چرا وقتی عرق می کنیم سرما میخوریم

علت تعریق و تعریق زیاد بدن در مردان و زنان – تعریق فرآیندی است که بدن را خنک می کند. هنگامی که فعالیت اندام های داخلی بدن شما مختل می شود، حرارت بدن افزایش می یابد و سیستم تعریق فعال می شود. هنگامی که این سیستم فعال می شود، مقداری رطوبت روی پوست شما ظاهر می شود و با تبخیر این رطوبت، احساس گرما می کنید.

نشانه تعریق زیاد چیست؟

دلایل تعریق زیاد بدن

در این مقاله از سرویس بهداشتی Magerta، ما قصد داریم مواردی را که باعث تعریق زیاد شما می شوند را برجسته کنیم. برخی از این موارد طبیعی بوده و وجود آن ها نیز ضروری است، اما برخی از آنها به دلیل اختلال در فعالیت های درونی بدن در اثر عوامل خارجی است که در این موارد باید بیشتر به آن توجه کنید.

عصبانیت و خلق و خو

عصبانیت و تندخویی نه تنها در افزایش تعریق بدن موثر است، بلکه نظم بدن را به هم می زند و باعث بروز مشکلات و بیماری های مختلف می شود. وقتی عصبانی می شوید، هورمون های استرس در بدن شما ترشح می شود.

این هورمون ها ضربان قلب و فشار خون را افزایش می دهند و دمای بدن را به سرعت بالا می برند. به همین دلیل، سیستم عرق بدن فعال می شود تا آن را خنک کند و در نهایت شما را عرق کند.

توصیه ما این است که صبر خود را افزایش دهید و کمتر عصبانی شوید. عصبانی شدن امری طبیعی و ضروری است و گاهی اوقات اگر اینطور نباشد اشکالی ندارد. اما وقتی همیشه و به طور منظم عصبانی می شوید، می تواند نشانه ای از یک مشکل روانی باشد و برای رفع آن حتما باید تحت درمان قرار بگیرید.

مصرف غذاهای بسیار تند یکی از دلایل تعریق زیاد است

غذاهای تند که در آنها از ادویه های تند زیادی مانند کاری، فلفل سیاه و فلفل قرمز استفاده می شود، گیرنده های عصبی را تحریک کرده و سیستم تعریق بدن را فعال می کند که باعث تعریق زیاد بدن می شود.

خوردن این غذاها بدن را گرم می کند و تعریق راهی برای خنک شدن بدن است. خلق و خوی ایرانی ها به گونه ای است که علاقه چندانی به خوردن غذاهای تند ندارند. اما در کشورهایی مانند هند، مصرف غذاهای تند امری عادی و رایج است و افراد در هنگام مصرف این غذاها خیلی گرم نمی شوند.

استرس و فشار کاذب

استرس

ممکن است کمی جالب به نظر برسد، اما استرس، عصبانیت و خجالت نیز می‌تواند از مواردی باشد که باعث تعریق شما می‌شود. همانطور که می دانید سیستم تعریق بدن با افزایش دمای داخلی بدن فعال می شود و عواملی که ذکر شد از جمله عواملی هستند که باعث افزایش دمای بدن می شوند. بنابراین بدن راهی جز عرق کردن نخواهد داشت.

همچنین فشار بیش از حد ذهنی باعث فعال شدن غدد عرق در کف دست و پا می شود. به همین دلیل است که کف دست ها هنگام عصبانیت یا استرس عرق می کنند.

حتما شنیده اید که اگر می خواهید بدانید کسی دروغ می گوید، به کف دست او نگاه کنید. اگر به شدت عرق می کند، دروغ می گوید و اگر نه، راست می گوید. زیرا دروغ همیشه با استرس همراه است و استرس کاذب کف دست شما را عرق می کند. لرزش دست یکی دیگر از نتایج به دست آمده از موارد ذکر شده است.

قاعدگی زنانه

هنگامی که زنان پریود می شوند، هورمون استروژن در کمترین مقدار ترشح می شود که بر هیپوتالاموس و دما تأثیر می گذارد. به همین دلیل است که خانم هایی که در این دوره هستند مدام گرم هستند و زیاد عرق می کنند.

برای جلوگیری از این امر، بدن زنان رگ های خونی را گشاد می کند و غدد عرق را مجبور به کار می کند. وقتی شروع به عرق کردن و سرد شدن در داخل بدن می کنید، عرق می کنید و این طبیعی است.

علائم بیماری، از جمله علل تعریق بیش از حد

بیماری هایی مانند سرماخوردگی، آنفولانزا و غیره. باعث افزایش دمای بدن و تعریق می شود. هنگامی که شما تب دارید، مغز دمای بدن شما را کمی افزایش می دهد تا با ویروس هایی که وارد بدن شما شده اند مبارزه کند.

وقتی دمای مغز افزایش می‌یابد، احساس سرما می‌کنید و می‌لرزید. این احساس تب و لرز به این دلیل است که بدن در برابر ورود میکروب ها از خود دفاع می کند.

وقتی تب و لرز شما تمام شد، دمای طبیعی بدن شما به 37 درجه طبیعی باز می گردد و احساس گرما می کنید. تعریق شما در این وضعیت او را خنک می کند. بنابراین اگر زمانی که بیمار هستید شروع به عرق کردن می کنید، جای نگرانی نیست.

دمای بیش از حد

بالا بودن حرارت بدن

شایع ترین و رایج ترین دلیلی که باعث تعریق شما می شود گرمای هوا است. وقتی هوا گرم است، غدد عرق شروع به کار می کنند و باعث تعریق شما می شوند.

شاید برای شما جالب باشد که بدانید تعریق یک روش طبیعی و غیرارادی است که بدن برای خنک کردن خود از آن استفاده می کند. بنابراین، اگر عرق نکنید، مطمئناً مشکلات زیادی خواهید داشت.

در واقع این تبخیر عرق است که شما را گرم می کند و زمانی که هوا مرطوب و لطیف است، این احساس گرما برای شما بسیار شدیدتر و ناخوشایندتر است. زیرا تبخیر عرق در هوای گرم بسیار دشوارتر از هوای معمولی است.

مصرف سیگار و مواد مخدر

استعمال دخانیات و مواد مخدر نه تنها بر سلامت قسمت های مختلف بدن مانند دندان، ریه، قلب و … تاثیر منفی می گذارد، بلکه با فعال شدن غدد عرق باعث تعریق شما می شود. در بیشتر محصولات تنباکو مانند سیگار نیکوتین وجود دارد که با ورود آن به بدن باعث ترشح ماده دیگری به نام کولین می شود.

این ماده باعث افزایش ضربان قلب و فشار خون می شود. به همین دلیل، بدن شما احساس گرما می کند و مجبور است از سیستم تعریق برای خنک شدن استفاده کند. سیستم تعریق نیز باعث تعریق شما می شود. بنابراین کسانی که به این مواد معتاد هستند بیشتر از افراد عادی عرق می کنند و این یکی دیگر از آسیب های سیگار برای بدن است.

احساسات درونی مانند عشق و محبت

سیستم عرق بدن همیشه به دلیل اتفاقات فیزیکی رخ نمی دهد و گاهی اوقات یک احساس درون شما این قسمت را فعال می کند. همانطور که در بالا گفتیم، احساساتی مانند ترس، اضطراب و استرس می توانند سیستم عرق بدن شما را فعال کنند. علاوه بر این احساسات، احساساتی مانند عشق، محبت، خجالت و شرم نیز شما را عرق می کند.

. وقتی با شخصی که دوستش دارید و به او محبت زیادی دارید ملاقات می کنید، هورمون هایی مانند آدرنالین در بدن شما ترشح می شود.

این هورمون‌ها به عنوان مواد شیمیایی عشق شناخته می‌شوند و باعث می‌شوند ضربان قلب شما تندتر شود، دست‌هایتان می‌لرزند و عرق می‌کنند. خجالت هم این حالت را در بدن ایجاد می کند. اصطلاح عرق شرم دقیقاً از این اتفاق اقتباس شده است و وقتی احساس شرم و پشیمانی می کنید، عرق بر پیشانی و کف دست می ریزید.

تعریق زیاد و پرکاری تیروئید

علت و دلیل عرق زیاد بدن

پرکاری تیروئید یکی از شایع ترین مشکلاتی است که امروزه در بسیاری از زنان و مردان دیده می شود. این بیماری به تنهایی می تواند باعث بیماری های دیگری در بدن شما شود.

هنگامی که غده تیروئید شما بیش از حد فعال است، هورمون های متابولیکی تیروکسین و تری یدوتیرونین را بیش از آنچه باید تولید می کند. این هورمون ها مسئول تنظیم سرعت فعالیت های بدن هستند و اگر بیش از حد تولید شوند، متابولیسم بدن شما با سرعت بیشتری پیش می رود.

این امر باعث تولید گرمای بیشتر در اندام های داخلی و افزایش حرارت بدن می شود. هنگامی که بدن گرم می شود، سیستم تعریق فعال می شود و تظاهر آن تعریق است. بنابراین اگر از این بیماری رنج می برید حتما راه حل های درمانی آن را دنبال کنید.

بارداری در زنان

بسیاری از زنان باردار از ما می پرسند که چرا بیشتر از قبل از بارداری عرق می کنند؟ در پاسخ به این دوستان باید گفت که بارداری یکی دیگر از دلایل پنهان تعریق زیاد است.

زمانی که فرد باردار است، حوادث شیمیایی بیش از گذشته در بدن او رخ می دهد که باعث افزایش دمای بدن و تعریق زیاد می شود. علاوه بر این، در این دوره، خون بیشتری در بدن زن گردش می کند و افزایش گردش خون باعث احساس گرمای بیشتر از حد معمول می شود. افزایش متابولیسم و ​​تغییرات هورمونی در دوران بارداری از دیگر دلایل تعریق بیش از حد در زنان است.

داروهای خاصی مصرف کنید

مصرف دارو

داروهای شیمیایی گاهی از ترکیباتی تشکیل می شوند که باعث تعریق بدن می شوند. به عنوان مثال، با مصرف یک قرص یا شربت، متابولیسم بدن شما افزایش می یابد و این فرآیند باعث گرم شدن اندام های داخلی می شود.

اگرچه امروزه داروهای بسیار کمی وجود دارد که فرد را دچار این شرایط می کند، اما اگر با مصرف داروی خاصی تعریق شما شدید شد، حتما باید با پزشک مشورت کنید و سعی کنید از داروهای دیگر استفاده کنید.

از اینکه تا پایان مقاله با ما همراه بودید متشکریم. نظرات و انتقادات خود را از طریق بخش نظرات با ما در میان بگذارید.

ممکن است فقط به دنبال راهی برای درمان تعریق بیش از حد باشید، اما ابتدا باید بفهمید که چه چیزی باعث تعریق بیش از حد می شود. تعریق بیش از حد می تواند ناشی از چیزی به سادگی رژیم غذایی نامناسب و استرس یا مسائل جدی تر مانند هیپرهیدروزیس باشد. در این مقاله 11 دلیل اصلی تعریق بیش از حد بدن، کف دست و پا و 15 راه برای درمان آنها را به شما نشان می دهیم.

عرق چیست و چرا عرق می کنیم؟

عرق مایعی بی بو است. بله عرق بو ندارد!

عرق توسط غدد واقع در زیر پوست به نام “اکرین” و “آپوکرین” تولید می شود. عرق کردن واکنش طبیعی بدن به گرما است. در واقع بدن می خواهد با تعریق خود را خنک کند. بیشتر حجم عرق آب است. البته عرق حاوی اسید لاکتیک، اوره و مقدار کمی مواد معدنی دیگر مانند سدیم، پتاسیم و غیره است. عرق علاوه بر نقش خنک کنندگی بدن، پوست را نرم و مرطوب می کند. یک فرد بالغ می تواند تا 14 لیتر در روز عرق کند. اما چه عواملی باعث می شود عرق کنیم؟!

گرما

تحرک و فعالیت بدنی

خوردن غذاهای تند یا تند

عوامل عاطفی و عاطفی مانند ترس و استرس

عوارض دارویی

بیماری و تب

تغییرات هورمونی مانند یائسگی، بارداری، بلوغ و غیره.

لباس های الیاف مصنوعی بپوشید

برای داشتن اضافه وزن

بنابراین عرق یک واکنش دفاعی است و برای سلامتی ما مفید است. اما اگر زیاد عرق کنیم چه؟

علت تعریق زیاد چیست؟

اکنون که علت اصلی تعریق را می دانید، ممکن است تعجب کنید که چرا گاهی اوقات زیاد عرق می کنیم؟ همانطور که گفتیم علت تعریق زیاد می تواند چند چیز باشد. در ادامه به مهمترین آنها اشاره می کنیم.

1. بیماری هایپرهیدروزیس

علت تعریق بیش از حد می تواند هایپرهیدروزیس باشد. بیماری که در آن فرد بیشتر از نیاز بدن عرق می کند. به طوری که زندگی عادی را متوقف کند. این بیماری می تواند در هر زمانی بدون دلیل خاصی رخ دهد. هایپرهیدروزیس کل بدن یا یک ناحیه خاص (دست، پا، صورت و غیره) را درگیر می کند.

در برخی موارد، تعریق شدید می تواند ناشی از عوارض جانبی برخی بیماری ها باشد. با این حال، هنوز مشخص نیست که علت اصلی این بیماری چیست. درمان های متعددی برای این بیماری پیشنهاد شده است که در ادامه به توضیح آن ها می پردازیم.

2. غدد عرق بیشتر

به کی خیلی بیشتر برفش! اگر احساس می کنید بیشتر از حد متوسط ​​عرق می کنید، احتمالاً به این دلیل است که غدد عرق بیشتری در زیر پوست خود دارید.

3. رژیم های غذایی

تغذیه شما بر نحوه عملکرد بدن شما تأثیر می گذارد. به عنوان مثال، وقتی غذاهای تند می خورید، بدن شما فکر می کند که گرم است و باید غدد عرق را فعال کند. به همین دلیل است که بیشتر از حد معمول عرق می کنید.

4. درجه حرارت و رطوبت بالا

روزهای گرم و مرطوب می تواند باعث تعریق بیش از حد شود. علاوه بر این، تعریق بیش از حد در مناطق گرم و مرطوب مانند شهرهای ساحلی رایج است. البته نپوشیدن لباس های خنک نیز باعث افزایش تعریق می شود.

5. استرس شدید

ما هر روز استرس داریم. جلسات مصاحبه شغلی، خواستگاری، روزهای ارائه سمینار از جمله عوامل استرس زا هستند. استرس ضربان قلب، جریان خون و دمای بدن را افزایش می دهد. بدن غدد عرق را فعال می کند تا خود را خنک کند. بنابراین، تعریق طبیعی و برای سلامتی ما مفید است.

تعریق بیش از حد در این شرایط را می توان با یک ضد تعریق قوی کنترل کرد. البته این حالت می تواند نشانه هایپرهیدروزیس باشد و بهتر است با پزشک مشورت کنید.

6. ورزش و فعالیت های بدنی

ورزش و تحرک باعث می شود بیش از حد معمول عرق کنیم. همه آن را می دانند. اما چه اتفاقی می افتد زمانی که برخی افراد بیشتر از دیگران عرق می کنند؟ میزان عرق در این موارد به احتمال زیاد مربوط به اضافه وزن و وضعیت جسمانی است. به این ترتیب افراد دارای اضافه وزن بیشتر عرق می کنند.

مرتبط:  چرا لیسه ها نرم تنانی شب فعال اند

7. بارداری

بارداری با تغییر خلق و خوی ناگهانی همراه است. علاوه بر این در دوران بارداری ترشح هورمونی و متابولیسم بدن افزایش می یابد. به همین دلیل در این مواقع عرق کردن بیشتر است. برخی از زنان حتی پس از بارداری نیز به تعریق زیاد ادامه می دهند. در چنین زنانی، بدن سعی می کند سطح هورمونی بدن را متعادل کند و آب اضافی را از دست بدهد.

8. یائسگی

افزایش ناگهانی دما و تعریق شبانه از شایع ترین مشکلات در دوران یائسگی است. پزشکان معتقدند که این تغییرات ناشی از تغییرات سطح هورمونی بدن است.

9. دیابتی بودن

افراد مبتلا به دیابت بیش از حد معمول عرق می کنند. این پدیده دو دلیل دارد. اولین مورد این است که افراد مبتلا به دیابت به طور کلی اضافه وزن دارند. متابولیسم بدن به دلیل اضافه وزن افزایش یافت که باعث افزایش عرق نیز شد.

دلیل دوم به دلیل افزایش قند خون در این افراد است. وقتی قند خون برای مدتی بالا می رود، نورون ها آسیب می بینند. نورون های آسیب دیده نیز باعث اختلال در غدد عرق می شوند.

ده بلوغ

بدن انسان در دوران بلوغ دستخوش تغییرات اساسی می شود. صدای کم، رشد مو و البته تغییر سطح هورمون ها در بدن. این تغییرات باعث افزایش سطح استرس و فعال شدن مکانیسم دفاعی تعریق می شود.

11. مواد مخدر

داروها عوارض دارند و یکی از عوارض داروها تعریق زیاد است. این اثر دیافورز نامیده می شود. بنابراین، اگر دارو مصرف می کنید و زیاد عرق می کنید، بهتر است با پزشک خود مشورت کنید که آیا تعریق شما ناشی از مصرف دارو است یا خیر.

بیشتر بخوانید:
دلایل، علائم و راه های درمان کم آبی بدن

حالا که فهمیدی چرا اینقدر عرق می کنی. بهتر است به درمان تعریق زیاد روی بیاوریم و برای کمتر تعریق چه کنیم؟

چگونه کمتر عرق کنیم؟

همه عرق می کنند، اما برخی بیش از حد عرق می کنند. آنقدر که حوصله شان سر رفته است. نه تابستان است و نه زمستان. کف دست و پاهایشان مدام عرق می کند. هوا خنک است اما از سر و صورت عرق می کنند و دلیل این تعریق زیاد مشخص نیست. دیگر از عرق کردن زیر بغل خبری نیست، که فقط شرم آور است. در ادامه روش های کنترل تعریق زیاد را آموزش می دهیم.

1. از اسپری ضد تعریق استفاده کنید

برای کاهش تعریق از دئودورانت استفاده نکنید. دئودورانت ها فقط از بوی عرق جلوگیری می کنند، نه عرق. به جای آن از ضد تعریق استفاده کنید. برای تشخیص دئودورانت از ضد تعریق، به بسته بندی محصول نگاه کنید.

از ضد تعریق جامد یا سرم برای زیر بغل استفاده کنید و از اسپری ضد تعریق برای کف دست، پا و سایر قسمت های بدن استفاده کنید.

ترجیحاً از محصولاتی استفاده شود که قدرت بالینی روی آنها ثبت شده باشد. اگرچه این ضد تعریق ها گران تر از ضد تعریق های معمولی هستند، اما فرمول شیمیایی قوی تری دارند.

در بین ضد تعریق ها، آنهایی که حاوی کلرید آلومینیوم هستند مؤثرترین هستند.

استفاده از ضد تعریق ها در شب قبل از خواب توصیه می شود. این نتیجه بهتری می دهد. برای اینکه بهترین نتیجه را با یک ضد تعریق بگیرید، بهتر است آن را در ناحیه مورد نظر بمالید تا لایه ای از ضد تعریق تشکیل شود. پس از مالش، بهتر است پوست خود را به آرامی ماساژ دهید.

بهتر است قبل از استفاده، ناحیه مورد نظر را خشک کنید. استفاده بر روی سطوح مرطوب ممکن است باعث ناراحتی شود.

از اسپری های ضد تعریق زیر بغل استفاده نکنید. در عوض، از این محصولات برای پا و کف دست استفاده کنید. اگر پیشانی شما زیاد عرق می کند، از اسپری روی خط مو استفاده کنید.

انواع محصولات ضد تعریق را می توانید در فروشگاه اینترنتی دیجی کالا پیدا کنید.

2. استفاده از پد جاذب عرق

پوست برخی از زنان به ضد تعریق ها حساس است. بنابراین پد عرق گزینه خوبی برای کاهش تعریق زیر بغل است.

درمان های خانگی برای کاهش تعریق بیش از حد

1. از محصولات حاوی تانیک اسید استفاده کنید

محصولات مراقبت از پوست حاوی اسید تانیک می توانند در کاهش تعریق موثر باشند. این محصولات را می توانید از داروخانه ها تهیه کنید. چای همچنین حاوی اسید تانیک است. یک پارچه را در چای دم کرده غلیظ آغشته کنید و آن را روی محل مورد نظر قرار دهید. البته می توانید به طور مستقیم از چای استفاده کنید.

خوبی اسید تانیک این است که بر خلاف ضد تعریق های قوی، حساسیت کمتری ایجاد می کنند. بنابراین اگر حساسیت دارید، از محصولات حاوی تانیک اسید استفاده کنید.

2. غذاهای تند نخورید

غذاهای تند باعث تعریق می شوند. بنابراین سعی کنید آنها را از رژیم غذایی خود حذف کنید.

3. از کافئین اجتناب کنید

نوشیدنی های کافئین دار ننوشید. به خصوص زمانی که در میان جمعیت هستید. به یاد داشته باشید که شکلات همچنین حاوی کافئین است. پس کمتر شکلات بخورید.

4. آرامش

استرس باعث تعریق می شود. پس برای کاهش آن از روش های آرام سازی استفاده کنید. به عنوان مثال، تنفس عمیق را تمرین کنید. به طوری که شما به 4 شماره الهام و 4 شماره انقضا نیاز دارید.

5. دلیل تعریق زیاد خود را بنویسید

سعی کنید بفهمید که چه چیزی باعث می شود زیاد عرق کنید. مثلاً اگر غذای خاصی می خورید و متوجه می شوید که عرق می کنید، آن را یادداشت کنید.

در اینجا چند درمان خانگی موثر برای جلوگیری از تعریق بیش از حد آورده شده است. اما موضوع به همین جا ختم نمی شود. بخش بد عرق کردن، خود عرق نیست، بلکه شرمساری عمومی است. بنابراین، برای تکمیل مشکل، بهتر است راه حل هایی را انتخاب کنید که به تصویر شما در جامعه آسیب نرساند.

راهکارهایی برای کنترل تعریق بیش از حد در اماکن عمومی

1. لباس های سبک بپوشید

بهتر است لباس سبکی بپوشید که هوا به راحتی از پارچه عبور کند. لباس های کتان یا نخی انتخاب خوبی برای این کار هستند. همچنین حتما رنگ روشن برای لباس خود انتخاب کنید. زیرا رنگ روشن نور و حرارت کمتری را جذب می کند. همچنین لباس خاکستری نپوشید تا لکه عرق دیده نشود.

2. لباس اضافی با خود ببرید

بهتر است برای تعویض لباس در صورت نیاز یک پیراهن و جوراب اضافی همراه خود داشته باشید. برای اینکه لباس شما فضای کمتری اشغال کند، بهتر است آن ها را در یک کیف جمع و جور قرار دهید. این اینفوگرافیک نیز می تواند به شما کمک کند.

3. استفاده از پودرهای ضد تعریق و جاذب

اگر دستان شما هنوز خیس است، از ضد تعریق استفاده کنید. البته پودر بچه هم در این مواقع به خوبی جواب می دهد. بالاخره این پودر برای چنین موجودات ضعیفی ساخته شده است، چرا برای شما خوب کار نمی کند؟ این پودر را صبح یا عصر قبل از خواب روی دست خود بمالید تا راحت تر بخوابید.

انواع پودر بچه را در دیجی کالا می توانید پیدا کنید.

درمان های پزشکی برای هایپرهیدروزیس

اگر واقعاً زیاد عرق می کنید، علت تعریق بیش از حد شما ممکن است هیپرهیدروزیس باشد. در اینجا چند روش درمانی پزشکی برای تعریق بیش از حد را توضیح می دهیم. البته قبل از مصرف هر گونه دارو و یا استفاده از هر نوع درمان دارویی، مشورت با پزشک کاملا ضروری است.

1- استفاده از ضد تعریق ها

معمولاً اولین درمانی که پزشکان برای این عارضه پیشنهاد می کنند، استفاده از داروهای ضد تعریق است. توضیح مفصل در مورد ضد تعریق کمی بالاتر داده شده است.

2- استفاده از دستگاه یونتوفورزیس

این دستگاه یک وسیله الکتریکی خانگی است که با استفاده از جریان الکتریکی ضعیف غدد عرق را به طور موقت از کار می اندازد. عوارض استفاده از این درمان به شرح زیر است.

خشکی پوست

آلرژی پوستی

احساس ناخوشایند در طول درمان

3. بوتاکس

تزریق بوتاکس روش دیگری برای درمان تعریق شدید است. در این روش بوتاکس به پوست تزریق می شود و ترشح غدد عرق را برای مدتی کاهش می دهد. بوتاکس عوارضی نیز دارد که مهمترین آن ضعف عضلانی است. همچنین ممکن است در طول درمان احساس درد کنید. یکی دیگر از عوارض بوتاکس احساس آنفولانزا است.

بیشتر بخوانید:
آیا تزریق بوتاکس مضر است؟

4. درمان پزشکی

برخی از پزشکان ممکن است به شما توصیه کنند که دارو مصرف کنید. مصرف دارو نیز عوارض خاص خود را دارد. خشکی دهان و چشم، تاری دید و ریتم غیر طبیعی قلب از جمله این عوارض است. هر چه دوز یا غلظت دارو بیشتر باشد، این عوارض بیشتر می شود.

5. جراحی

جراحی آخرین راه حل برای درمان تعریق شدید است. در جراحی تعدادی از غدد عرق برداشته می شود که باعث تعریق کمتر می شود. البته جراحی نیز عوارض خاص خود را دارد. برخی از این عوارض موقتی هستند مانند عفونت، درد و کبودی و برخی دائمی هستند، مانند از دست دادن حس در ناحیه آسیب دیده.

اکنون که با فرآیند تعریق زیاد آشنا شدید، نوبت شماست که تجربه خود را به اشتراک بگذارید. آیا شما هم مشکل تعریق دارید؟ آیا تعریق شما طبیعی است یا شدید؟ چه تجربه ای در کنترل داشته اید؟

منابع: Sweat Block, Wikipedia, WikiHow, American Academy of Dermatology

شما هم از آن دسته افرادی هستید که ناگهان خیس عرق می شوید یا اگر اینقدر عرق کرده اید، عمرتان به مرز خود رسیده است! آیا می دانستید تعریق بیش از حد می تواند نشان دهنده بیماری یا اختلال در بدن شما باشد و دانستن مشکل زمینه ای گاهی می تواند به راحتی مشکل تعریق بیش از حد را حل کند.

در ادامه مقاله سعی شده است علائم تعریق زیاد، علل آن و درمان های دارویی و خانگی را بررسی کنیم تا تابستان راحت تری داشته باشید. اما تعریق زیاد مختص تابستان نیست و این مورد برای تمام فصول سال است.

البته اگر فکر می کنید بیش از حد عرق می کنید، باید به متخصص غدد مراجعه کنید. پس از بررسی تاریخچه پزشکی و علائم بیمار، متخصص غدد ممکن است به یک سری آزمایشات برای ارزیابی بهتر علت بیماری نیاز داشته باشد. تعدادی آزمایش برای تعیین نواحی تعریق و تخمین شدت بیماری استفاده می شود. آزمایش خون، آزمایش ادرار یا سایر آزمایش‌ها برای بررسی اینکه آیا تعریق شما به دلیل بیماری دیگری مانند پرکاری تیروئید یا هیپوگلیسمی است یا خیر، توصیه می‌شود.

تعریق زیاد چیست و علائم تعریق زیاد چیست؟

هیپرهیدروزیس تعریق غیرطبیعی و شدید است که لزوماً به گرما یا ورزش مربوط نمی شود. همچنین ممکن است به شدت عرق کنید، بنابراین لباس‌هایتان خیس می‌شوند یا دستتان از عرق می‌چکد. عرق کردن بیش از حد علاوه بر مختل کردن فعالیت های عادی روزانه، می تواند باعث اضطراب در موقعیت های اجتماعی یا احساس خجالت شود.

عرق کردن بیش از حد علاوه بر مختل کردن فعالیت های عادی روزانه، می تواند باعث اضطراب در موقعیت های اجتماعی یا احساس خجالت شود.

علائم تعریق زیاد چیست؟

بیشتر افراد هنگام ورزش، زمانی که در محیط گرم هستند یا زمانی که استرس یا مضطرب هستند، عرق می کنند. برخی از عرق کردن زیر بغل، برخی دیگر از تعریق پیشانی یا تعریق بیش از حد کف دست شکایت دارند. تعریق بیش از حد (تعریق زیاد)، که به عنوان هایپرهیدروز شناخته می شود، بسیار بیشتر از تعریق طبیعی است. نوعی هیپرهیدروزیس (تعریق بیش از حد) که معمولاً دست‌ها، پاها، زیر بغل یا صورت را درگیر می‌کند، حداقل یک بار در هفته در ساعات بیداری رخ می‌دهد. تعریق بیش از حد معمولا در هر دو طرف بدن رخ می دهد.

علت تعریق زیاد اما طبیعی بدن چیست؟

عرق کردن مکانیسمی است که بدن را خنک می کند. هنگامی که دمای بدن شما افزایش می یابد، سیستم عصبی به طور خودکار غدد عرق را تحریک می کند. عرق کردن (به خصوص در کف دست) زمانی که عصبی هستید کاملا طبیعی است. به عبارت دیگر، تعریق پاسخ طبیعی بدن به گرما است. بیشتر حجم عرق آب است و بی بو است. علت تعریق زیاد اما طبیعی بدن ممکن است یکی از موارد زیر باشد:

گرما

تحرک و فعالیت بدنی

خوردن غذاهای تند یا تند

عوامل عاطفی و عاطفی مانند ترس و استرس

عوارض دارویی

بیماری و تب

تغییرات هورمونی مانند یائسگی، بارداری و بلوغ

لباس های الیاف مصنوعی بپوشید

برای داشتن اضافه وزن.

کمبود ویتامین دی بدن باعث افزایش عرق می‌شود.

دلیل تعریق زیاد چیست؟

دلایل رایج تعریق و مکانیسم تعریق را در بالا بخوانید. اما اگر زیاد عرق کنیم چه؟ همه عرق می کنند، اما برخی بیش از حد عرق می کنند، آنقدر که خسته می شوند. نه تابستان است و نه زمستان. کف دست و پاهایشان مدام عرق می کند. هوا خنک است اما از سر و صورت عرق می کنند و دلیل این تعریق زیاد مشخص نیست.

عرق کردن مکانیسمی است که بدن را خنک می کند. هنگامی که دمای بدن شما افزایش می یابد، سیستم عصبی به طور خودکار غدد عرق را تحریک می کند. عرق کردن (به خصوص در کف دست) زمانی که عصبی هستید کاملا طبیعی است.

مرتبط:  چرا باید سن مرد از زن بیشتر باشد

1. آیا غلظت خون باعث تعریق زیاد می شود؟

یکی از علائمی که فرد مبتلا به شمارش خون یا فشار خون بالا ممکن است تجربه کند تعریق بیش از حد است.

2-کمبود کدام ویتامین باعث تعریق زیاد می شود؟

اگر ویتامین D بدنتان کم باشد، احتمال تعریق سر و بقیه بدن افزایش می یابد. عرق کردن سر یکی از اولین علائم کمبود ویتامین D است.

3. علت تعریق بیش از حد صورت چیست؟

برای مقابله با تعریق بیش از حد، ابتدا باید با استرس خود مقابله کنید. موارد خفیف تعریق کف دست را می توان با داروهای موضعی و خوراکی کنترل کرد. بوتاکس برای درمان عرق کف دست نیز استفاده می شود. اما موارد شدید به درمان های دارویی پاسخ نمی دهند و نیاز به جراحی است. دوری از اضطراب تا حد زیادی در کاهش تعریق موثر است، شستن مکرر دست ها و دوش گرفتن در درمان موقت این بیماری موثر است.

مطالعات نشان می دهد که 30 تا 50 درصد افرادی که از این نوع تعریق رنج می برند، سابقه خانوادگی آن را دارند. تعریق بیش از حد سر و صورت می تواند ناشی از یک بیماری شناخته شده به نام هیپرهیدروزیس جمجمه باشد. همانطور که در ابتدای مقاله ذکر شد، هایپرهیدروزیس به معنای تعریق بیش از حد برای حفظ دمای طبیعی بدن است. در حالی که هیپرهیدروزیس می تواند در هر جایی از بدن رخ دهد زیرا غدد عرق زیادی روی صورت و پوست سر وجود دارد. بنابراین، اگر مستعد تعریق زیاد هستید، تعریق بیش از حد روی سر و صورت ممکن است شما را بیشتر آزار دهد.

شدت این بیماری می تواند کم یا زیاد باشد. تعریق بیش از حد سر و صورت می تواند باعث ایجاد احساس ناراحتی در فرد شود یا باعث شود در مکان های عمومی احساس ناراحتی کنید. برای درمان سریع تر تعریق بیش از حد سر و گردن با یک متخصص غدد مشورت کنید.

عرق زیاد پیشانی می تواند ناشی از عفونت سینوس باشد.

4. علت تعریق بیش از حد سر و سردرد چیست؟

گاهی بر اساس مصرف فلفل، فرد می تواند زیاد عرق کند. این به دلیل افزایش دمای بدن است. زیرا طبع فلفل تند است.

پزشکان علت اصلی بروز دو عارضه سردرد و تعریق همزمان را ناشی از کم خونی در بدن می دانند. زنان بیشتر از مردان مستعد کم خونی شدید هستند. همچنین، بدن آنها اغلب این وضعیت را با سردرد همراه با تعریق نشان می دهد. بنابراین بهتر است در صورت عود این علامت در اسرع وقت با پزشک مشورت کنید.

البته از دیگر عوارض کم خونی می توان به خستگی زودرس، ضعف، ضعف جسمی و روحی، سرگیجه، بی تفاوتی و بی اشتهایی اشاره کرد.

5. علت تعریق زیاد و بی حالی چیست؟

وقتی عرق می کنید، بدن آب از دست می دهد. بنابراین اگر در هوای گرم هستید و آب نمی نوشید، اما زیاد عرق می کنید، احساس سستی می کنید. بی حالی ناشی از کم آبی بدن است. ممکن است این بی حالی با نوشیدن آب جبران شود. گاهی لازم است سرم به تو وصل باشد.

با توجه به MAYOCLINIC،

وقتی عرق می کنید، بدن آب از دست می دهد. بنابراین اگر در هوای گرم هستید و آب نمی نوشید، اما زیاد عرق می کنید، احساس سستی می کنید.

6. علت تعریق زیاد در تابستان چیست؟

هنگامی که در هوای گرم تابستان هستید، دمای بدن شما افزایش می یابد. هنگامی که بدن شما گرم می شود، سیستم بدن شما شروع به تعریق می کند تا دمای بدن شما را تنظیم کند. نشستن آب روی بدن شما با تبخیر دمای بدن شما را کاهش می دهد. در نتیجه دمای بدن شما کاهش می یابد.

7. آیا بیماری کبد چرب باعث تعریق زیاد می شود؟

کبد یکی از بزرگترین اندام های بدن است. وقتی کبد شما خوب کار نمی کند، دمای بدن شما افزایش می یابد. در فوا گراس، کبد به خوبی کار نمی کند و بدن برای کاهش دمای بالا شروع به عرق کردن می کند. با تعریق، دمای بدن به طور نسبی کاهش می یابد.

یکی از علت‌های تعریق زیاد کرونا است.

8. علت تعریق زیاد در کرونا چیست؟

یکی از علائم کرونا تب و تعریق زیاد است. هنگامی که دمای بدن شما افزایش می یابد، می توان آن را با تعریق کاهش داد. به همین دلیل است که ممکن است هنگام سرماخوردگی یا تب عرق کنید.

9. آیا دیابت باعث تعریق زیاد می شود؟

افراد مبتلا به دیابت یا به دلیل اضافه وزن یا به دلیل قند خون بالا از تعریق زیاد رنج می برند. چاقی خود یکی از عوامل مهم تعریق زیاد است. اگر چاق یا دیابتی هستید، از هیچ روش یا درمان خانگی برای کاهش تعریق استفاده نکنید. برای درمان تعریق بیش از حد ناشی از دیابت، باید مشکل دیابت را کنترل کنید. برای این کار می توانید از پزشک داخلی و متخصص غدد کمک بگیرید.

ده گرگرفتگی یائسگی ناشی از تعریق زیاد بدن؟

گرگرفتگی یکی از شایع ترین علائم در زنان یائسه است. پزشکان معتقدند که این تغییرات ناشی از تغییرات سطح هورمونی بدن است. تشنگی زیاد، تعریق زیاد و سوزش کف پا و دست مواردی است که زنان در دوران یائسگی تجربه می کنند. باید بدانید که این تعریق زیاد ناشی از یائسگی دوره ای است و از بین می رود. اما اگر گرگرفتگی و تعریق بیش از حد شما را آزار می دهد، باید آن را با متخصص زنان خود در میان بگذارید.

11. آیا مشکلات تیروئید علت تعریق زیاد است؟

اختلالات هورمونی نتیجه مستقیم بیماری ها و اختلالات غده تیروئید است. اگر زیاد عرق می کنید باید به پزشک مراجعه کنید. پس از انجام آزمایش هورمونی نیز می توانید با رفع مشکل تیروئید مشکل تعریق زیاد را برطرف کنید.

اگر زیاد عرق می کنید باید به پزشک مراجعه کنید. پس از انجام آزمایش هورمونی نیز می توانید با رفع مشکل تیروئید مشکل تعریق زیاد را برطرف کنید.

12. آیا حمله قلبی علت تعریق زیاد است؟

یکی از نشانه های حمله قلبی می تواند تعریق در تمام بدن شما باشد. اگر مدتی است که به شدت عرق کرده‌اید، یا اگر کل بدنتان ناگهان عرق می‌کند، یا اگر عرق سرد دارید، اگر علائم دیگری از حمله قلبی مانند درد قفسه سینه، تپش قلب یا تیراندازی دارید، باید به پزشک مراجعه کنید. فورا متخصص قلب رجوع شود

گاهی عفونت سینوس می‌تواند باعث تعریق زیاد شود.

13. یکی از علل تعریق زیاد عفونت است؟

عفونت باعث التهاب و تب در بدن می شود. التهاب و تب نیز می تواند منجر به تعریق بیش از حد شود. اگر مدتی تب دارید و همزمان عرق می کنید باید به پزشک عفونی مراجعه کنید.

عفونت سینوسی یکی دیگر از موارد مشابه است. این مشکل یکی از احتمالات رایجی است که افرادی که از تعریق بیش از حد در ناحیه پیشانی رنج می برند آن را بسیار محتمل می دانند. در واقع باید گفت که علت تعریق پیشانی در مردان یا زنان عفونت سینوسی نیست. تعریق بیش از حد در ناحیه مرطوب پیشانی و سرد شدن مداوم این ناحیه است که می تواند باعث عفونت سینوسی شود.

بنابراین اگر زیاد روی پیشانی خود عرق می کنید بهتر است کمتر در معرض باد سرد قرار بگیرید. علت تعریق صورت، سر و پیشانی هر چه باشد، این مشکل بسیار دردسرساز است. اگر از آن رنج می برید، بهتر است بدانید که درمان های مختلفی برای رفع آن وجود دارد. البته ابتدا باید بدانید علت تعریق زیاد صورت شما چیست؟ سپس با کمک پزشک بهترین راه حل را پیدا کنید.

14. برخی داروها باعث تعریق می شوند

تعریق بیش از حد می تواند از عوارض جانبی برخی داروها باشد. این عارضه جانبی دیافورز نیز نامیده می شود. لازم است بدانید که اگر دارویی مصرف می کنید که باعث تعریق زیاد شما می شود، بلافاصله با پزشک متخصص داخلی خود مشورت کنید. در این موارد ممکن است پزشک داخلی دستور قطع مصرف دارو را بدهد.

تعریق بیش از حد می تواند از عوارض جانبی برخی داروها باشد. این عارضه جانبی دیافورز نیز نامیده می شود. لازم است بدانید که اگر دارویی مصرف می کنید که باعث تعریق زیاد شما می شود، بلافاصله با پزشک متخصص داخلی خود مشورت کنید.

15. ترک اعتیاد علت تعریق زیاد است؟

اعتیاد به مواد مخدر و ترک مواد مخدر نیز می تواند منجر به تعریق شدید شود. یکی از نشانه های خماری برای موارد مواد مخدر، تعریق زیاد به خصوص عرق سرد است. اگر در حال ترک اعتیاد هستید و تعریق زیاد کار را برایتان سخت کرده است، باید به متخصص غدد مراجعه کنید.

یکی از مواردی که می‌تواند ایجاد تعریق زیاد شود، داروها هستند.

16. عرق سرد نشانه چیست؟

عرق سرد زمانی است که شروع به عرق کردن می کنید، اما احساس سرما می کنید. عرق سرد می تواند به دلایل مختلفی ایجاد شود، اما به طور کلی، عرق سرد می تواند ناشی از عفونت، تب یا بیماری مانند حمله قلبی یا کاهش قند خون باشد. عرق سرد حتی می تواند نشانه تغییرات هورمونی مانند گرگرفتگی در دوران یائسگی یا تنظیم سطح هورمون بعد از بارداری باشد. احساس استرس یا اضطراب نیز می تواند منجر به عرق سرد شود. سنگ کلیه، سنگ کیسه صفرا، سنکوپ، دریازدگی و تراکم خودرو نیز از دیگر دلایل عرق سرد هستند.

اگر دائماً عرق سرد دارید، بهتر است با پزشک متخصص داخلی مشورت کنید.

17. علت تعریق یک طرف بدن چیست؟

در مورد علت تعریق در یک طرف بدن، هیپرهیدروزیس را خواهیم یافت. به عبارت دیگر، گروهی از افرادی که پزشکشان علت تعریق بیش از حد آنها را با رنج آنها از هیپرهیدروزیس مرتبط می داند، تنها یک طرف بدنشان به شدت عرق می کند.

البته این مشکل دلایل دیگری هم دارد. به عنوان مثال، آسیب عصبی، تب یونجه، استفاده از برخی داروها، آسیب پوست، کم آبی شدید، مصرف الکل و عوامل ژنتیکی می تواند باعث تعریق در یک طرف بدن شود.

به هر حال، تعریق در یک طرف بدن در واقع هشداری از بدن در مورد اختلال در عملکرد برخی از اعضای بدن است. به عنوان مثال، آسیب به سیستم عصبی یا اعصاب جمجمه ای می تواند سیگنال های بین مغز، سیستم عصبی و غدد عرق را مختل کند. این مشکل گاهی با تعریق یک طرف بدن خود را نشان می دهد. به یاد داشته باشید که تعریق در یک طرف بدن و همچنین خارش، سوزش یا قرمزی سطح پوست می تواند یکی از علائم آسم یا آلرژی باشد.

18. سایر بیماری هایی که باعث تعریق زیاد می شوند

برخی از بیماری های زیر باعث تعریق می شوند:

هیپوگلیسمی

انواع خاصی از سرطان

اختلالات سیستم عصبی

بیماری پارکینسون

روماتیسم مفصلی

لنفوم

رها کردن

زونا

ایست تنفسی.

گاهی برخی از داروها و بیماری‌ها می‌توانند ایجاد تعریق زیاد کنند.

چه زمانی برای تعریق زیاد باید به پزشک مراجعه کرد؟

اگر تعریق شما با یکی از علائم زیر همراه باشد، باید به پزشک مراجعه کنید:

سرگیجه و سرگیجه که ممکن است به دلیل کم آبی بدن باشد.

درد قفسه سینه

حالت تهوع

اگر به طور ناگهانی شروع به تعریق کردید، باید به پزشک مراجعه کنید. زیرا ممکن است نشان دهنده حمله قلبی یا سکته باشد.

برای تعریق زیاد باید به کدام پزشک مراجعه کرد؟

اگر از تعریق زیاد رنج می برید، می توانید با مراجعه به پزشک متخصص داخلی یا متخصص غدد، اقدامات لازم را برای بررسی این مشکل انجام دهید. برای گرفتن وقت پزشک یا بهره مندی از مشاوره تلفنی با پزشک داخلی یا مشاوره تلفنی با پزشک غدد، از سایت نوبت دهی آنلاین پزشک خود کمک بگیرید.

عوارض تعریق زیاد چیست؟

عفونت: افرادی که زیاد عرق می کنند بیشتر در معرض عفونت های پوستی هستند.

بوی بدن: افزایش تعریق و رطوبت ناشی از آن فلور طبیعی پوست را تغییر می دهد و باعث عفونت های قارچی و باکتریایی و بوی بد بدن می شود.

اثرات اجتماعی و عاطفی: عرق کردن کف دست و لباس های خیس می تواند خجالت آور باشد. چنین شرایطی ممکن است بر اهداف شغلی و تحصیلی شما تأثیر بگذارد.

درمان تعریق زیاد چیست؟

اگر یک بیماری زمینه ای باعث ایجاد این مشکلات شده است، ابتدا باید آن مشکل را درمان کرد. اگر نمی توانید علت خاصی پیدا کنید، روی کنترل تعریق بیش از حد تمرکز کنید. گاهی اوقات درمان های ترکیبی ضروری است. حتی اگر تعریق شما پس از درمان بهبود یابد، ممکن است عود کند.

اگر واقعاً زیاد عرق می کنید، علت تعریق بیش از حد شما ممکن است هیپرهیدروزیس باشد. در اینجا چند روش درمانی پزشکی برای تعریق بیش از حد را توضیح می دهیم. البته قبل از مصرف هر گونه دارو و یا استفاده از هر نوع درمان دارویی، مشورت با متخصص غدد کاملاً ضروری است.

1. داروی تعریق زیاد

در ادامه به چند روش درمانی دارویی برای کنترل و درمان تعریق زیاد می پردازیم. داروهای مورد استفاده در درمان تعریق بیش از حد شامل موارد زیر است:

داروها یا پمادهای ضد تعریق

داروهای مسدود کننده اعصاب

داروهای ضد افسردگی

ضد تعریق

اگر ضد تعریق ها کمکی نکردند، ممکن است لازم باشد داروها و درمان های دیگر را امتحان کنید. در موارد شدید، پزشک ممکن است جراحی را برای برداشتن غده عرق یا بریدن اعصاب مسئول تولید بیش از حد عرق انجام دهد.

مرتبط:  چرا در واتساپ وب فایل دانلود نمی شود

اگر از داروهای ضد تعریق استفاده می کنید و روش های درمانی مانند یونتوفورز و بوتاکس را انجام می دهید و هیچ پاسخی از آنها دریافت نمی کنید، متخصص غدد ممکن است استفاده از داروها از جمله داروهای آنتی کولینرژیک را برای شما تجویز کند. داروهای آنتی کولینرژیک خوراکی از فعال شدن غدد عرق جلوگیری می کنند، اما برای همه توصیه نمی شود زیرا دارای عوارض جانبی مانند تاری دید، تپش قلب، خشکی چشم، خشکی دهان و مشکل در ادرار هستند.

برای درمان تعریق زیاد می‌توانید به دکتر داخلی مراجعه کنید.

قرص ضد عرق

داروهای خوراکی شامل قرص های پروپانتلین برای تعریق، دیتروپان، قرص روبینول، اکسی بوتینین و کاژنتین است. مصرف این ضد تعریق گیاهی نیز می تواند عوارض جانبی داشته باشد. مصرف خودسرانه این داروها می تواند عوارض جبران ناپذیری را برای شما به همراه داشته باشد. بنابراین برای درمان تعریق زیاد بهتر است با پزشک مشورت شود تا علل آن مشخص شده و درمان مناسب برای آن تجویز شود.

یکی از عوارض قرص های ضد تعریق پروپانتلین سرگیجه است که در فعالیت های روزانه اختلال ایجاد می کند. عوارض جانبی قرص های ضد تعریق اکسی بوتینین ممکن است شامل خشکی دهان و پوست، تاری دید، حالت تهوع، ناراحتی شکمی، برافروختگی صورت به خصوص در کودکان، مشکل در ادرار کردن، سردرد، گیجی، اسهال، آریتمی و تشنج باشد.

وقتی صحبت از عوارض قرص های ضد تعریق رابینول می شود، می توان به خشکی دهان، گیجی و مشکلات ادراری نیز اشاره کرد. البته باید توجه داشت که همه این موارد در همه افراد رخ نمی دهد.

تجویز قرص های ضد تعریق زیر بغل باید توسط پزشک انجام شود تا با توجه به شرایط بدن هر فرد عوارض قرص های ضد تعریق به حداقل برسد.

2. یونتوفورزیس

دستگاه یونتوفورزیس یک وسیله الکتریکی خانگی است که از جریان الکتریکی ضعیف برای غیرفعال کردن موقت غدد عرق استفاده می کند. در این درمان، دست ها، پاها یا هر دو را در یک وان کم عمق آب قرار می دهید و جریان الکتریکی کمی از آب عبور می کند.

شما باید این درمان را حداقل چند بار در هفته انجام دهید، اما پس از چند بار ممکن است تعریق را متوقف کنید. برخی از افراد فقط باید آن را چند بار در ماه تکرار کنند تا نتیجه درمان ثابت بماند.

اگرچه این روش درمانی به دلیل استفاده از جریان الکتریکی روشی ایمن است، اما برای زنان باردار، افرادی که از ضربان ساز ضربان ساز استفاده می کنند یا ایمپلنت های فلزی در بدن خود دارند و افرادی که مشکلات قلبی دارند، مناسب نیست. .

عوارض جانبی استفاده از این درمان شامل موارد زیر است:

خشکی پوست

آلرژی پوستی

احساس ناخوشایند در طول درمان

یکی از راه‌های درمان تعریق زیاد بوتاکس است که می‌تواند باعث بهبودی این علامت شود.

3. بوتاکس

روش دیگری که برای درمان تعریق شدید استفاده می شود، تزریق سم بوتولینوم است که به آن بوتاکس نیز می گویند. روشی که برای رفع چین و چروک پوست نیز استفاده می شود. بوتاکس روشی تایید شده برای درمان تعریق شدید زیر بغل است که برخی پزشکان از آن در کف دست و پا نیز استفاده می کنند.

بوتاکس با جلوگیری از ترشح یک ماده شیمیایی که غدد عرق را تحریک می کند از تعریق جلوگیری می کند. ممکن است برای درمان کامل به چند جلسه بوتاکس نیاز داشته باشید، اما اثرات آن می تواند تا یک سال باقی بماند. بوتاکس عوارضی نیز دارد که مهمترین آن ضعف عضلانی است. همچنین ممکن است در طول درمان احساس درد کنید.

بوتاکس با جلوگیری از ترشح یک ماده شیمیایی که غدد عرق را تحریک می کند از تعریق جلوگیری می کند.

4. سیستم MiraDry

در این روش که در مطب پزشک انجام می شود از انرژی گرمایی برای از بین بردن غدد عرق زیر بغل استفاده می شود. هنگامی که غدد عرق از بین می روند، دیگر رشد نمی کنند و بازسازی نمی شوند.

5. استفاده از لیزر برای درمان تعریق زیاد

اگرچه از لیزر به عنوان یکی از راه های درمان تعریق یاد می شود اما این روش هنوز به طور کامل مورد تایید پزشکان قرار نگرفته است. به همین دلیل می توان کمی شک کرد که آیا استفاده از لیزر می تواند در جلوگیری از تعریق زیاد بدن موثر باشد یا خیر. البته در نظر داشته باشید که هزینه های انجام چنین کارهایی بسیار بالاست. برای آشنایی بیشتر با لیزر درمانی برای درمان تعریق، می توانید با متخصص پوست نیز مشورت کنید.

6. جراحی

ممکن است تبلیغات جراحی پلاستیک برای درمان تعریق بیش از حد را دیده باشید. نکته مهم در اینجا این است که جراحی برای درمان هایپرهیدروزیس تنها برای افرادی توصیه می شود که به سایر روش های درمانی پاسخ نداده اند. در طی این جراحی، جراح ممکن است غدد عرق شما را بریده، بتراشد یا ساکشن کند. یکی دیگر از روش های جراحی، جراحی سمپاتکتومی قفسه سینه (TSS) است که در آن جراح اعصاب زیر بغل بیمار را برش می دهد که به طور معمول غدد عرق را تحریک و فعال می کنند.

این روش تاثیر بسیار خوبی در درمان هایپرهیدروزیس خواهد داشت، اما برای افرادی که از روش های دیگر پاسخی دریافت نکرده اند، روش نهایی محسوب می شود. روش ETS برگشت پذیر نیست و اسکارهای آن بر روی بدن بیمار باقی می ماند. یکی از عوارض این جراحی که تقریباً همه افراد بعد از عمل با آن مواجه خواهند شد، تعریق جبرانی است. به عبارت ساده، وقتی تعریق در یک ناحیه از بدن متوقف می شود، بدن شما شروع به تعریق در نواحی دیگر (مانند صورت یا قفسه سینه) می کند تا جبران کند.

از بوتاکس برای کنترل و درمان تعریق زیاد زیر بغل و کف دست استفاده می شود.

7. تغییر شیوه زندگی و درمان های خانگی برای تعریق بیش از حد

در ادامه به چند روش خانگی برای مقابله با تعریق زیاد پرداخته ایم. می توانید از این روش ها برای درمان تعریق بیش از حد استفاده کنید.

۱. از اسپری ضد عرق استفاده کنید.

برای کاهش تعریق از دئودورانت استفاده نکنید. دئودورانت ها فقط از بوی عرق جلوگیری می کنند، نه عرق. به جای آن از ضد تعریق استفاده کنید. برای تشخیص دئودورانت از ضد تعریق، به بسته بندی محصول نگاه کنید. توجه داشته باشید که به جای استفاده از ضد تعریق در صبح؛ شب هنگام خواب از آن استفاده کنید زیرا بدن شما را خشک نگه می دارد.

استفاده از ضد تعریق ها در شب قبل از خواب توصیه می شود. این نتیجه بهتری می دهد. برای اینکه بهترین نتیجه را با یک ضد تعریق بگیرید، بهتر است آن را در ناحیه مورد نظر بمالید تا لایه ای از ضد تعریق تشکیل شود. پس از مالش، بهتر است پوست خود را به آرامی ماساژ دهید. بهتر است قبل از استفاده، ناحیه مورد نظر را خشک کنید. استفاده بر روی سطوح مرطوب ممکن است باعث ناراحتی شود.

انواع محصولات ضد تعریق را می توانید در فروشگاه اینترنتی دیجی کالا پیدا کنید.

۲. اس‏تفاده از پد عرق گیر

پوست برخی افراد به ضد تعریق ها حساس است. بنابراین پد جاذب عرق انتخاب خوبی برای کاهش تعریق زیر بغل است.

پد ضد عرق برای کاهش احتمال بوی عرق کاربرد دارد.

۳. از محصولات حاوی تانیک اسید استفاده کنید

محصولات مراقبت از پوست حاوی اسید تانیک می توانند در کاهش تعریق موثر باشند. این محصولات را می توانید از داروخانه ها تهیه کنید. چای همچنین حاوی اسید تانیک است. یک پارچه را در چای دم کرده غلیظ آغشته کنید و آن را روی محل مورد نظر قرار دهید. البته می توانید به طور مستقیم از چای استفاده کنید. خوبی اسید تانیک این است که بر خلاف ضد تعریق های قوی، حساسیت کمتری ایجاد می کنند. بنابراین اگر حساسیت دارید، از محصولات حاوی تانیک اسید استفاده کنید.

۴. استفاده از پودرهای جاذب

پودرهای جاذب مانند پودر بچه برای کف دست های عرق کرده خوب عمل می کنند. این پودر را صبح یا عصر قبل از خواب روی دست خود بمالید تا راحت تر بخوابید.

پودرهای جاذب مانند پودر بچه کارکرد خوبی در موراد تعریق کف دست دارند.

۵. باقی موارد درمان های خانگی تعریق زیاد

روش های زیر ممکن است در درمان تعریق زیاد در خانه موثر باشد:

هر روز دوش بگیرید.

از کفش ها و جوراب های ساخته شده از مواد طبیعی استفاده کنید.

جوراب های خود را مرتباً عوض کنید.

لباس و نوع پوشش خود را با توجه به فعالیت خود انتخاب کنید.

از تکنیک های آرام سازی استفاده کنید.

غذاهای تند نخورید.

درمان گیاهی مشکل تعریق بیش از حد بدن.

انواع عرق بدن چیست؟

در این بخش، اطلاعات بیشتری در مورد تعریق بیش از حد بدن مورد بحث قرار خواهیم داد. تعریق بیش از حد به دو دسته اصلی تقسیم می شود:

1. هیپرهیدروز کانونی اولیه

شایع ترین نوع تعریق بیش از حد، هیپرهیدروزیس کانونی اولیه است. در این نوع، اعصاب مسئول ارسال سیگنال به غدد عرق بیش از حد فعال می شوند، حتی اگر با فعالیت بدنی یا افزایش دما تحریک نشوند. با استرس یا عصبانیت، مشکل حتی بدتر می شود. این نوع تعریق بیش از حد معمولاً کف دست و پا و گاهی صورت را درگیر می کند. هیچ دلیل پزشکی برای این نوع هیپرهیدروزیس وجود ندارد. علت آن می تواند ارثی باشد.

2. هیپرهیدروزیس ثانویه

هیپرهیدروزیس ثانویه زمانی رخ می دهد که تعریق بیش از حد ناشی از یک بیماری باشد. این نوع کمتر رایج است که باعث تعریق بیشتر در سراسر بدن می شود. بیماری ها و شرایط مختلف می توانند منجر به تعریق بیش از حد شوند.

عرق زیاد می‌تواند باعث عوارض زیادی شود.

سوالات متداول در مورد تعریق بیش از حد

در زیر به برخی از سوالات متداول در مورد تعریق بیش از حد پاسخ داده ایم. این سوالات را با دقت بخوانید و دانش خود را تکمیل کنید.

چرا در بارداری زیاد عرق می کنیم؟

بارداری مانند یائسگی و بلوغ می تواند بر روند هورمونی بدن تأثیر بگذارد. در دوران بارداری ترشح هورمونی و متابولیسم بدن افزایش می یابد. به همین دلیل در این مواقع عرق کردن بیشتر است. علاوه بر این، بارداری با تغییر شدید در حالات روانی همراه است. برخی از زنان حتی پس از بارداری نیز به تعریق زیاد ادامه می دهند. در چنین زنانی، بدن سعی می کند سطح هورمونی بدن را متعادل کند و آب اضافی را از دست بدهد. اگر باردار هستید و تعریق بیش از حد کل بدن یا نواحی خاصی را آزار می دهد، قبل از درمان آن با داروهای خانگی یا داروهای بدون نسخه، حتما با متخصص غدد مشورت کنید.

چرا در نوجوانی و بلوغ، زیاد از حد عرق می کنیم؟

همانطور که گفته شد، بلوغ پسر و بلوغ دختر، زمان هایی است که شاهد بزرگترین و مهم ترین تغییرات هورمونی هستیم. بدن انسان در دوران بلوغ دستخوش تغییرات اساسی می شود. تغییر صدا، رشد مو، رشد سینه، رشد قد و البته تغییر در سطح هورمون ها در بدن. از طرفی این تغییرات باعث افزایش سطح استرس و فعال شدن مکانیسم دفاعی تعریق می شود.

چه داروهایی باعث تعرق زیاد می شوند؟

همانطور که در علل تعریق بیش از حد ذکر شد، عوارض جانبی برخی داروها می تواند به صورت تعریق بیش از حد ظاهر شود. اما داروهای زیر نسبت به سایر داروها باعث تعریق بیشتر می شوند:
1. داروهای بیماری آلزایمر
2. داروهای ضد افسردگی
3. داروهای ضد دیابت: از جمله انسولین و سولفونیل اوره 89999888.

عرق کردن دست نشانه چیست و چه درمانی دارد؟

عرق کردن کف دست و پا مشکلی است که در بسیاری از افراد دیده می شود. برخی علت را مشکلات هورمونی و غددی می دانند و برخی دیگر این مشکل را ارثی می دانند. عرق کردن کف دست بیشتر ارثی و ژنتیکی است و همیشه نارسایی تیروئید علت بروز آن نیست. درصد بسیار کمی از افرادی که از تعریق بیش از حد کف دست رنج می برند، اختلالات غده تیروئید دارند.

نتیجه گیری و راهنمایی برای مراجعه به پزشک

یکی از علائمی که می تواند در بیماری ها یا شرایط مختلف مانند گرما رخ دهد، تعریق بیش از حد است. تعریق بیش از حد منجر به عوارضی می شود که باید به موقع درمان شوند. برای تشخیص علت تعریق زیاد و درمان آن باید با پزشک متخصص داخلی یا متخصص غدد مشورت کنید. برای دریافت مشاوره تلفنی از پزشک داخلی یا مشاوره تلفنی از متخصص غدد می توانید به سایت نوبت دهی آنلاین پزشک مراجعه کنید.

در صورت مشاهده هر یک از علائم زیر، باید به پزشک مراجعه کنید:

تعریق در فعالیت های روزانه شما اختلال ایجاد می کند.

عرق کردن باعث ناراحتی عاطفی یا کناره گیری اجتماعی می شود.

شما ناگهان بیش از حد معمول شروع به عرق کردن می کنید.

شما بدون دلیل عرق شبانه دارید.

اگر تعریق شما با سرگیجه، درد قفسه سینه یا حالت تهوع همراه است، فوراً به پزشک مراجعه کنید.

گاهی اوقات تعریق زیاد نشانه یک مشکل جدی است.

اکنون که با فرآیند تعریق زیاد آشنا شدید، نوبت شماست که تجربه خود را به اشتراک بگذارید. آیا مشکل تعریق دارید؟ آیا تعریق شما طبیعی است یا شدید؟ چه تجربه ای در کنترل داشته اید؟

پزشک شما مراقب سلامتی شماست!

نوشته های مشابه

یک دیدگاه

  1. من که خیلی خوشم اومد از این مطلب. خیلی ساده و روان بهمون توضیح دادین که چطور وقتی عرق می کنیم سرما می خوریم. اینطوری دیگه هیچ وقت نمی ترسم که وقتی ورزش می کنم یا در حال رقصیدن هستم، بعدش سرما بخورم. ممنونم از این مقاله خوب.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا