چرا کودک با دست به سر خود میزند

اینکه چرا کودک با دست به سرش می زند یکی از دغدغه ها و چالش های برخی از والدین است که فرزندانشان عادت دارند با دست به سر او بزنند یا سرش را به دیوار یا تخت بکوبند. اگرچه برخی از والدین نگران خودآزاری و ضربه زدن با دست کودکان به خود و آسیب احتمالی هستند، اما این رفتار برای آنها تا حدودی طبیعی است.

اما دانستن دلایل اصلی ضربه زدن کودک به سر و راه های مقابله با آن به والدین کمک می کند تا از بروز مشکلات احتمالی جلوگیری کنند. بر این اساس ما سعی کرده ایم در این مقاله هر آنچه را که باید در مورد لمس سر در کودکان بدانید در نظر بگیریم. اما باید بدانید که کوبیدن سر در کودکان یک مرحله موقتی است که به مرور زمان متوقف می شود.

چرا فرزندم سرش را می کوبد؟

طبق بررسی های انجام شده، زدن دست کودکان به سر یکی از رفتارهای طبیعی آنهاست که معمولا قبل از خواب رخ می دهد و در عین حال ممکن است بدن کودک تکان بخورد. در همین حال، منابع دیگر نشان می دهد که حدود 20 درصد از نوزادان، اغلب پسران نسبت به دختران، سر خود را به هم می زنند. این رفتار می تواند بعد از شش ماه تولد شروع شود و تا دو یا سه سالگی ادامه یابد. اما چرا کودک با دست به سرش می زند؟ بیایید شایع ترین علل این رفتار را در آنها بیابیم.

برای ارتباط با روانشناس کلیک کنید

ضربه به سر در کودکان و رشد آنها

برخی از نوزادان و کودکان ممکن است ضربان سر را به عنوان یک رفتار عادی و تکراری نشان دهند. کارشناسان بر این باورند که کوبیدن سر و حتی ضربه زدن به سر نوزاد در گهواره راهی برای تعامل کودک با دنیای اطرافش است. کودک ممکن است از سایر رفتارهای تکراری مانند مکیدن شست برای کشف دنیای اطراف خود استفاده کند.

ناامیدی و اندوه

اگر هنوز از خود می پرسید که چرا کودک من هنگام عصبانیت سرش را به هم می زند؟ شما باید مراقب علائم دیگر در کودک خود باشید. معمولاً کودک نوپا هنگام ناراحتی و ناامیدی سرش را به هم می زند. این در حالی است که کودک نمی تواند احساسات خود را بیان کند و باید احساسات خود را از طریق کج خلقی و رفتارهای ناگهانی بروز دهد. بنابراین، سیلی زدن به دست کودکان، راهی برای ابراز ناامیدی و ناامیدی آنهاست. اما مطمئناً با رشد مهارت های زبانی کودک شما این رفتار را متوقف خواهد کرد.

راهی برای تسکین خود

یکی دیگر از دلایلی که کودک با دست به سر خود ضربه می زند، رفتار خودآرام بخشی در کودکان است. اگر کودک شما سعی می کند قبل از به خواب رفتن سر خود را بکوبد، ممکن است به دنبال راهی برای آرام کردن خود و خوابیدن باشد. اصطلاح علمی این بیماری اختلال حرکت ریتمیک است. در بیشتر موارد، خودآزاری کودک هنگام خواب یک رفتار کوتاه مدت است که بیش از 15 دقیقه طول نمی کشد.

اگر کودک شما قبل از خواب یا هنگام خواب سرش را می کوبد، زیاد نگران این رفتار نباشید. کوبیدن سر قبل از خواب مانند دیگر عادات تکراری مانند تکان دادن پا است. برخی از نوزادان دوست دارند قبل از خواب تکان بخورند، سایر نوزادان مرتباً سر خود را به هم می زنند تا به خواب بروند.

به زبان ساده، کوبیدن سر یک حرکت موزون است که کودک را آرام می کند. اغلب، زمانی که نوزاد در نیمه های شب از خواب بیدار می شود، می تواند این حرکات را تکرار کند تا خود را آرام کند و دوباره بخوابد. بنابراین، اگر کودک شما این رفتار را هنگام خواب از خود نشان داد، زیاد نگران نباشید و مداخله نکنید. چند دقیقه صبر کنید تا کودکتان دوباره بخوابد.

دست زدن به سر برای تسکین درد

برخی از کودکان برای تسکین درد ممکن است با دستان خود به سر خود ضربه بزنند. عفونت گوش، عفونت گلو یا درد دندان درآوردن می‌تواند باعث شود کودک سر خود را با دست به هم بزند.

برخی از نوزادان همیشه هنگام درد سر خود را تکان نمی دهند. برخی ممکن است ناحیه را بمالند یا خراش دهند و نگذارند سرشان را لمس کنید. پس اگر به دنبال این هستید که چرا کودک با دستانش به سرش ضربه می زند، بهتر است درد کودک خود را بررسی کنید. شاید کودک شما می خواهد با این ترفند تسکین درد داشته باشد.

جذب والدین

اگر کودک شما دائماً با دست به سرش می‌زند، احتمالاً از واکنش شما نسبت به این رفتار لذت می‌برد و بیشتر به دنبال توجه شماست. در این شرایط باید رفتار خودخواهانه فرزندتان را نادیده بگیرید و حواس او را پرت کنید. چند ثانیه صبر کنید و یک اسباب بازی در اختیار فرزندتان قرار دهید تا انتظار واکنش دیگری از شما نداشته باشد و توجه شما را جلب نکند.

تا زمانی که کودک سر خود را به کاشی ها یا مکان های خطرناک نخورد و به خود آسیب نرساند، نیازی به واکنش فوری به این رفتار کودک خود ندارید.

هنگام زمین خوردن کودک چه کنیم؟

اگرچه گفته می شود کوبیدن سر در کودکان یک رفتار معمول و عادی است، اما برخی از والدین نگران فرزند خود هستند و به دنبال راه حلی برای مقابله یا پیشگیری از آن هستند. بهترین راه حل ها برای اینکه چرا کودک با دست به سرش ضربه می زند عبارتند از:

مرتبط:  چرا کسانی که سیم کشی میکنند از دستکش پلاستیکی استفاده میکنند

رفتار کودک را نادیده بگیرید

نادیده گرفتن هد شات سخت ترین و موثرترین راه برای مقابله با آن است. اگر فرزندتان برای جلب توجه شما سرش را به بالش یا تشک می کوبد، سعی کنید این رفتار کودکتان را نادیده بگیرید. اما همچنان به رفتار آنها توجه کنید. اما اگر کودک شما یاد گرفته است که مدام سر خود را به دیوار یا تخت بکوبد، بهتر است محل تخت یا وضعیت کودک را تغییر دهید. بنابراین اطمینان حاصل کنید که کودکتان در گهواره راحت است و از ارتفاع تشک مناسب با سن کودک استفاده کنید.

رعایت بهداشت خواب

اگر مشکوک هستید که ضربان سر فرزندتان به دلیل اختلال حرکات ریتمیک است، بهتر است بهداشت خواب را به طور منظم برای کودک خود رعایت کنید و به او کمک کنید راحت تر و بهتر بخوابد.

اولین کاری که می توانید انجام دهید این است که لامپ ها را کم کنید یا به طور کامل خاموش کنید. می توانید موسیقی ملایمی را در اطراف کودک خود پخش کنید یا برای او داستان بخوانید. حتی اگر کودک داستان را متوجه نشود، صدای والدین می تواند به او کمک کند تا راحت تر به خواب برود. حتی می توانید آنها را تکان دهید تا به خواب بهتر کودک کمک کنید. اما مراقب باشید در مصرف آن زیاده روی نکنید تا باعث اختلال خواب در کودک نشود.

چه زمانی ضربه زدن به سر کودکان با دست جدی می شود؟

اگرچه کوبیدن سر در کودکان امری عادی و عادی است، اما در برخی مواقع می تواند جدی و مشکل ساز شود که نیاز به مراجعه به پزشک و حتی روانشناس کودک دارد.

اگر فرزندتان به شدت به سرش ضربه می زند که می تواند به او آسیب برساند، بهتر است رفتار او را زیر نظر داشته باشید.

ضربات مکرر سر در کودکان که باعث برآمدگی یا کبودی می شود را نادیده نگیرید. شاید کودک یک بیماری زمینه ای دارد که باعث می شود برای تسکین درد مکرر به سرش ضربه بزند.

گاهی اوقات رفلاکس در نوزادان می تواند باعث شود که آنها دائماً سر خود را به هم بزنند. در این موارد باید کودک خود را از نظر عفونت گلو، ریفلاکس، عفونت گوش و … معاینه کنید.

در صورتی که کودک همزمان با ضربه زدن به سرش در مهارت های گفتاری یا حرکتی و حتی اجتماعی تاخیر داشت، بهتر است دوباره به پزشک مراجعه کنید. نوزادان دارای معلولیت یا تاخیر رشدی که سر خود را به هم می زنند ممکن است مشکلات جدی تری داشته باشند.

اما اگر کودک شما بعد از دو یا سه سالگی و به خصوص در هنگام عصبانیت و فریاد زدن همچنان با دستانش به سرش می کوبد، بهتر است آن را نادیده نگیرید. اگر فکر می کنید فرزندتان بیش از حد مورد توجه دیگران قرار می گیرد یا چیزهایی را که می خواهد، مانند اسباب بازی های مورد علاقه اش به دست می آورد، بهتر است به یک روانشناس باتجربه کودک و نوجوان مراجعه کنید. آنها می توانند استراتژی هایی را برای مقابله با ضربه سر در کودکان ناشی از مسائل رفتاری به شما ارائه دهند.

سوالات متداول

چرا کودک سرش را می کوبد؟ برخی از کودکان بیشتر از دیگران از ابراز احساسات خود به صورت فیزیکی لذت می برند. به همین دلیل است که می توانند با دست به سر خود ضربه بزنند. برخی از کودکان برای تسکین در هنگام استرس یا خستگی به حرکات فیزیکی تکراری روی می آورند.

چرا فرزندم به خودش سیلی می زند؟ کودکان نوپا هنگام درد، مانند دندان درآوردن یا عفونت گوش، به خود سیلی می زنند. از آنجایی که آنها نمی توانند درد خود را به صورت شفاهی بیان کنند، ضربه زدن ممکن است راهی برای انتقال درد خود به والدینشان باشد.

آیا دست زدن به سر برای کودکان طبیعی است؟ اگرچه ضربه سر در کودکان رایج است و معمولاً دلیلی برای نگرانی نیست، اما در برخی از کودکان می تواند بخشی از یک مشکل رشدی باشد. کودکی که مرتباً سر خود را ضربه می زند، به خصوص اگر مشکلی با تاخیر رشد یا تعاملات اجتماعی غیرطبیعی دارد، باید توسط پزشک معاینه شود.

تا دیر نشده با یه مشاور متخصص صحبت کن

مراجع

https://babyjourney.net

رویداد۲۴ نازنین احمدی: حتما تا به حال شنیده اید که بچه های پیش دبستانی هنگام بازی خودشان را گاز می گیرند و شاید دیده باشید که یک کودک ۲ ساله وحشی در وسط سوپرمارکت به مادرش ضربه زده است.

از نظر رشد، همه اینها کاملاً طبیعی است: کودکان نوپا آدم‌های کوچکی هستند که احساسات بزرگی دارند، و گاهی تنها راهی که ما بزرگسالان می‌توانیم به ما بفهمانیم بدخلق، خسته، گرسنه یا فقط عصبانی هستند، فریاد زدن است.

اما اگر کودک نوپا خشم خود را بر سر خودش بردارد چه؟ این ترسناک است که ببینید فرزندتان با دست سرش را می کوبد یا سرش را به دیوار می کوبد.

در این مقاله، به این خواهیم پرداخت که چرا فرزند شما ممکن است به یک باشگاه مبارزه انفرادی تبدیل شود و چه کاری می توانید برای کمک به آن انجام دهید. ما پرداخت می کنیم:

فقدان مهارت های ارتباطی

اگر کودک شما احساسات بزرگی مانند عصبانیت، حسادت، ترس یا سردرگمی را احساس می کند، اما دایره لغات و کلمات او هنوز کامل نیستند، ضربه زدن احتمالا تنها راهی است که او می تواند به شما بفهماند که در درونش چه می گذرد.

آنها همچنین ممکن است به دلیل ناتوانی در بیان احساسات خود از خودشان خسته شده باشند و ممکن است یک واکنش طبیعی باشد که سرشان را با ناامیدی به همه جا بکوبند.

مرتبط:  چرا کسانی که تتو دارند نمی توانند خون بدهند

چرا بچه ها سرشان را تکان می دهند؟ احساس طلبی یا خودآرامبخشی

برخی از کودکان بیشتر از دیگران هوس تجربه های حسی فیزیکی دارند یا درد کمی دارند. در پاسخ، ممکن است برای ارضای نیاز به تحریک فیزیکی به ضربه زدن روی خود روی آورند. برخی از کودکان نیز در هنگام استرس یا خستگی حرکات فیزیکی تکراری انجام می دهند تا خود را تسکین دهند.

چرا بچه ها سرشان را تکان می دهند؟ نشان دادن واکنش

کودکان نوپا خودشیفته های کوچکی هستند که به توجه کامل شما نیاز دارند و تقریباً هر کاری برای جلب توجه شما انجام می دهند. اگر اولین باری که او به خودش ضربه زد واکنش شدیدی داشتید، ممکن است این رفتار را تکرار کند تا واکنش شما را ببیند. (بدون قضاوت، اکثر والدین به آسیب سر فرزندشان واکنش منفی نشان می دهند.)

اگر آنها واکنش مثبتی از شما دریافت کردند: شاید فرزندتان در حال تقلید از رفتار شخص دیگری است، شما یا شریک زندگی تان او را مسخره کرده اید و حالا آنها به دنبال تقویت این واکنش مثبت هستند.

چرا بچه ها سرشان را تکان می دهند؟ شاید چیزی آنها را ناراحت کرده است؟

اگر کودک شما عفونت گوش دارد یا در حال دندان درآوردن است اما نمی تواند به شما بگوید، می تواند به خود ضربه بزند تا متوجه شوید که ناراحت است. برخی از کودکان ناراحتی عاطفی یا جسمی خود را از این طریق به والدین خود ابراز می کنند.

چرا بچه ها سرشان را تکان می دهند؟ و برای جلوگیری از آن چه کنیم؟

به گزارش رویداد۲۴، قبل از اینکه بتوانید راه حل های بلندمدت را پیاده سازی کنید، باید راه حل های کوتاه مدت پیدا کنید تا در لحظه آسیب نبینید. اگر فرزندتان سرش را زیاد به دیوار یا گوشه کمد می‌کوبد، مطمئن شوید که لبه‌ها و گوشه‌های تیز آن پوشانده شده باشد.

همچنین می توانید برای جلوگیری از ادامه این رفتار، بازوهای خود را دور آنها حلقه کنید، اما نه خیلی محکم. (برای بچه هایی که به دنبال احساس امنیت هستند، یک آغوش گرم می تواند به آنها آرامش لازم را بدهد!)

در دراز مدت، شما چند انتخاب دارید. در برخی شرایط، بهتر است این رفتار را نادیده بگیرید. به عنوان مثال، اگر فکر می کنید فرزندتان این کار را می کند تا از شما عکس العملی دریافت کند، احتمالاً وقتی متوجه شود دیگر توجه شما را جلب نمی کند، دست از کار می کشد.

با این حال، در موقعیت‌های دیگر، می‌توانید استراتژی‌های زیر را امتحان کنید تا ببینید آیا هر یک از آنها می‌تواند رفتار را متوقف کند یا خیر.

اگر کودک شما ناراحت است، درد دارد یا به دنبال اطلاعات حسی است، این واقعیت را نادیده نگیرید که او سعی دارد آن را به شما منتقل کند.

هر نیاز فیزیکی را برآورده کنید

اگر کودک شما به دلیل گرسنگی، سرماخوردگی، دندان درآوردن یا تشنگی به وضوح به خود ضربه می زند، تا زمانی که نیازهای جسمانی او برآورده نشود، نمی توانید این رفتار را متوقف کنید. سعی کنید علت را درک کنید و او را راحت کنید، سپس به فرزند خود نشان دهید که چگونه می تواند به شما بفهماند که در آینده به چه چیزی نیاز دارد.

همچنین باید سعی کنید به الگوهای رفتاری فرزندتان توجه کنید. اگر متوجه شدید که کودکتان زمانی که پوشک او خیس است یا زمان میان وعده گذشته است، به خودش ضربه می زند، می توانید قبل از شروع ضربه زدن، این نیازها را برطرف کنید.

به کودکان کمک کنید احساسات بزرگ را نام ببرند

همه ما تمایل داریم که احساسات را به دو دسته «خوب» و «بد» تقسیم کنیم، اما این می تواند پاسخ مناسب کودک نوپا به سطوح مختلف احساسات «بد» (مانند خشم در مقابل ناامیدی یا ترس در برابر سردرگمی) باشد. .

دادن کلمات خاص به آنها برای توصیف طیف گسترده ای از احساسات انسانی می تواند به آنها کمک کند تا بفهمند چگونه احساسات پیچیده خود را به صورت شفاهی به شما منتقل کنند. همچنین، می تواند از برخی مسائل مرتبط با ارتباطات در آینده جلوگیری کند.

اگر کودک شما علائم زیر را دارد، ممکن است به کمک متخصص نیاز داشته باشید:

شما سعی کردید با استراتژی های معمول رفتار را متوقف کنید و هیچ چیز تغییر یا بدتر نشد.

کودک شما به خود آسیب می رساند (ضربه، کبودی یا خراش).

کودک شما تاخیر در گفتار دارد یا به نظر می رسد قادر به شنیدن واضح شما نیست.

کودک شما علائم بیماری جسمی مانند تب، از دست دادن اشتها، خستگی یا تحریک پذیری را نشان می دهد.

کودک شما همچنین دارای علائم یک اختلال رشدی مانند اختلال طیف اوتیسم یا اختلال پردازش حسی است.

فرزندم مدام خودش را می زند، چه کار کنم؟

اگر کودک شما دائماً خود را می‌زند یا لگد می‌زند، در برقراری تماس چشمی مشکل دارد، علاقه خود را به تعاملات اجتماعی از دست می‌دهد، رفتارهای تکراری از خود نشان می‌دهد یا تاخیر در گفتار یا حرکت دارد، ممکن است تشخیص دقیق‌تر و تخصصی‌تر لازم باشد.

چرا بچه ها سرشان را می کوبند و چه زمانی باید به پزشک خود بگویید؟

در صورت مشاهده علائم نگران کننده دیگری به غیر از رفتارهای خودآزاری در کودک خردسال، بهتر است با پزشک تماس بگیرید.

پزشک ممکن است با شما و فرزندتان برای معاینه فیزیکی صحبت کند و از شما سوالاتی در مورد رشد و تکامل فرزندتان بپرسد.

مرتبط:  چطور سپر ایمنی گوگل پلی را غیر فعال کنیم

آنها ممکن است تشخیص دهند که همه چیز خوب است یا ممکن است شما را به متخصصی ارجاع دهند که بتواند فرزند شما را به طور کامل ارزیابی کند.

نتیجه نهایی

اگر تعجب می‌کنید که چرا کودکان بیشتر اوقات سر خود را به هم می‌زنند، ضربه زدن به سر در کودکان خردسال نقطه عطف رشدی عجیب اما نه غیر معمول است. معمولاً می‌توانید این مشکل را در خانه برطرف کنید، اما اگر مشکل ترک سیگار دارید یا متوجه علائم دیگری هستید که نشان می‌دهد تاخیر یا اختلال ممکن است باعث این رفتار شود، از تماس با پزشک خود دریغ نکنید.

5/5 – (9 امتیاز)

چرا کودک خودش را می زند؟

اغلب اتفاق می افتد که کودک به خود ضربه می زند و رفتار خشونت آمیزی از خود نشان می دهد، در این مواقع والدین نگران می شوند زیرا این نوع رفتار مشکل بزرگ و رایج دوران کودکی است.

برخی از کودکان هنگام بازی با همسالان خود عصبانی می شوند و شروع به دعوا می کنند یا به یکدیگر ضربه می زنند و موهایشان را می کشند. والدین باید رفتار فرزندشان را جدی بگیرند.

اگر شما از آن دسته افرادی هستید که نمی دانید چگونه با خودآزاری فرزندتان مقابله کنید، تا پایان این مقاله با ما همراه باشید.

خودآزاری کودک:

در بیشتر موارد، کودک زنی را لمس می کند که به او توجه نشده است. در این صورت ممکن است که او برخلاف خواسته اش از پدر یا مادرش خبری نداشته باشد و یا هنگام بازی با دوستانش دچار مشکل شده باشد. از دیدگاه روانشناسی، کودک آزاری نوعی اختلال رفتاری است که برخی از بزرگسالان نیز با آن مواجه هستند.

ازدواج با خود فرزند به چه معناست؟

مشکلات روحی و روانی کودک با زنانگی او ارتباط مستقیم دارد. هر کس در هر سنی، اگر رابطه جنسی داشته باشد، برای کاهش تنش ذهنی و تخلیه روانی، به ویژه در کودکان، این کار را انجام می دهد، آستانه روانی و عاطفی پایین تری دارد. بسیاری از مشکلات عادی برای بزرگسالان باعث درد و ناراحتی کودک می شود و در این شرایط است که کودک برای نشان دادن درد و ناراحتی خود به خود عمل می کند.

چگونه به خودآزاری فرزندمان پاسخ دهیم؟

در این مواقع والدین باید مراقب باشند که محبت جسمی و عاطفی نسبت به فرزند خود داشته باشند مانند: در آغوش گرفتن، بوسیدن کودک و… زیرا والدین با این کار حس ارزشمندی را به کودک القا می کنند.

کودک باید متوجه شود که اندام و ظاهرش ارزشمند است و نباید دعوا کند و برای درک این مشکل اکیداً توصیه می شود در حین استفاده از کلمات محبت آمیز او را نوازش کرده و با او مهربان باشید. راهبردهای دیگری نیز وجود دارد که می توانید برای کاهش خودآزاری فرزندتان از آنها استفاده کنید:

حواس او را پرت کن:

والدین باید سعی کنند در اوقات فراغت بیشتر برای بازی و تفریح ​​در کنار فرزند خود باشند چرا که در این مواقع می توانند خشم کودک را هدایت کنند. زمانی که کودک قصد خودکشی داشت، سعی کنند با کارهای دیگری حواس او را پرت کنند و با بازی سرگرمش کنند.

صحبت کردن با کودک و اعتراف به احساسات او:

والدین باید در نظر داشته باشند که باید احساسات کودک را بشناسند تا بتواند به درستی آنها را بیان کند. زمانی که کودک آرام است با او صحبت کنید و به او بیاموزید که در مورد ناراحتی خود صحبت کند. مثلا: بهش بگو عزیزم، وقتی از چیزی ناراحتی و عصبی هستی، می توانی به من بگو، آن وقت می فهمم که بزرگ شده ای و این خوب است!

مطالب پیشنهادی:

چرا کودک غذا نمی خورد؟ + دلایل بی اشتهایی در کودکان

چرا کودک زیاد ادرار می کند؟ + روش های درمانی

بازی با آب و کف:

بازی با آب و کف برای بچه هایی که خودارضایی می کنند عالی است، زیرا یاد می گیرند بدن خود را نوازش کنند و از آن لذت ببرند. بازی با آب و کف در کاهش اضطراب و تنش روانی کودک و افزایش آرامش او موثر است. وقتی تنش ذهنی کودک شما کاهش می یابد، عزت نفس او نیز کاهش می یابد.

تسلیم خواسته های غیر منطقی فرزندتان نشوید:

گاهی کودک برای رسیدن به خواسته اش به خودش آسیب می رساند. والدین نباید نسبت به خودآزاری کودک بی تفاوت باشند. در این مواقع باید فرزندتان را در آغوش بگیرید و او را دوست داشته باشید. اما باید به این نکته توجه کنید که دوست داشتن کودک به معنای پذیرش درخواست او نیست!

اگر از طریق خود آزاری تسلیم خواسته کودک شوید، شرایطی را ایجاد می کنید که هر زمان که می خواهد خواسته اش را برآورده کند، به خود آسیب برساند. کودک متوجه می شود که با آسیب زدن به خود می تواند توجه والدین خود را به خود جلب کند و به خواسته خود برسد. والدین باید بدانند که چگونه به رفتار نادرست فرزندشان پاسخ دهند تا مشکلی پیش نیاید.

استفاده از مشاوره روانشناسی:

وقتی کودک شروع به زن شدن کرد، خوب است سعی کنید با کلمات محبت آمیز او را آرام کنید. در نهایت می توانید از مشاوره روانشناسی برای حل مشکلات از طریق یک متخصص در حوزه کودکی و نوجوانی استفاده کنید. چنین مشاوره هایی می تواند به والدین کمک زیادی کند تا روش صحیح ابراز محبت به فرزندان خود را بیاموزند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا