چرا گیاه به لیمو خشک میشود

با لیمو

آشنایی با لیموترش

لیمو یکی از گیاهان دارویی معطر بومی آمریکای جنوبی است. برگ های این گیاه در تماس با بدن کمی خشن است و بویی شبیه به لیموی تازه دارد. لیمو در شهرهای شمالی کشورمان کشت می شود.

از برگ درخت لیمو برای درمان بیماری های خاصی استفاده می شود. برگ های این گیاه در پایان فصل تابستان برداشت و خشک می شود. یکی از معروف ترین نوشیدنی های لیمو شربت لیمو است.

لیمو گیاهی مفید است و خواص زیادی دارد که نمی توان آن ها را به طور کامل در یک مقاله گنجاند، بنابراین خلاصه ای از خواص لیمو را برای شما گردآوری کرده ایم. برای آشنایی بیشتر با مهم ترین خواص لیمو با پارسی دی همراه باشید.

خواص لیمو

هضم بهتر غذا

برای آرامش معده و بهبود هضم به راحتی می توانید چای لیمو بنوشید. لیمو برای هضم غذا بسیار مفید است زیرا نفخ و مشکلات دستگاه گوارش را کاهش می دهد. می توانید از لیمو برای کاهش اشتها استفاده کنید و چای لیمو نیز برای کاهش وزن موثر است.

رژیم لاغری و کاهش وزن

اگر خواص لیمو را بدانید حتما برای کاهش وزن از آن استفاده خواهید کرد زیرا با مصرف لیمو می توانید به راحتی لاغر شوید. این نوشیدنی حاوی ۲ کالری، سرشار از ترکیبات آلی و کاهش اشتها است.

اگر می خواهید چربی بسوزانید بهتر است از خواص لیموترش بهره مند شوید. برای این کار بهتر است از چای لیمو استفاده کنید، چای لیمو متابولیسم شما را افزایش می دهد و می توانید به راحتی چربی بسوزانید.

سلامت تنفس

یکی دیگر از خواص منحصر به فرد چای لیمو، رفع خلط از دستگاه تنفسی است. وجود بلغم در دستگاه تنفسی باعث رشد باکتری ها می شود. با مصرف لیمو می توانید به راحتی دستگاه تنفسی خود را پاکسازی کنید. بهتر است در مصرف چای لیمو زیاده روی نکنید. مراقب باشید برای افراد مبتلا به بیماری کلیوی مقدار زیادی چای لیمو مصرف نکنید.

تقویت سیستم ایمنی بدن

استرس باعث افزایش رادیکال های آزاد در بدن انسان می شود. این سیستم ایمنی را ضعیف می کند و بیماری ها می توانند به سیستم ایمنی حمله کنند. با مصرف لیمو به راحتی می توانید سیستم ایمنی بدن خود را تقویت کنید.

کاهش التهاب در بدن

آسیب پذیری مفاصل بسته به فرد متفاوت است، در سالمندان اهمیت بیشتری پیدا می کند. برای کاهش التهاب می توانید از ترکیب لیمو استفاده کنید. لیمو سرشار از آنتی اکسیدان است که به کاهش التهاب در بدن کمک می کند.

تقویت عضلات بدن

یکی از خواص بی نظیر لیمو عضله سازی است که نباید آن را دست کم گرفت. لیمو به دلیل داشتن آنتی اکسیدان به تقویت عضلات آسیب دیده بدن شما کمک می کند. عضله سازی به لطف لیمو به درستی انجام می شود. نوشیدن چای لیمو به شما کمک می کند تا عضلات خود را به درستی بسازید.

استرس و اضطراب را کاهش دهید

اضطراب و استرس بخشی از زندگی روزمره ما ایرانی ها شده است. دلایل زیادی برای استرس و اضطراب وجود دارد. خواص لیمو به دلیل آنتی اکسیدان های موجود در آن است، این خاصیت باعث تعادل هورمونی می شود. برای کاهش استرس و اضطراب می توانید از چای لیمو استفاده کنید.

تب را کاهش دهید

در طب قدیم از لیمو برای کاهش تب انسان استفاده می کردند، زیرا این گیاه تب دار است و درجه تب را کاهش می دهد. برای کاهش بیماری های التهابی می توانید از لیمو استفاده کنید.

مضرات لیموترش

مصرف متعادل

لیمو خواص درمانی زیادی دارد اما اگر مصرف آن نامتعادل باشد مشکلاتی مانند کاهش ضربان قلب و مشکلاتی در دستگاه گوارش ایجاد می کند. علاوه بر این، زنان باردار باید با توصیه پزشکی از لیمو استفاده کنند.

همچنین ببینید

موارد استفاده از لیمو

از برگ های این گیاه برای افزودن طعم لیمو به ماهی و مرغ، ترشی و سبزیجات، سس سالاد، مربا، پودینگ، ماست یونانی و نوشیدنی ها و تهیه دمنوش های گیاهی استفاده می شود. یا از دم کرده برگ لیمو خشک به تنهایی یا مخلوط با چای استفاده می کنند. از اسانس آن می توان به صورت شربت نیز استفاده کرد.

علاوه بر موارد فوق، روغنی معطر و معطر از برگ های این گیاه به دست می آید که در صنایع آرایشی و بهداشتی برای خوشبو کردن لوسیون ها، اسپری های خوشبو کننده و سایر محصولات آرایشی با رایحه لیمو استفاده می شود.

با این اوصاف باید فریفته نگهداری یک درخت لیموی گلدانی در خانه خود شوید.

اگر فضای باز کوچکی مانند پاسیو دارید و از نور طبیعی بهره مند هستید، حتماً به داشتن این گیاه و مراقبت، پرورش و استفاده از آن فکر کنید.

مرتبط:  چطور از تهران به شهریار برویم

مراقبت از درخت لیمو در خانه

لیمو درختچه ای خزان کننده است و ارتفاع این گیاه تا 3 متر می رسد. نام خود را مدیون بوی برگ های این گیاه شبیه بوی لیمو است.

گیاه آن تا حدودی در برابر سرما مقاوم است، در صورت یخبندان شدید آن را به جای گرمتر منتقل کنید یا روی گیاه را با پلاستیک بپوشانید. حداقل دمای مناسب برای این گیاه حدود 10 درجه سانتیگراد است.

نحوه تکثیر و کاشت درخت لیمو

بذر این گیاه جوانه نمی زند. بنابراین با دانه ها تکثیر نمی شود. تکثیر به لیمو با قلمه زدن و خوابیدن امکان پذیر است.

برای تکثیر این گیاه ابتدا قطعات 10-15 سانتی متری از انتهای ساقه ها را به صورت مورب در زیر برگ ها ببرید و در یک لیوان آب قرار دهید. پس از 2 تا 3 هفته، ریشه ها ظاهر می شوند. زمانی که طول ریشه به بیش از 5 سانتی متر رسید، می توانید برگ های انتهایی را از قلمه ریشه دار جدا کرده و قلمه ها را در گلدان کوچکی در زمین بکارید.

روش دیگر این است که پس از جداسازی قلمه ها، آنها را به هورمون ریشه زایی آغشته کرده و گلدان کوچکی را مستقیماً در خاک بکارید و پس از مرطوب شدن خاک، روی گلدان را با پلاستیک بپوشانید.

ریشه زدن و شروع رشد قلمه ها در گلدان 10 تا 15 روز طول می کشد. وقتی ریشه ها از ته گلدان بیرون آمدند، می توانید درخت لیموی خود را به گلدان بزرگتری منتقل کنید. (آبیاری این گیاه باید به طور منظم در طول فصل رشد انجام شود.)

چگونه از درخت لیمو مراقبت کنیم

گلدان بزرگ

طبقه نور

رطوبت مناسب

تغذیه کافی

از آنجایی که ارتفاع این گیاه به بیش از یک متر و تا 3 متر می رسد، به گلدان نسبتاً بزرگی نیاز دارد. گلدانی با قطر تقریبی 40 سانتی متر گزینه مناسبی برای پرورش این گیاه است.

به آبیاری بیش از حد یا خشکی بیش از حد حساس است، اما هرگز دوست ندارد در آب زیاد باشد و نمی گذارد خاکش زیاد خشک شود. خاک مناسب آن مخلوط ماسه + پرلیت + خاک باغچه و نور مناسب آن مکانی نیمه آفتابی با نور فراوان است. از نور مستقیم و گرم خورشید محافظت کنید. در معرض باد شدید قرار نگیرید. در تابستان و در گرمای شدید با حفظ رطوبت محیط اطراف گیاه، گیاه را از حمله کنه عنکبوتی محافظت کنید.

از آنجایی که درخت لیمو زیاد رشد می کند و برگ های آن زیاد می شود، برای حفظ رنگ برگ ها و رشد خوب باید تغذیه آن با کود نیتروژن NPK انجام شود. میزان تغذیه باید بر اساس مشخصات کود خریداری شده در بازار باشد.

