چرا کسانی که تتو دارند نمی توانند خون بدهند
امروزه سازمان های انتقال خون به خون افراد سالم نیاز دارند تا آن را به افراد نیازمند بدهند. شما می توانید برای سلامتی خود خون اهدا کنید. اما گاهی اوقات مشکلاتی در بدن ایجاد می شود که باعث می شود همه افراد نتوانند خون اهدا کنند، حتما این سوال برای شما پیش می آید که کدام افراد نمی توانند خون اهدا کنند؟ پاسخ سوال شما اینجاست.
این مردم نمی توانند خون بدهند
8 آگوست آغاز هفته انتقال خون است. به همین دلیل، یادآوری این نکته بیجا نیست که دسترسی به خون و فرآوردههای خونی سالم و استفاده منطقی از آنها یکی از چالشهای عمده نظام سلامت در بسیاری از کشورهای جهان است. این در حالی است که به گفته مسئولان سازمان انتقال خون، ایران تنها کشور منطقه مدیترانه شرقی است که اهدای خون در آن دو بار چک می شود. با توجه به این مشکل، سطح سلامت خون بسیار افزایش یافته است. البته مشاوره در زمان اهدای خون نیز توسط پزشکان مجرب انجام می شود که تاثیر بسزایی در سلامت اهدای خون دارد.
خون بافتی زنده و نجات بخش است و حجم متوسط آن برای هر نفر 5/4 تا 5/5 لیتر است. خون از دو بخش تشکیل شده است: سلول و پلاسما.
عناصر سلولی 45 درصد از حجم خون را تشکیل می دهند و شامل گلبول های قرمز 120 روزه می شوند که وظیفه رساندن اکسیژن به سلول های بدن را بر عهده دارند. گلبول های سفید با طول عمر چند روز تا چند ماه که وظیفه دفاع از بدن در برابر تهاجمات خارجی را بر عهده دارند و پلاکت هایی با طول عمر 7 تا 10 روز که در توقف خونریزی نقش دارند از دیگر عناصر سلولی تشکیل دهنده حجم خون هستند.
پلاسما همچنین 55 درصد حجم خون را تشکیل می دهد و حاوی پروتئین هایی مانند آنتی بادی ها، فاکتورهای لخته شدن خون و مواد غذایی مانند قندها، چربی ها، نمک های مختلف و هورمون ها است.
شرایط اهدای خون چیست؟
– حداقل سن 18 سال و حداکثر 60 سال (در صورت اهدای مستمر خون تا 65 سال)
– حداقل وزن 50 کیلوگرم
– فواصل اهدای خون هر هشت هفته یکبار است مشروط بر اینکه تعداد دفعات اهدای خون در سال برای آقایان چهار برابر و برای خانمها سه بار بیشتر نباشد.
– داشتن کارت شناسایی معتبر عکس دار (ترجیحاً کارت ملی)
لازم به ذکر است در صورت وجود هر یک از سوابق زیر باید به پزشک انتقال خون اطلاع داده شود:
– آلرژی: کهیر و آلرژی های تنفسی و…
– سابقه غش، صرع و تشنج
– سابقه سوء مصرف مواد تزریقی
– سابقه جراحی
– سابقه رفتار پرخطر (ارتباطات جنسی خارج از خانواده)
– تاریخچه تاتو، حجامت و خالکوبی
– سابقه زردی در خانه یا خانواده
– سفر به مناطق آندمیک مالاریا
– سابقه بیماری قلبی عروقی
– سابقه مصرف مواد مخدر
چه کسی می تواند خون اهدا کند؟
آیا این مقاله برای شما مفید بود؟
درود بر شما آیا افرادی که خالکوبی دارند می توانند خون اهدا کنند؟ با تشکر.
مقاله خوبی بود ولی به نظرم کمی پیچیده بود. اما با این حال توضیحات خوبی در مورد این موضوع داده شده بود.
این مقاله واقعا عالی بود. باعث شد که بیشتر با تتوها آشنا بشم و بفهمم که چرا کسانی که تتو دارند نمیتوانند خون بدهند. اگر شما هم به تتوها علاقهمند هستید، حتما این مقاله رو بخونید.