چرا وقتی بلند میشم تپش قلب میگیرم
بسته به شدت علائم و علل اصلی تپش قلب، متخصص قلب معمولا یکی از سه روش زیر را توصیه می کند:
1- مراقبت های پیشگیرانه (برای تپش قلب خفیف)
سعی کنید سیگار کشیدن، مصرف بیش از حد کافئین و الکل را از رژیم غذایی روزانه خود حذف کنید. تنفس عمیق و یوگا را تمرین کنید، خواب کافی داشته باشید و به طور منظم ورزش کنید. به طور کلی برای مراقبت از سلامت خود برنامه ریزی روزانه منظم داشته باشید.
2- دارو مصرف کنید
پزشک ممکن است داروهای ضد آریتمی مانند مسدود کننده های بتا یا مسدود کننده های کانال کلسیم را تجویز کند. هر دوی این داروها سابقه خوبی دارند. گاهی اوقات این داروها خیلی مؤثر نیستند و داروهای قوی تری برای آریتمی مورد نیاز است که مستقیماً بر کانال های پتاسیم و سدیم قلب تأثیر می گذارد.
3- ابلیسین دل
در این روش، سیمهای بلند انعطافپذیر (کاتتر) از طریق وریدهای پا وارد قلب میشوند تا محل ضربانهای غیرطبیعی قلب بررسی شود. سپس با ارسال امواج رادیویی، مسیر غیرعادی مورد نظر را از بین می برند. این روش در شرایطی که پزشک نوعی آریتمی را در قسمت خاصی از قلب تشخیص داده است (مانند تاکی کاردی فوق بطنی) بسیار موثر است. روش های دیگر عبارتند از کاردیوورژن (شوک الکتریکی به قلب که می تواند باعث از بین رفتن قلب نامنظم شود) و دفیبریلاتور قابل کاشت (نوعی باتری که در داخل قلب قرار می گیرد. این دستگاه می تواند بی نظمی های قلب را تشخیص دهد و در صورت لزوم با ایجاد شوک، می تواند آنها را سرکوب کند.
خلاصه این مقاله را در این پادکست بشنوید
لب
اگر تپش قلب دارید، احتمالاً می خواهید بدانید علائم این بیماری چیست؟ چگونه تپش قلب را تشخیص دهیم؟ راه های بهبود عملکرد قلب چیست؟ چه غذاهایی برای کنترل این بیماری مفید است؟ در این مقاله علت تپش قلب، علائم آن و راه های درمان این بیماری را توضیح می دهیم.
اگر به دنبال بهترین متخصص قلب برای درمان بیماری های قلبی هستید، می توانید از طریق وب سایت پزشک خود اقدام کنید. علاوه بر سامانه نوبت دهی حضوری، امکان مشاوره آنلاین و تلفنی با متخصص وجود دارد.
ضربان قلب چیست؟
تپش قلب یکی از علائم بیماری قلبی و احساس تپش بیش از حد تند یا تند قلب است، احساسی که قلب یک ضربان را رد می کند یا می لرزد. در واقع افراد در شرایط عادی متوجه ضربان قلب خود نمی شوند، زمانی که آن را احساس می کنند دچار تپش قلب می شوند. ضربان قلب قوی را می توان در قفسه سینه، گلو یا گردن احساس کرد.
این وضعیت می تواند آزاردهنده یا ترسناک باشد. معمولاً جدی یا مضر نیست، بنابراین اغلب خود به خود برطرف می شود. اغلب به دلیل استرس و اضطراب یا به دلیل مصرف بیش از حد کافئین، نیکوتین یا الکل ایجاد می شود. همچنین ممکن است زمانی که فرد باردار است اتفاق بیفتد. در موارد نادر، این مشکل می تواند نشانه ای از بیماری قلبی جدی تر باشد.
ضربان قلب بالا در انگلیسی ضربان قلب نامیده می شود.
ضربان قلب طبیعی
ریتم قلب معمولاً طبیعی نیست. تپش قلب زمانی نامیده می شود که فرد ضربان قلب را در قفسه سینه خود احساس کند. اما اگر بخواهیم در مورد ضربان قلب و تعداد ضربان صحبت کنیم، زمانی که ضربان قلب در محدوده طبیعی باشد بین 60 تا 100 بار در دقیقه می زند. البته این عدد در افرادی که ورزش می کنند یا برای کاهش ضربان قلب خود دارو مصرف می کنند می تواند کمتر از 60 باشد. البته این حالت اگر خطر یا مشکلی برای فرد به همراه نداشته باشد طبیعی است. در غیر این صورت افزایش و کاهش این عدد باید تایید شود.
ضربان قلب بالا
تپش قلب وضعیتی است که در آن فرد ضربان قلب را در قفسه سینه، گردن و گلو احساس می کند. البته این حالت خیلی خطرناک نیست و معمولا خود به خود برطرف می شود. در برخی موارد، تپش قلب با ضربان قلب سریعتر همراه است. این حالت معمولاً باعث ایجاد استرس و اضطراب در فرد می شود.
به دلایل مختلفی ممکن است ضربان قلب سریع یا محکم بزند. به طوری که نسبت به آن آگاهی داشته باشید.
علائم تپش قلب
علائم مرتبط با تپش قلب بسته به علت ممکن است متفاوت باشد:
1. علائم مرتبط با تپش قلب به دلیل حمله اضطراب
اگر در حین حمله پانیک (حمله اضطرابی) ضربان قلب تند را تجربه کنید، ممکن است در طول آن احساس تهوع و عرق کنید.
2. علائم همراه با تپش قلب ناشی از اختلالات تیروئید
در بیماری های غده تیروئید و هیپوگلیسمی علائم دیگر مخصوص این بیماری با تپش قلب مشاهده می شود. برخی از این علائم عبارتند از:
خشکی پوست
کمبود خواب
تنبلی
موی خشک
زبری صدا
تشنگی
انرژی داشته باشند
لرزش اندام
قرص لووتیروکسین و تپش قلب
یکی از عوارض جانبی لووتیروکسین تپش قلب است. داروهای تیروئید می توانند عوارض قلبی ایجاد کنند. اگر سن شما بالا است و نیاز به استفاده از این داروها دارید، پزشک معمولاً درمان دارویی را با دوز پایین این داروها آغاز می کند. یک مشکل واکنشی است که قلب ممکن است به دارو نشان دهد.
3. علائم تپش قلب ناشی از کم خونی
تپش قلب ناشی از کم خونی می تواند علائم زیر را ایجاد کند:
خستگی
رنگ پریدگی
ضعف
4. علائم تپش قلب ناشی از مشکلات قلبی
در موارد نادری تپش قلب نشانه مشکلات جدی قلبی و بیماری های قلبی است که در این موارد می تواند با علائمی مانند درد قفسه سینه، گیجی، تنگی نفس شدید و بیهوشی همراه باشد که باید با جدیت پیگیری شود.
هنگامی که تپش قلب به دلیل مشکلات قلبی ایجاد می شود، می تواند منجر به عوارضی از جمله موارد زیر شود:
بیهوشی
نارسایی قلبی
سکته مغزی (انسداد عروق مغزی به دلیل لخته شدن خون)
نارسایی قلبی.
5. تپش قلب و گزگز دست و پا
هنگامی که بی حسی و گزگز در اندام ها با تپش قلب همراه است، ممکن است نشان دهنده حمله پانیک یا اضطراب شدید باشد. گاهی نیز ممکن است اختلال در الکترولیت ها باعث چنین واکنشی شود. برخی از اختلالات الکترولیتی شامل موارد زیر است.
هیپرکالمی: افزایش میزان پتاسیم در بدن
هیپوکلسمی: سطوح پایین کلسیم در خون
هیپومنیزیمی: سطح منیزیم پایین
گاهی اوقات ممکن است چنین علائمی با هم در نتیجه اختلالات زیر ظاهر شوند.
تاکی کاردی ناشی از فیبریلاسیون شریانی
SVT
ورمونت
6. تپش قلب و فشار خون پایین
وقتی فشار خون شما پایین است، قلب قدرت کمتری برای پمپاژ خون از طریق سیاهرگ ها و رساندن آن به اندام ها دارد. در چنین حالتی علائمی در بدن شما ظاهر می شود. برخی از این علائم عبارتند از:
تپش قلب
سرگیجه
حالت تهوع
در این موارد فشار خون شما باید اندازه گیری شود. در صورت کم بودن باید اقدامات درمانی لازم انجام شود.
رفلاکس معده در بسیاری از شرایط حتی در خواب نیز به سراغ افراد میرود.
7. اسیدیته معده و تپش قلب
به گزارش medicalnewstoday، اسید معده به تنهایی نمی تواند مستقیما باعث تپش قلب شود. البته این می تواند به طور غیر مستقیم باعث تپش قلب در شما شود. به عنوان مثال، یکی از دلایلی که میتوان برای تپش قلب ناشی از اسید معده در نظر گرفت، این است که وقتی فردی رفلاکس اسید معده دارد، ممکن است به دلیل علائم آن تحت استرس قرار گیرد. این استرس می تواند باعث تپش قلب او شود.
8. لرزش و تپش قلب
به گزارش medicalnet، اگر لرزش بدن همراه با تپش قلب مشاهده شود، ممکن است به دلیل اضطراب یا حمله پانیک، استرس شدید، واکنش به داروها و افت شدید فشار خون باشد. گاهی اوقات نیز ممکن است ضربان نامنظم قلب باعث ایجاد چنین حالتی در بدن شود. برخی از شرایط روانی نیز می توانند چنین واکنش هایی را ایجاد کنند.
علت تپش قلب چیست؟
علل تپش قلب متنوع است و علائم مختلفی را به همراه دارد. دلایل زیادی برای تپش قلب وجود دارد که می تواند مربوط به قلب یا علت ناشناخته باشد.
علل غیر قلبی عبارتند از:
احساسات شدید مانند اضطراب، ترس یا استرس. آنها اغلب در طول حملات پانیک رخ می دهند.
افسردگی
فعالیت بدنی شدید، مصرف کافئین، نیکوتین (از تنباکو در سیگار)، الکل یا مواد غیرقانونی مانند کوکائین و آمفتامین ها.
برخی شرایط پزشکی مانند بیماری تیروئید، هیپوگلیسمی، کم خونی، فشار خون پایین، تب و کم آبی بدن.
تغییرات هورمونی در دوران قاعدگی، بارداری یا درست قبل از یائسگی. گاهی اوقات ضربان قلب قوی در دوران بارداری نشانه کم خونی است.
داروها، از جمله قرص های لاغری، ضد احتقان ها، داروهای استنشاقی آسم و برخی از داروهایی که برای پیشگیری از آریتمی (ضربان نامنظم قلب) یا درمان کم کاری تیروئید استفاده می شوند.
برخی مکمل های غذایی و گیاهی
سطوح غیر طبیعی الکترولیت
اگر علائمی مانند درد قفسه سینه با ضربان قلب شدید همراه باشد، باید سریعا به پزشک مراجعه کرد.
در ادامه به سایر علل تپش قلب پرداخته ایم.
1. علت تپش قلب ناگهانی
علل تپش قلب ناگهانی می تواند ناشی از موقعیت های ناگهانی باشد. بیشتر این حالات روانی و ناشی از تصادف هستند.
در بسیاری از موارد، واکنش های احساسی قوی مانند استرس، اضطراب یا حملات پانیک باعث تپش قلب ناگهانی می شود. اگر در موقعیت های مختلف استرس زیادی دارید یا از اختلال اضطرابی رنج می برید، باید بیشتر مراقب باشید و برای مدیریت بیماری با پزشک مشورت کنید.
2. علل تپش قلب در زنان
گاهی اوقات یائسگی می تواند دلیل این مشکل باشد. یکی از شایع ترین علائم قبل از یائسگی تپش قلب است. معمولاً زمانی که خانمی حدود 12 ماه پریود نشده باشد، به این دوره قبل از یائسگی می گویند. هنگامی که هورمون استروژن کاهش می یابد، قلب بیش از حد تحریک می شود. این کاهش هورمون ها با افزایش ضربان قلب و فراوانی تپش قلب و آریتمی های غیرتهدید کننده آشکار می شود.
3. تپش قلب در دوران بارداری
تپش قلب در دوران بارداری به دلیل تغییرات در سیستم گردش خون ایجاد می شود. ضربان قلب مادر در هفته های اول بارداری افزایش می یابد. این حالت در پایان سه ماهه دوم تا آغاز سه ماهه سوم به حداکثر خود می رسد. به طور کلی در دوران بارداری ضربان قلب مادر 10 تا 20 ضربه در دقیقه افزایش می یابد. این افزایش ضربان قلب در دوران بارداری کاملا طبیعی است. اما گاهی ممکن است مادر به دلیل بیماری قلبی تپش قلب داشته باشد. به همین دلیل باید با پزشک خود مشورت کرده و آزمایشات لازم را انجام دهید.
4. علل تپش قلب در جوانان
علت تپش قلب در جوانان با علل تپش قلب در سنین دیگر تفاوتی ندارد. اما یکی از عوامل اصلی که می تواند باعث تپش قلب در آنها شود استرس و اضطراب شدید، واکنش به داروهای ضد حساسیت و موارد دیگر است.
5. علل تپش قلب هنگام دراز کشیدن
یکی از ساده ترین دلایلی که باعث تپش قلب در افراد می شود، نحوه خوابیدن آنهاست. زمانی که خمیده اند و فکر می کنند دچار حمله قلبی شده اند، به خوبی می توانند تپش قلب را احساس کنند. اما در مواردی که فشار خون فرد هنگام دراز کشیدن کاهش می یابد، ممکن است این احساس را نیز تجربه کند. البته اضطراب، استرس و افسردگی نیز می تواند چنین حالاتی را در فرد ایجاد کند.
6. تپش قلب عصبی
گاهی اوقات عصبانیت مانند اضطراب می تواند بر عملکرد قلب تأثیر بگذارد و ضربان قلب را افزایش دهد. اگر فردی از بیماری قلبی رنج می برد، تپش قلب مضر است و باید اقدامات لازم برای کنترل آن انجام شود. شرایط محیطی باید به گونه ای باشد که فرد تا حد امکان عصبی نشود.
7. علت تنگی نفس و تپش قلب
اگر تپش قلب با علائم همراه باشد، ممکن است نشان دهنده بیماری قلبی باشد. در مواردی که ضربان قلب با تنگی نفس، تنگی نفس، سرگیجه و بی حالی همراه باشد، این امر نشان دهنده بیماری قلبی نیست و باید برای انجام معاینات لازم به متخصص قلب مراجعه کرد. اگر بیماری قلبی تشخیص داده نشود می تواند خطرناک باشد.
8. تپش قلب در هنگام خواب
علت تپش قلب ناگهانی هنگام خواب همان دراز کشیدن است. البته اگر فردی از بیماری قلبی رنج می برد، ممکن است هنگام دراز کشیدن دچار تپش قلب شود.
9. علت خشکی دهان و تپش قلب
یکی از مواردی که می تواند باعث تپش قلب شود، کم آبی بدن است که به معنای کمبود آب در بدن است. تپش قلب زمانی اتفاق میافتد که آب کمی بنوشید یا در هوای گرم به دلیل حضور در فضای باز کمآبی میشوید. در مواردی که کم آبی رخ می دهد، حجم خون کاهش می یابد و ضربان قلب نامنظم با تپش قلب مشاهده می شود. یکی از علائم دیگری که همراه با تپش قلب است خشکی دهان است.
ده علل دیگر تپش قلب چیست؟
برخی از افراد پس از وعده های غذایی پر کربوهیدرات یا چربی با این مشکل مواجه می شوند. گاهی اوقات خوردن غذاهایی که حاوی مقادیر زیادی مونوسدیم گلوتامات (MSG)، نیترات ها یا سدیم هستند می تواند علت باشد.
اگر پس از خوردن برخی غذاها تپش قلب دارید، ممکن است به دلیل حساسیت غذایی باشد. توجه به غذاهایی که در طول روز خورده می شوند برای دانستن اینکه از چه غذاهایی باید اجتناب کنید مفید است.
همانطور که گفته شد، ضربان قلب سریع نیز می تواند با بیماری قلبی همراه باشد و اگر چنین باشد، احتمال ایجاد آریتمی بیشتر است. بیماری های قلبی که می تواند منجر به این عارضه شود عبارتند از:
حمله قلبی قبلی
بیماری عروق کرونر یا حمله قلبی
نارسایی قلبی
مشکلات دریچه قلب
مشکلات ماهیچه قلب
در صورت داشتن هر یک از شرایط زیر در معرض خطر تپش قلب هستید:
استرس بیش از حد
بارداری
مصرف داروهای محرک مانند برخی داروهای سرماخوردگی و آسم
پرکاری تیروئید
سایر مشکلات قلبی مانند آریتمی، نقص قلبی، حملات قلبی قبلی یا جراحی قبلی قلب.
نوار قلب یکی از روشهای ساده و سریع برای تشخیص بیماری قلبی است.
11. برخی از سوالات متداول در مورد علت تپش قلب
در ادامه به سوالاتی در مورد علت تپش قلب پاسخ داده شده است. با ما بمان.
تپش قلب در دروان کرونا نشانه درگیری قلب است؟ تپش قلب در کرونا خطرناک است؟
با گسترش بیماری کرونا، علائم این بیماری مشخص می شود. کرونا همچنین می تواند بر قلب تأثیر منفی بگذارد. علائم کرونا تپش قلب، سرگیجه، درد قفسه سینه و تنگی نفس است. در صورت مشاهده چنین علائمی باید برای تشخیص بیماری با پزشک مشورت کنید. پزشک می تواند بیماری قلبی را تشخیص دهد یا آزمایشاتی را برای تشخیص کرونا تجویز کند.
تپش قلب چه ارتباطی با استرس دارد؟
گاهی اوقات علت این حالت اضطراب و استرس است. در شرایط استرس زا، ضربان قلب افزایش می یابد. همچنین ممکن است فرد به دلیل اختلال اضطرابی (نگرانی بیش از حد) دچار این عارضه شود.
علت تپش قلب و لرزش بدن در خواب چیست؟
اگر دچار لرزش و تپش قلب شدید، باید به متخصص قلب و عروق مراجعه کنید. البته استرس و اضطراب یکی از دلایل اصلی آن است.
عفونت دندان و تپش قلب به هم ارتباط دارند؟
دندان درد و عفونت دندان به تنهایی نمی تواند باعث تپش قلب شود. اما به طور غیرمستقیم می توانند چنین شرایطی را ایجاد کنند. به عنوان مثال، عفونت دندان می تواند به سایر قسمت های بدن سرایت کند و باکتری می تواند به قلب سرایت کند و باعث عفونت قلبی شود. در این موارد تپش قلب همراه با عفونت دندان دیده می شود.
چرا تپش قلب بعد از مصرف الکل اتفاق میافتد؟
برخی افراد چنین واکنشی نسبت به الکل دارند. وقتی مشروبات الکلی می نوشند، قلبشان به تپش می افتد. این وضعیت معمولا به عنوان سندرم تعطیلات شناخته می شود. اگر حتی با مقدار کمی الکل این اتفاق بیفتد، ممکن است فرد ضربان قلب نامنظم داشته باشد. در این صورت باید بررسی های بیشتری انجام شود.
علت حس گرما در سینه و تپش قلب و بی حالی چیست؟
اگر علائمی مانند گرما، گرگرفتگی و تپش قلب به طور همزمان در فرد مشاهده شود، ممکن است علائم استرس حاد، حمله اضطراب، تاکی کاردی فوق بطنی و فیبریلاسیون شریانی باشد. تاکید می کنیم که اگر این علائم با درد قفسه سینه و فشار در قفسه سینه همراه باشد، احتمال وقوع اورژانس زیاد است.
تپش قلب ناگهانی درد دست چه زمانی اتفاق میافتد؟
ممکن است به دلیل استرس و اضطراب ناگهانی باشد.
آیا کورتیکواسترویید ها موجب تپش قلب میشوند؟
در بسیاری از موارد، افرادی که دوزهای بالای کورتیکواستروئید دریافت می کنند دچار تپش قلب می شوند.
علت تپش قلب همراه با سرفه چیست؟
سرفه شدید همراه با تپش قلب و فشار خون بالا ممکن است نشان دهنده ذات الریه باشد.
علت تپش قلب زیاد چیست؟
می تواند ناشی از مشکلات قلبی یا استرس زیاد باشد.
نمک و تپش قلب به هم ارتباطی دارند؟
نمک فشار خون را افزایش می دهد و این می تواند با تپش قلب همراه باشد.
در زمان بارداری ضربان قلب فزایش پیدا میکند. این حالت کاملا طبیعی است.
تشخیص تپش قلب توسط متخصص قلب
راه های مختلفی برای تشخیص بیماری قلبی و عوارض آن مانند تپش قلب وجود دارد. برای تشخیص تپش قلب، پزشک ابتدا با استفاده از گوشی به صدای قلب گوش می دهد و در مورد سوابق پزشکی سوال می کند. گاهی اوقات شرایط پزشکی مانند غده تیروئید متورم باعث تپش قلب می شود. به همین دلیل باید علائم این نوع بیماری ها را نیز بررسی کرد. اگر پزشک به آریتمی قلبی یا بیماری قلبی دیگری مشکوک باشد، از آزمایش های زیر برای تشخیص دقیق تر استفاده می کند.
1. نوار قلب (ECG)
ECG: در این آزمایش غیر تهاجمی، تکنسین الکترودها را به قفسه سینه متصل می کند. با استفاده از این الکترودها، سیگنال های الکتریکی که باعث ضربان قلب می شوند را ثبت می کند.
2. هولتر مانیتورینگ
این دستگاه قابل حمل و کوچک است. برای ثبت ضربان قلب مداوم استفاده می شود. معمولاً در این روش ضربان قلب به مدت 72-24 ساعت کنترل می شود و ریتم قلب که در معاینه طبیعی پیدا نمی شود، در این حالت تشخیص داده می شود.
3. پژواک قلب
اکوکاردیوگرافی: این آزمایش غیر تهاجمی است و با استفاده از امواج صوتی تصویری از قلب ایجاد می کند. در این تصویر متحرک، جریان خون و ساختار قلب مشخص می شود.
در این ویدئو دکتر کامبیز پارازران متخصص داخلی و قلب و عروق روش های تشخیص و درمان تپش قلب را توضیح می دهد.
درمان تپش قلب چیست؟
درمان تپش قلب به علت آن بستگی دارد. اغلب این عارضه بی ضرر است و خود به خود از بین می رود. در این موارد نیازی به درمان نیست. اگر پزشک شما نتواند علت خاصی را پیدا کند، احتمالاً توصیه می کند از چیزهایی که ممکن است باعث ایجاد آن شوند اجتناب کنید. استراتژی های درمانی ممکن است شامل موارد زیر باشد:
استرس و اضطراب را از طریق تمرینات تمدد اعصاب، یوگا، تای چی، بیوفیدبک، تصاویر هدایت شده، رایحه درمانی کاهش دهید.
قطع برخی غذاها، نوشیدنی ها و مواد دیگر از جمله الکل، نیکوتین، کافئین و مواد مخدر.
از داروهایی که به عنوان محرک عمل می کنند اجتناب کنید. به عنوان مثال، ممکن است لازم باشد از داروهای سرفه و سرماخوردگی و برخی مکمل های گیاهی و تغذیه ای خودداری کنید.
اگر تغییر سبک زندگی کمکی نکرد، ممکن است لازم باشد دارو را بنا به صلاحدید پزشکتان تجویز کنید. گاهی اوقات این دارو ممکن است مسدود کننده بتا یا مسدود کننده کانال کلسیم باشد.
اگر پزشک دلیلی برای مشکل بیابد، روی درمان علت تمرکز می کند. اگر علت استفاده از داروی خاصی باشد، ممکن است داروی دیگری را جایگزین آن کند.
اگر تپش قلب به صورت آریتمی ظاهر شود، ممکن است نیاز به مصرف دارو یا انجام یک روش خاص داشته باشید. همچنین ممکن است به یک الکتروفیزیولوژیست (متخصص ریتم قلب) ارجاع داده شوید.
1. داروی تپش قلب چیست؟
پزشک ممکن است از داروهای ضد آریتمی مانند مسدود کننده های بتا و مسدود کننده های کانال کلسیم برای درمان استفاده کند. این داروها بی خطر هستند. اما گاهی اوقات آنها به طور موثر کار نمی کنند. در این شرایط داروهای ضد آریتمی قوی تری تجویز می شود.
2. دیلتیازم و تپش قلب
یکی از داروهای موثر در درمان ضربان قلب نامنظم و تپش قلب، دیلتیازم است. بنابراین این دارو برای چنین افرادی تجویز می شود.
3. آیا داروی آرامبخش برای تپش قلب خوب است؟
اگر علت این عارضه شرایطی مانند استرس و عصبانیت باشد، داروهای آرام بخش می توانند در بهبود سلامت قلب موثر باشند. پزشک بسته به علت عارضه از داروهای مختلفی استفاده می کند.
میتوانم بدون مراجعه به پزشک قلب و عروق داروی آرام بخش بخورم؟
آرام بخش ها عوارض جانبی زیادی دارند و مصرف آن ها با سایر داروها به دلیل تداخلات دارویی می تواند به بدن آسیب برساند. این داروها اعتیادآور هستند و در صورت مصرف زیاد منجر به اعتیاد شدید می شوند. به همین دلیل حتما باید با تجویز پزشک مصرف شود.
4. قرص برای تپش قلب و استرس
گاهی اوقات این می تواند دلیل اضطراب و استرس باشد. در این شرایط پزشک داروهای ضد اضطراب را برای بهبود عملکرد قلب تجویز می کند. این نوع داروها باعث آرامش فرد می شود. داروهایی مانند لورازپام یا آلپرازولام از این قبیل داروها هستند. اگر با وجود مصرف آنها همچنان تپش قلب دارید، حتما به پزشک خود اطلاع دهید.
5. درمان گیاهی تنگی نفس و تپش قلب
داروهای گیاهی برای کاهش علائم بیماری قلبی استفاده می شود. برخی گیاهان دارویی می توانند در تسکین تپش شدید قلب و بهبود عملکرد فرد موثر باشند. زالزالک یکی از مفیدترین گیاهان برای قلب است. زالزالک به درمان تصلب شرایین، کاهش کلسترول و کنترل فشار خون کمک می کند.
عناب همچنین برای تسکین ضربان قلب ناشی از اضطراب مفید است. این یک آرام بخش ملایم است که به افراد مبتلا به آریتمی نیز کمک می کند. دو گیاه دیگر به نام هالی هاک و بادرنجبویه نیز برای درمان تپش قلب شدید توصیه می شود.
روغن اسطوخودوس
برای افرادی که بیماری قلبی دارند یا جراحی قلب انجام داده اند، رایحه درمانی با روغن اسطوخودوس ممکن است مفید باشد. ریختن چند قطره از این روغن روی حوله برای درمان بی خوابی، خستگی، استرس و ترس استفاده می شود. در یک تحقیق مشخص شد که رایحه درمانی اسطوخودوس فشار خون و ضربان قلب را در بیماران قلبی کاهش می دهد.
6. درمان تپش قلب با طب سنتی
برخی از داروهای گیاهی مورد استفاده در طب سنتی برای بهبود تپش قلب به شرح زیر است:
بابونه
والرین
گلگزبان
بید
رنگ صورتی
سکنجبین
چای بابونه یکی از بهترین دمنوش های ضد استرس است که میتوانید آن را مانند چای کیسهای دم کنید.
سوالات متداول در مورد تپش قلب
تپش قلب در کودکان خطرناک است؟
این عارضه هم در کودکان و هم در بزرگسالان می تواند بی ضرر باشد. اما اگر این عارضه با علائم دیگری مانند غش همراه باشد، باید این وضعیت را جدی گرفت. اگر پزشک در طول معاینه فیزیکی ریتم قلب غیرطبیعی را تشخیص دهد، باید آزمایش های دیگری برای تشخیص بیماری قلبی انجام شود.
تپش قلب در جوانان به چه علت است؟
در افراد جوان، مشکلات قلبی مانند تپش قلب معمولاً به دلیل استرس، کمبود خواب، ورزش، مصرف کافئین و نیکوتین و شرایط پزشکی مانند بیماری تیروئید رخ می دهد. گاهی چنین عارضه ای به دلیل مصرف قرص های لاغری یا داروی سرماخوردگی ایجاد می شود.
تپش قلب همراه با سرخ شدن صورت نشانه چیست؟
یکی از علائم این بیماری گرگرفتگی صورت است. گرگرفتگی می تواند نشانه ای از سایر شرایط پزشکی مانند استرس شدید، حملات پانیک، فیبریلاسیون دهلیزی یا اختلالات ریتم قلب باشد. اگر این علامت با درد یا فشار در قفسه سینه همراه باشد، حتما باید با پزشک مشورت کنید.
تپش قلب به همراه لرزش بدن نشانه چیست؟
اغلب این دو عارضه با هم رخ نمی دهند. اما اگر علت تپش قلب پرکاری تیروئید باشد منجر به فیبریلاسیون دهلیزی و لرزش بدن می شود. حملات پانیک معمولا این مشکل را در بیماران دیابتی ایجاد می کند.
اگر تپش قلب و عرق کردن با هم باشد چه باید کرد؟
تپش قلب و تعریق ممکن است به دلایل مختلفی با هم رخ دهند. گاهی اوقات فرد به دلیل استرس و اضطراب زیاد عرق می کند. اما اگر این دو عارضه با علائم دیگری همراه باشد باید برای بررسی بیشتر با پزشک مشورت کنید.
برای تپش قلب چه بخوریم و چه نخوریم؟
رژیم غذایی می تواند در تپش قلب نیز موثر باشد. برخی از غذاها باعث افزایش ضربان قلب پس از خوردن غذا می شوند. به عنوان مثال، سطح پایین پتاسیم و کم آبی بدن یکی از دلایل آن است. اگر فردی مشکلات قند خون داشته باشد، غذاهای پر کربوهیدرات و قند فرآوری شده می تواند این مشکل را ایجاد کند.
گاهی اوقات آلرژی غذایی باعث مشکلات قلبی می شود. بهتر است مصرف غذاهای تند را به حداقل برسانید.
در هنگام تپش قلب دراز بکشیم یا نه؟
گاهی اوقات ضربان قلب قوی به دلیل تغییر وضعیت بدن ایجاد می شود. هنگامی که دراز می کشید، شکم و سینه شما بر قلب و گردش خون شما فشار می آورد. در این حالت گردش خون افزایش می یابد و باید موقعیت خود را تغییر دهید.
تفاوت تپش قلب با ضربان قلب نرمال چیست؟
ضربان قلب در واقع آگاهی از ضربان قلب است. تقریباً همه در طول زندگی خود این وضعیت را تجربه کرده اند. گاهی اوقات این مشکل می تواند با آریتمی قلبی (ضربان غیر طبیعی قلب) همراه باشد. اما ضربان قلب طبیعی به راحتی احساس نمی شود و فرد نمی تواند ضربان یا ضربان آن را تشخیص دهد. معمولاً هنگام فعالیت بدنی، استرس یا مصرف کافئین، ضربان طبیعی قلب به تپش قلب تغییر می کند.
چه مواقعی برای درمان تپش قلب باید به پزشک مراجعه کنیم؟
به خاطر داشته باشید که تپش قلب غیر عود کننده که فقط چند ثانیه طول می کشد نیازی به ارزیابی پزشکی ندارد. اگر سابقه بیماری قلبی دارید و ضربان قلب تند تکرار می شود یا بدتر شده است، به متخصص قلب مراجعه کنید.
اگر تپش قلب را با علائم زیر تجربه کردید، به اورژانس مراجعه کنید: تنگی نفس، گیجی شدید، ضعف، تعریق شدید، درد در بازوها، گردن، قفسه سینه، فک یا قسمت بالای کمر، ضربان قلب بالای 100 در حالت استراحت.
آیا تپش قلب خطرناک است؟
اغلب اوقات، می تواند هشدار دهنده باشد، اما خطرناک نیست. مثلاً اگر دلیل آن اضطراب باشد، با از بین بردن علت اضطراب، این مشکل حل می شود. اما به ندرت پیش می آید که تپش قلب ناشی از آریتمی یا سایر مشکلات قلبی باشد. در این شرایط لازم است با متخصص قلب و عروق مشورت کرده و آزمایشات لازم را برای تشخیص بیماری قلبی انجام دهید.
برای درمان تپش قلب باید به کدام پزشک مراجعه کرد؟
اگر تپش قلب یا سایر علائم بیماری قلبی دارید، باید برای تشخیص بیماری و انجام آزمایشات لازم به متخصص قلب مراجعه کنید. متخصص پس از تشخیص علت لاغری، روش های درمانی لازم را توصیه می کند.
شما می توانید به صورت آنلاین با بهترین متخصص قلب در تهران، متخصص قلب در شیراز، متخصص قلب در اصفهان، متخصص قلب در کرج، متخصص قلب در مشهد و شهرستان ها نوبت بگیرید و زیر نظر بهترین متخصص قلب تحت درمان قرار بگیرید.
پزشک شما مراقب سلامتی شماست!
آیا تا به حال احساس کرده اید که قلب شما برای چند ثانیه بدون دلیل خاصی می تپد؟ دلایل مختلفی برای این وجود دارد که می تواند باعث ترس و اضطراب شما شود. زیرا طبیعی نیست و تعداد ضربان قلب خارج از حد طبیعی است.
پس از ظهور مجدد این علائم، بهترین کار این است که با یک متخصص قلب مشورت کنید تا وضعیت شما را بررسی کند و روش های درمانی مناسب را ارائه دهد. اما علت اصلی تپش قلب چیست و چگونه می توان آن را درمان کرد؟ در ادامه این مقاله مجله دکتر دکتر به این سوال می پردازیم و انواع تپش قلب را ارائه می دهیم.
ضربان قلب چیست؟
قلب یک پمپ عضلانی است که وظیفه دارد خون غنی از اکسیژن را به تمام قسمتهای بدن برساند و سپس خون غنی از دی اکسید کربن را به ریهها برساند تا شما آن را دفع کنید. اما زمانی که در انجام این عمل اشتباهی رخ دهد، احساس تپش قلب می کنید و ضربان طبیعی قلب دچار تغییراتی می شود.
در واقع، وقتی ضربان قلب تندتر و شدیدتر از حد طبیعی میزند، به گونهای که احساس میکنید در قفسه سینه، گلو یا گردن خود میلرزد یا صدای ضربان قلب را در گوش میشنوید، ریتم قلب غیرطبیعی دارید.
خوشبختانه این عارضه خیلی جدی نیست و اغلب تحت تاثیر استرس و اضطراب رخ می دهد. اما گاهی چندین بار تکرار می شود و شما را آزار می دهد. در این موارد بهترین کار مشورت با پزشک است.
ضربان قلب طبیعی
تپش قلب معمولاً بسیار شایع است و به عنوان پاسخ طبیعی بدن به استرس یا فشار در نظر گرفته می شود. بنابراین، هر فردی تحت شرایط خاصی می تواند تپش قلب را تجربه کند. به عنوان مثال، اگر در موارد زیر دچار تپش قلب شدید، این کاملا طبیعی است و جای نگرانی نیست:
وقتی به پهلو دراز میکشید، به سینهتان فشار وارد میشود و ممکن است تپش قلب احساس کنید.
داشتن تپش قلب در هنگام ترس و اضطراب.
اگر در دوران بارداری تپش قلب دارید، این طبیعی است. زیرا در دوران بارداری ضربان قلب برای افزایش جریان خون و حمایت از جنین افزایش می یابد.
مانیتور ضربان قلب
قلب انسان مهم ترین عضو بدن است و بسیار مهم است. به همین دلیل باید به طور مرتب چک شود و از سلامت آن اطمینان حاصل شود. امروزه دستگاه های زیادی وجود دارند که می توانند وضعیت قلب را بررسی کنند و از اطلاعات مفیدی که ارائه می دهد برای بهبود عملکرد قلب استفاده کنند.
مانیتور ضربان قلب می تواند وضعیت تناسب اندام و عملکرد مدیریت قلب بدن شما را به طور کامل تجزیه و تحلیل کند. این به شما امکان می دهد از بیماری هایی که ممکن است به آن مبتلا شوید دور بمانید.
علائم تپش قلب چیست؟
نشانه افزایش ضربان قلب چیست؟ برای پاسخ به این سوال باید علائم نق زدن را دنبال کنید، هر علامتی می تواند نشان دهنده مشکل جدی تری در بدن باشد. ریتم غیر طبیعی قلب معمولا خطرناک نیست، اما اگر با علائم زیر همراه باشد، باید آن را جدی بگیرید.
احساس سرگیجه و سرگیجه
فشار یا درد قفسه سینه
مشکلات تنفسی
تعریق غیر طبیعی
لرزش اندام
تشنگی
زبری صدا
خستگی
رنگ پریدگی
درد، فشار یا سفتی در قفسه سینه، گردن، فک، بازو یا قسمت بالای کمر
نشانه افزایش ضربان قلب چیست؟
در بیشتر مواقع زمانی که تپش قلب دارید مشکل جدی وجود ندارد و ناشی از تصادف یا استرس زیاد است. اما گاهی اوقات ضربان قلب بالا به دلیل اختلال در عملکرد قلب ایجاد می شود و می تواند نشان دهنده مشکل جدی در یکی از اعضای بدن باشد.
به همین دلیل تپش شدید قلب ممکن است با بی حسی، سرگیجه، تنگی نفس و غیره همراه باشد. در این موارد بهترین کار این است که با پزشک متخصص مشورت کنید تا پس از بررسی وضعیت شما درمان های لازم را برای شما تجویز کند.
انواع تپش قلب
تپش قلب انواع مختلفی دارد و طبقه بندی آنها معمولاً بر اساس علت و ناحیه ای از قلب است که بر آن تأثیر می گذارد. انواع تپش قلب ناشی از تاکی کاردی عبارتند از:
تاکی کاردی فوق بطنی (SVT)
تاکی کاردی سینوسی نامناسب
فلاتر دهلیزی
فیبریلاسیون دهلیزی (AF)
تاکی کاردی بطنی (VT)
فیبریلاسیون بطنی (VF)
انواع تپش قلب ناشی از برادی کاردی عبارتند از:
AV بین دهلیز و بطن مسدود می شود
سندرم تاکی برادی
علل تپش قلب
تپش قلب ناشی از موارد مختلفی است که می توانید تا حدودی این مشکل را برطرف کنید. مصرف داروهایی مانند داروهای استنشاقی و ضد احتقان آسم، بتابلوکرها (تجویز شده برای فشار خون بالا یا بیماری قلبی)، داروهای تیروئید و داروهای ضد آریتمی و همچنین برخی داروهای سرماخوردگی از مهم ترین علل تپش قلب هستند.
برخی از عواملی که باعث ضربان قلب سریع می شوند عبارتند از:
اضطراب، استرس، ترس و وحشت
ورزش های سنگین انجام دهید
ظاهر تغییرات در دوران بارداری
مصرف زیاد قهوه
تیروئید پرکار داشته باشید
کاهش قند خون، پتاسیم و اکسیژن بدن
کاهش دی اکسید کربن در خون
تب
کم خونی دارند
کم آبی بدن
خون ریزی
تغییرات هورمونی
مصرف مکمل های دارویی
مواد مخدر مانند کوکائین و آمفتامین ها
نیکوتین
الکل مصرف کنید
بیماری های مرتبط با تپش قلب
علاوه بر این که گاهی اوقات تپش قلب به تنهایی می تواند یک اختلال در نظر گرفته شود، بیماری های دیگری نیز وجود دارند که می توانند با این علائم همراه باشند. در ادامه به رایج ترین آنها اشاره می کنیم.
فیبریلاسیون دهلیزی
فیبریلاسیون دهلیزی (AF) یک ریتم غیر طبیعی قلب است و با علائمی مانند ضربان قلب سریع، سرگیجه، غش، خستگی، تنگی نفس و درد قفسه سینه همراه است.
تاکی کاردی فوق بطنی
تاکی کاردی فوق بطنی نیز ضربان قلب سریعی است که در بالای بطن ها (حفره های پایینی قلب) رخ می دهد. از علائم این بیماری می توان به ضربان قلب بسیار سریع یا نامنظم و سرگیجه اشاره کرد.
اختلال پانیک
حملات پانیک معمولاً به صورت یک احساس ناگهانی وحشت و بدون هشدار رخ می دهد. این حملات در هر زمانی رخ می دهد، حتی گاهی اوقات در هنگام خواب. فردی که دچار حمله پانیک می شود ممکن است فکر کند که دچار حمله قلبی شده است یا مرگ قریب الوقوع است. اما اینطور نیست.
ترس و وحشتی که فرد در حین این حمله تجربه می کند با وضعیت واقعی همخوانی ندارد و حتی گاهی به آنچه در اطراف او می گذرد نیز مربوط نمی شود. اکثر افرادی که حملات پانیک را تجربه می کنند علائم زیر را تجربه می کنند:
تپش قلب
ضعف
گیجی
بی حسی یا سوزن سوزن شدن دست ها و انگشتان
لرز
تشخیص ضربان قلب
برای تشخیص تپش قلب، پزشک ممکن است از شما بخواهد که آزمایشات خاصی را انجام دهید که در زیر به آنها خواهیم پرداخت:
۱. اکوی قلبی
اکوکاردیوگرافی که شامل سونوگرافی قفسه سینه می شود یکی از روش های غیر تهاجمی برای تشخیص این بیماری است. تصویر ارائه شده از قلب و قفسه سینه به طور کامل وضعیت قلب، ساختار و عملکرد آن را نشان می دهد. با این تصویر پزشک می تواند تا حدودی علت تپش قلب را مشخص کند.
۲. تست نوار قلب
یکی از رایجترین روشهای بررسی ضربان قلب نامنظم، آزمایش الکتروکاردیوگرام است که یک روش غیرتهاجمی است که در آن یک پرستار حرفهای با قرار دادن دستگاههایی روی قفسه سینه، ضربانهای الکتریکی قلب شما را ثبت میکند.
۳. مانیتورینگ هولتر
گاهی اوقات پزشک نمی تواند علت ضربان قلب نامنظم را با استفاده از نوار قلب معمولی تشخیص دهد. پس از استفاده از مانیتورینگ هولتر. Mantorig یک وسیله پوشیدنی است که معمولاً بیمار بین 24 تا 72 ساعت از آن استفاده می کند تا پزشک در این مدت ضربان قلب او را بررسی کند.
۴. ثبت وقایع
اگر با وجود استفاده از مانیتورینگ، هیچ نشانه ای از ریتم غیر طبیعی قلب ثبت نشد، متخصص از شما می خواهد که برای چند روز از دستگاهی استفاده کنید تا رویدادها را ضبط کنید.
هنگامی که این دستگاه را می پوشید، زمانی که احساس تپش قلب می کنید باید دکمه ای را فشار دهید تا رویدادها ثبت شود. گاهی برای درمان تپش قلب نیاز به استفاده چند هفته ای از این دستگاه دارید.
چه عواملی باعث تشدید تپش قلب می شود؟
اگر ضربان قلب سریع دارید، عوامل زیادی در تشدید آن نقش دارند. این عوامل عبارتند از:
استرس شدید
مصرف الکل یا مواد مخدر
مصرف کوکائین و مواد کافئین دار
در طول روز به فعالیت های شدید بپردازید
قرص لاغری بخور
فشار خون پایین
تغییرات هورمونی
درمان تپش قلب چیست؟
تپش قلب نیازی به درمان خاصی ندارد مگر اینکه پزشک تشخیص دهد که شما نیاز به درمان دارید. از طرفی می تواند به شما توصیه کند که محرک هایی مانند تنباکو، الکل و مواد مخدر را از زندگی خود حذف کنید و یک رژیم غذایی متعادل و سازگار داشته باشید.
اما اگر تپش قلب نیاز به درمان یا دارو خاصی دارد، پزشک روش های درمانی زیر را برای کاهش ضربان قلب شما پیشنهاد می کند.
1. درمان دارویی
اگر تپش قلب مداوم دارید، پزشک ممکن است پس از بررسی وضعیت بدنی و انجام آزمایشات لازم، مصرف داروهای زیر را به شما پیشنهاد کند:
داروهای ضد اضطراب مانند قرص لورازپام و آلپرازولام
مهارکننده های ACE مانند قرص انالاپریل مالئات، لیزینوپریل و فوزینوپریل سدیم
بلوکرهای بتا شامل متوپرولول، پروپرانولول (ایندرال) و قرص آتنولول هستند.
مسدود کننده های کانال کلسیم مانند وراپامیل و دیلتیازم
فقط باید به این واقعیت توجه کنید که نباید هیچ یک از داروهای ارائه شده در بالا را به تنهایی و بدون تجویز پزشک مصرف کنید. زیرا عوارض جانبی این داروها می تواند سلامت شما را به خطر بیندازد.
2. درمان های خانگی برای ضربان قلب سریع
بهترین درمان خانگی برای تپش قلب، اجتناب از عواملی است که باعث تپش قلب می شوند. بنابراین:
از مصرف داروهای غیر قانونی خودداری کنید. برخی از مواد مخدر مانند کوکائین و آمفتامین ها باعث افزایش ضربان قلب می شوند.
سعی کنید استرس خود را کاهش دهید. اگر روز قبل از رفتن به محل کار تکنیک های آرامش بخشی مانند مدیتیشن، یوگا یا تنفس عمیق را تمرین کنید، می توانید فعالیت های خود را با آرامش بیشتری انجام دهید.
تا حد امکان از محرک ها پرهیز کنید. کافئین، نیکوتین، برخی داروهای سرماخوردگی و نوشیدنی های انرژی زا در تپش سریع و نامنظم قلب موثر هستند.
بهتر است میوه هایی مانند لیمو شیرین، پرتقال و سیب را در رژیم غذایی خود بگنجانید.
3. درمان گیاهی یا طب سنتی
بسیاری از داروهای گیاهی در تسکین این عارضه موثر هستند. این داروها باعث می شوند احساس آرامش بیشتری داشته باشید. بنابراین سعی کنید دمنوش ها یا دمنوش آنها را در رژیم غذایی خود بگنجانید. برخی از دمنوش های گیاهی موثر برای درمان تپش قلب عبارتند از:
تهیه چای سنبل الطیب و آبلیمو با کمی علف لیمو
سویشرت بهار نارنجی
اسطوخودوس
عرق مشک
رنگ صورتی
بابونه
گل گاوزبان
پیشگیری از تپش قلب
اغلب اوقات، ایجاد تغییرات ساده در سبک زندگی و عادات فرد می تواند در جلوگیری از تپش قلب بسیار موثر باشد. بنابراین، بدون شک، اقدامات زیر می تواند از ضربان قلب سریع جلوگیری یا کاهش دهد:
سیگار نکش
خواب کافی و ورزش
بدون تجویز پزشک از دارو استفاده نکنید
غذاهای سالم بخورید
استرس و اضطراب را کاهش دهید
چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟
اغلب اوقات، تپش قلب آنقدرها خطرناک نیست و به عنوان یک عارضه جدی و نگران کننده در نظر گرفته نمی شود. اما گاهی اوقات این عارضه هنگام انجام فعالیت های ساده مانند راه رفتن یا بلند کردن وسیله رخ می دهد. این مشکل به این سادگی نیست و یک اتفاق تصادفی نیست.
علائم متعددی در تپش قلب رخ می دهد که نشان دهنده مشکل قلبی است و در این موارد حتما باید به پزشک مراجعه کنید. این علائم شامل موارد زیر است:
گیجی
تنگی نفس
احساس عدم تعادل و سرگیجه
غش کردن
درد یا ناراحتی قفسه سینه
سابقه پزشکی مانند بیماری قلبی داشته باشید
پزشک شما این علائم را به دقت بررسی می کند تا مطمئن شود که شما سالم هستید و خطری ندارید.
کدام افراد باید بیشتر مراقب باشند؟
برخی افراد به دلیل شرایط خاص بیشتر مستعد تپش قلب هستند. چنین افرادی باید به سلامت خود توجه بیشتری داشته باشند و از عوامل استرس زا دوری کنند. اگر علائم زیر را داشته باشید بیشتر در معرض خطر هستید:
شما استرس زیادی دارید
شما یک اختلال اضطرابی یا حملات پانیک دارید.
تو حامله هستی
شما از محرک هایی مانند کافئین، نیکوتین، الکل، کوکائین و آمفتامین ها استفاده می کنید.
از داروهای سرماخوردگی و آسم یا قرص های لاغری و مکمل های غذایی استفاده می کنید.
شما پرکاری تیروئید دارید.
ناراحتی قلبی دارید مانند: آریتمی، اختلال مادرزادی قلب، اختلال دریچه مصنوعی قلب، حمله قلبی یا سابقه جراحی قلب.
تپش قلب در دوران بارداری
به طور کلی، تپش قلب در زنان باردار بسیار شایع است و معمولاً بدون علت خاصی در زمانی که فرد استرس، هیجان و مضطرب است ظاهر می شود. معمولا زنان باردار در هنگام تپش قلب دچار تنگی نفس می شوند که پس از چند دقیقه خود به خود بهتر می شود.
برخی از علل تپش قلب در دوران بارداری عبارتند از افزایش حجم خون، پروژسترون، محصولات کافئین دار و پاسخ های احساسی. تپش قلب در زنان باردار می تواند با علائم خاصی همراه باشد که عبارتند از:
احساس سردرگمی و سردرگمی کنید
برای احساس اضطراب
تپش قلب دارند
تپش قلب
عرق
بالا و پایین رفتن سینه را احساس کنید
ضربان قلب نامنظم
تپش قلب ناگهانی
معمولاً تپش ناگهانی قلب در اثر حوادث ناگهانی و برخی حالات روانی ایجاد می شود. اغلب اوقات، واکنشهای احساسی قوی مانند استرس، اضطراب یا حملات پانیک باعث تپش قلب ناگهانی میشود.
اگر در شرایط مختلف استرس زیادی دارید یا از اختلال اضطراب رنج می برید، باید بیشتر مراقب خود باشید و برای مدیریت بیماری با پزشک مشورت کنید.
تپش قلب در هنگام خواب
علت تپش قلب ناگهانی در خواب بستگی به نحوه خواب شما دارد. به عبارت دیگر، اگر در حالت خمیده بخوابید، می توانید تصور کنید که ریتم قلب غیر طبیعی دارید.
در این حالت صدای قلب خود را بهتر حس می کنید. اما گاهی اوقات ممکن است فرد دچار بیماری قلبی شود و هنگام دراز کشیدن دچار تپش قلب شود.
تپش قلب بعد از غذا خوردن
گاهی اوقات تپش قلب بعد از یک وعده غذایی سنگین اتفاق می افتد که کاملا طبیعی است. اما گاهی اوقات به دلیل مشکل غذایی یا آلرژی اتفاق می افتد. در این موارد بهترین کار مراجعه به پزشک متخصص است.
تپش قلب پس از نوشیدن الکل
برخی افراد هنگام مصرف الکل تپش قلب دارند. این وضعیت معمولا به عنوان سندرم تعطیلات شناخته می شود. اگر حتی با مقدار کمی الکل این اتفاق بیفتد، ممکن است فرد ضربان قلب نامنظم داشته باشد. در این صورت باید بررسی های بیشتری برای تعیین علت انجام شود.
تپش قلب بعد از نوشیدن قهوه
تاثیر اولیه قهوه بر بدن این است که افراد را در هنگام خستگی بیدار یا هوشیار نگه می دارد. قهوه و سایر نوشیدنی های کافئین دار باعث افزایش فعالیت مغز و افزایش هوشیاری، کاهش خستگی و افزایش تمرکز و گاهی اوقات تپش قلب می شود.
تپش قلب ناشی از استرس یا اضطراب
گاهی اوقات علت تپش قلب استرس و اضطراب است. در واقع فرد ممکن است در موقعیت های اضطرابی ضربان قلب تند را تجربه کند یا به دلیل اختلال اضطرابی دچار این وضعیت شود.
تپش قلب بعد از کرونا
بد نیست بدانید که کرونا می تواند بر قلب نیز تأثیر منفی بگذارد. علائم کرونا شامل تپش قلب، سرگیجه، درد قفسه سینه و تنگی نفس است.
در صورت مشاهده چنین علائمی، باید برای تشخیص صحیح با پزشک مشورت کنید. پزشک می تواند بیماری قلبی را تشخیص دهد یا آزمایشاتی را برای تشخیص ویروس کرونا تجویز کند.
تپش قلب همراه با تنگی نفس و سرگیجه
هنگامی که تپش قلب همراه با علائم خاصی رخ می دهد، نشان دهنده بیماری قلبی است. در مواردی که تپش قلب همراه با تنگی نفس، تنگی نفس، سرگیجه و بی حالی رخ می دهد، این امر نشان دهنده بیماری قلبی نیست و باید بلافاصله برای انجام معاینات لازم به متخصص قلب مراجعه کنید.
تپش قلب همراه با سرفه
مطالعات نشان می دهد که در برخی موارد سرفه با ضربان قلب سریع همراه است که نشان دهنده مشکلات قلبی است و باید جدی گرفته شود.
تپش قلب در دوران قاعدگی
ضربان قلب سریع گاهی به دلیل تغییرات هورمونی است که گاهی در دوران قاعدگی اتفاق می افتد. اما این مشکل معمولا موقتی است و جای نگرانی نیست.
ضربان قلب جنین
گاهی اوقات ضربان قلب سریع در دوران بارداری در جنین ظاهر می شود. ضربان قلب بالای جنین زمانی اتفاق می افتد که ضربان قلب پایه جنین بیش از 160 ضربه در دقیقه باشد. این می تواند به دلایل مختلفی رخ دهد، از جمله: کم خونی مادر، کم خونی جنین، پرکاری تیروئید مادر، کم آبی مادر، جنین نارس، نقص قلب جنین و غیره.
تپش قلب در زنان
گاهی اوقات تپش قلب در زنان به دلیل مشکلات یائسگی است. زیرا یکی از شایع ترین علائم قبل از یائسگی تپش قلب است.
معمولا وقتی خانمی حدود 12 ماه پریود نمی شود، هورمون استروژن کاهش می یابد، در این موارد قلب بیش از حد تحریک می شود. این کاهش هورمون ها با افزایش ضربان قلب و تعداد ضربان ها و آریتمی های غیر تهدید کننده آشکار می شود.
تپش قلب در جوانان
در واقع علت تپش قلب در جوانان با علت تپش قلب در سنین دیگر تفاوتی ندارد. اما یکی از عوامل اصلی که می تواند باعث تند شدن ضربان قلب شود استرس و اضطراب شدید، واکنش به داروهای ضد حساسیت و موارد دیگر است.
تپش قلب را بشناسید و جدی بگیرید!
ممکن است نگران باشید و با تپش قلب بلافاصله به پزشک مراجعه کنید. اما باید گفت که تپش قلب در بین افراد بسیار شایع است و عوامل زیادی باعث ایجاد آن می شود. بیشتر اوقات بال زدن مشکل جدی نیست و پس از چند ثانیه خود به خود برطرف می شود.
اما گاهی اوقات علت تپش قلب بسیار جدی است و نشان دهنده مشکل قلبی یا اختلال غدد درون ریز است. اگر چندین بار تپش قلب را تجربه کردید، حتما با پزشک مشورت کنید تا وضعیت قلب بررسی شود و داروهای لازم برای شما تجویز شود. برای این کار بهتر است از سامانه نوبت دهی آنلاین دکتر دکتر استفاده کنید.
آیا تا به حال تپش قلب داشته اید؟ از چه روش پردازشی استفاده کردید؟ لطفا روش های درمانی خود را با ما و خوانندگان این مقاله به اشتراک بگذارید.
محتوای این مقاله صرفا برای افزایش اطلاعات عمومی شماست و به منزله تجویز پزشکی نیست. اشتراک گذاری
مقالهی خیلی جالبی بود، واقعا بهترین توضیحی که تا حالا دربارهی این موضوع دیده بودم. من همیشه فکر میکردم که چرا هنگام بلند شدن این اتفاق میافتد، اما حالا با خواندن این مقاله نهایتا به جواب رسیدم. با تشکر از نویسندهی عزیز.
مقاله خوبی بود. به نظرم بعضی از اصطلاحات پزشکی که استفاده شده بود، برای مردم عادی مثل من قابل فهم نبود. ولی در کل مقاله جالبی بود.