به این مقاله چند ستاره می دهید؟

[مجموع: 0 میانگین: 0]

20 خاصیت چای لیمو و مضرات آن:

ساعد نیوز: لیمو برای مدت بسیار طولانی در آمریکای جنوبی مورد استفاده قرار می گرفته است. اعتقاد بر این است که در دوران باستان، اینکاها (امپراتوری اینکاها) اولین کسانی بودند که به مزایای آن پی بردند. لیمو امروزه در طب سنتی بسیار مورد استفاده قرار می گیرد. برای آشنایی با خواص این گیاه باستانی با ما همراه باشید.

خواص لیمو بسیار شگفت انگیز است. هر چه کسی در مورد مزایای آن بگوید، تعداد کمی وجود دارد:

تورم و التهاب بدن را کاهش می دهد، از عضلات محافظت می کند، سیستم ایمنی را تقویت می کند، معده را آرام می کند، تب را کاهش می دهد، اعصاب را آرام می کند و احتقان را برطرف می کند. لیمو برای کاهش وزن نیز بسیار توصیه می شود. لیمو در آمریکای جنوبی بسیار مورد استفاده قرار می گیرد، اما در سایر نقاط جهان به دلیل خواص دارویی فراوان، به صورت اسانس نیز استفاده می شود. لیمو گیاهی چند ساله است که بوی لیمو دارد و با دست زدن به برگ های آن این بو تشدید می شود. درخت لیمو می تواند به ارتفاع 2 تا 3 متر برسد و گل های ریز بنفش و سفید دارد. در ابتدا از لیمو فقط برای مصارف مختلف غذایی استفاده می شد. مثلاً برای از بین بردن بوی ماهی و مرغ در آشپزی یا در نوشیدنی ها، مرباها، سس ها و سالادها استفاده می شد. اما استفاده از لیمو به عنوان گیاهی با خواص دارویی قدمت زیادی ندارد و اخیرا مورد توجه قرار گرفته است. روغن لیمو حاوی ترکیبات آنتی اکسیدانی مانند:
گرانول، نرول، ورباسکوزید و سیترال است. برگ لیمو خشک را نیز می توان دم کرده و به عنوان یکی از دمنوش های گیاهی با خواص درمانی مفید برای قسمت های مختلف بدن و فرآیند متابولیک استفاده می شود.

مرتبط:  چرا پابجی از مایکت برداشته شد

1. کاهش وزن

توانایی چای لیمو در کاهش وزن مشابه خواص نوشیدن چای سبز با معده خالی است. این مزیت سلامتی لیمو به آنتی اکسیدان های موجود در آن نسبت داده می شود. بنابراین، نوشیدن یک فنجان چای لیمو به شما در دستیابی به موفقیت در کاهش وزن کمک می کند.

2. تقویت عضلات

ثابت شده است که نوشیدن چای لیمو باعث تقویت عضلات می شود. این خاص ترین فایده لیمو است که از سایر گیاهان دارویی به دست نمی آید. نوشیدن چای لیمو از عضلات در برابر آسیب های ناشی از تمرینات ورزشی فشرده محافظت می کند. بنابراین چای لیمو یک نوشیدنی عالی قبل از تمرین است.

3. درمان درد مفاصل

یک مطالعه روی 45 فرد مبتلا به مشکلات مفصلی مورد بررسی قرار گرفت و به این نتیجه رسید که مکمل حاوی لیمو و روغن ماهی نسبت به دارونماهای معمولی در تسکین درد موثرتر است. در این مورد، روغن ماهی حاوی امگا 3 به لیمو کمک می کند تا درد مفاصل را به طور موثرتری تسکین دهد.

4. درمان سینوزیت

سینوزیت یا تورم حاد مجاری بینی را می توان با چای لیمو درمان کرد. لیمو، ریشه کوشاد، گل خشخاش، گل پامچال و ترشک ترکیب خوبی برای تسکین سیسنوس ملتهب هستند. استفاده از گیاهان دارویی حاوی لیمو و همچنین آنتی بیوتیک و ضد احتقان برای سینوزیت خطری ندارد.

5. جلوگیری از سرطان

یک دانشگاه اردنی برای یافتن گیاهانی با خواص ضد سرطانی روی 31 گیاه دارویی از جمله لیمو تحقیق کرد. این تحقیق نشان داد که لیمو یکی از گیاهان دارویی فعال است که می تواند روند رشد رگ های خونی جدید را که باعث پیشرفت سرطان می شود، متوقف کند. آنتی اکسیدان ها همچنین توانایی مبارزه با رادیکال های آزاد را دارند که عامل اصلی سرطان هستند.

6. برای هضم غذا مفید است

چای لیمو با جلوگیری از عفونت کاندیدا در روده کوچک، سلامت دستگاه گوارش را حفظ می کند. تحقیقات انجام شده در برزیل ثابت کرده است که لیمو دارای خواص ضد کاندیدا و ضد قارچی است. لیمو همچنین قادر به مبارزه با میکروباکتری های مضر، کولی است که سیستم گوارشی را هدف قرار می دهند. لیمو نه تنها بوی لیمو می دهد، بلکه برای سرفه نیز موثر است. یکی از خواص لیمو برای سلامتی مانند زنجبیل، عسل و لیمو، درمان سرفه است. هر دوی اینها عملکردی شبیه خلط آور دارند. نوشیدن چای لیمو می تواند بلغم را از سیستم تنفسی پاک کند و سرفه را کاهش دهد.

7. تسکین گلو درد

عملکرد خلط‌آور لیمو می‌تواند سیستم تنفسی را تمیز کرده و مشکلاتی مانند گلودرد را برطرف کند. همچنین می تواند التهاب گلو را کاهش دهد. علاوه بر این، لیمو در درمان برونشیت، ناشی از التهاب برونشیول‌ها مؤثر است.

8. درمان جراحات

لیمو را می توان مستقیماً روی زخم های باز استفاده کرد، زیرا دارای خواص ضد التهابی عالی است که از افزایش التهاب در درمان زخم ها، آبسه ها و سوختگی ها جلوگیری می کند.

در این صورت می توانید چند برگ لیمو را تمیز کرده و له کنید تا به شکل خمیر درآید و مستقیماً روی زخم ها بمالید. این خمیر همچنین می تواند خارش را تسکین دهد.

9. شپش را بردارید

اگر فکر می کنید درمان شپش فقط با داروهای شیمیایی امکان پذیر است، سخت در اشتباهید. مطالعات اخیر نشان می دهد که روغن های معطر در از بین بردن شپش سر نیز موثر هستند. یکی از روغن های معطر موثر در این مورد روغن معطر لیمو است.

ده کاهش درد قفسه سینه

مصرف لیمو می تواند درد قفسه سینه ناشی از مشکلات قلبی را تسکین دهد. گاهی اوقات قلب ما درد می کند و مشکلاتی مانند احتباس مایعات که یکی از علائم نارسایی قلبی است را به همراه دارد. در این شرایط لیمو می تواند درد را تسکین دهد.

11. استرس را کاهش دهید

چای لیمو آرام بخش و آرام بخش است. پیدا کردن زمان برای نوشیدن یک فنجان از این چای خوشمزه استرس و تنش را کاهش می دهد. اما از آنجایی که ترکیبات لیمو دارای اثرات آرام بخش هستند، سیستم عصبی را تقویت کرده و به آرامش تنش عضلانی کمک می کنند. این خواص آرام بخش لیمو به کاهش عصبانیت، اضطراب و استرس کمک می کند. مطالعات نشان می‌دهد که ورباسکوزید، یک ترکیب بیولوژیکی موجود در برگ‌های درخت لیمو، مهم‌ترین ترکیب مسئول خواص آرام‌بخش و ضد استرس این گیاه است.

مرتبط:  چگونه وقتی روزه هستیم درس بخوانیم

12. تقویت سیستم عصبی

روغن لیمو موثرترین داروی گیاهی برای تسکین استرس و اضطراب است. بعد از یک روز پرمشغله می توانید رایحه بی نظیر آن را استشمام کنید. ترکیبات موجود در لیمو ممکن است هورمون‌هایی را در بدن تنظیم کند که به آرامش اعصاب کمک می‌کنند. اگر از استرس مزمن رنج می برید، باید لیمو را به رژیم غذایی خود اضافه کنید.

13. درمان کم خونی

14. تب را کاهش دهید

در طب سنتی از لیمو به عنوان داروی مقوی یا معرق استفاده می شود. این گیاه باعث تعریق و کاهش میزان و درجه تب می شود. همچنین برای درمان بیماری های التهابی مفید است. خواص لیمو در رفع مشکل التهاب بدن بسیار مهم است.

15. بهبود کیفیت خواب

بسیاری از مردم چای لیمو را به دلیل خاصیت آرام بخشی آن برای کاهش اختلالات خواب از جمله بی خوابی توصیه می کنند. همان خواصی که استرس و تنش را کاهش می دهد و بدن و ذهن را آرام می کند، می تواند فرد را برای یک خواب راحت آماده کند. لیمو همچنین سرشار از ملاتونین است، هورمون بدن که در شب افزایش می یابد. تولید این هورمون در اثر تاریکی تحریک شده و فرد را خواب آلود می کند. نوشیدن چای لیمو یک راه طبیعی برای افزایش سطح ملاتونین در بدن است. توانایی لیمو در آرامش و تسکین، منبع غنی ملاتونین و بدون کافئین، این چای را به نوشیدنی ایده آل شبانه تبدیل کرده است. این می تواند به آرامش بدن و ذهن برای یک خواب آرام شبانه کمک کند.

16. درمان قاعدگی نامنظم

17. شیر مادر را افزایش دهید

18. کاهش درد کیسه صفرا

19. کاهش اختلالات دستگاه ادراری

20. سم زدایی بدن و تقویت سیستم ایمنی

سم زدایی یک فرآیند ثابت و ضروری برای از بین بردن رادیکال های آزاد و حفظ سلامتی است. نوشیدن چای لیمو می تواند روند سم زدایی را تقویت کند. تحقیقات نشان می دهد که لیمو سرشار از ترکیبات فنلی است. ترکیبات فنولیک آنتی اکسیدان های قوی هستند که از بدن در برابر رادیکال های آزاد محافظت می کنند. ترکیبات فنلی با کمک به سم زدایی بدن و خنثی کردن اثرات مضر رادیکال های آزاد، استرس اکسیداتیو را کاهش می دهند. این به حفظ سلامتی و تقویت سیستم ایمنی کمک می کند. چای لیمو دارای فعالیت آنتی اکسیدانی قابل مقایسه با چای سبز (بدون تلخی) است. علاوه بر این، چای لیمو حاوی کافئین طبیعی است. چای لیمو را می توان به عنوان یک نوشیدنی سم زدا و مقوی در طول روز استفاده کرد، اما می تواند به خصوص در شب بسیار قوی باشد.

طرز تهیه چای مکزیکی

مواد مورد نیاز:

3 برگ لیمو
4 فنجان آب
4 قاشق چایخوری عسل یا هر شیرین کننده دلخواه شما.

طرز تهیه:

برگ های لیمو را در آب بریزید و بگذارید 15 دقیقه بجوشد. این چای را می توانید به صورت گرم یا سرد استفاده کنید (چای یخی نوشیدنی مناسب برای دمای گرم است و در کشورهای شرق آسیا رایج است)، در آسیا رایج است که در هر فنجان کمی عسل به عنوان شیرین کننده وجود دارد. بوی شیرینی دارد. اگر می خواهید چای معطرتر شود، برگ ها را قبل از جوشاندن در آب خرد کنید.

اثرات و مضرات لیمو

1. آلرژی و حساسیت

لیمو برای اکثر افراد بی خطر است، اما ممکن است باعث ایجاد آلرژی و حساسیت پوستی در دیگران شود.

2. بارداری و شیردهی

هنوز اطلاعات دقیقی در مورد اثرات لیمو بر زنان باردار و شیرده منتشر نشده است، بنابراین به زنان توصیه می شود از مصرف آن در دوران بارداری و شیردهی خودداری کنند.

3. کلیه

لیمو باعث تحریک کلیه ها می شود، بنابراین توصیه می شود در صورت ابتلا به بیماری کلیوی از مصرف آن خودداری کنید.

ماهیت لیمو چیست؟

مزاج و طبیعت برای لیمو گرم و خشک است. لیمو سرشار از آنتی اکسیدان ها، فلاونوئیدها، ورباسکوزید، سیترال، نرول و گرانولول است.

نحوه استفاده از برگ لیمو

از برگ های درخت لیمو به صورت تازه و خشک برای تهیه انواع غذاها مانند برنج، دمنوش های گیاهی و دسرها (کوکی ها، پودینگ ها، بستنی ها، شربت ها و ژله ها) استفاده می شود. از برگ لیموی تازه برای تزئین انواع سالاد میوه و سبزیجات استفاده می شود. پودر برگ لیمو به رنگ سبز مات و با رایحه تند برای طعم دادن به انواع غذاها استفاده می شود. از درخت لیمو برای تهیه دارو، عصاره مایع، کپسول، پودر یا روغن استفاده می شود.

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟

آره

در باره

خیر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا