکات و نکات Spotlight را بدانید مفید است.
جمعبندی
در این مقاله سعی کرده ایم بهترین نکات کاربردی برای استفاده از سیستم عامل مک را فهرست کرده و با شما به اشتراک بگذاریم. البته این پایان راه نیست و می توانید به ویژگی های بیشتری دسترسی داشته باشید که این مقاله به آن ها نمی پردازد.
macOS چیست؟
سیستم عاملی که فقط در لپ تاپ های اپل (مک بوک) استفاده می شود.
نام موتور جستجوی مک چیست؟
Spotlight، این ابزار جستجوی مفید نه تنها برای جستجوی فایل ها بلکه برای اجرای برنامه ها نیز استفاده می شود.
Finder چیست و برای چیست؟
Finder مدیر فایل پیش فرض macOS است که مانند Windows Explorer کار می کند. با استفاده از Finder می توانید هارد دیسک و سایر دستگاه های متصل خود را جستجو کنید.
برای خرید و مطالعه مقالات بیشتر می توانید به فروشگاه آی تی مقداد و مجله آی تی مقداد مراجعه کنید.