چرا دندان نیاز به عصب کشی دارد
فهرست این مقاله
به این محتوا اشاره می کند
دندان درد یکی از بدترین چیزهایی است که همه ما حداقل یک بار در زندگی خود تجربه کرده ایم. علل دندان درد متفاوت است. به طور کلی، اگر عصب داخلی دندان تحریک شود، تنها با عصب کشی می توان درد را کنترل کرد. گاهی به دلیل پوسیدگی دندان و گاهی به دلیل عفونت این درد به عصب دندان رسیده و راهی جز کشیدن دندان نیست. در این مقاله در مورد مراحل کشیدن دندان و هزینه آن صحبت خواهیم کرد.
علائم عصب دندانی
برخی افراد فکر می کنند وقتی در ناحیه دندان و فک احساس درد می کنند، این درد باید نشان دهنده این باشد که عصب دندان رسیده است. بهتر است بدانید عصب رسیدن به دندان چه علائمی دارد تا با مشاهده این علائم در اسرع وقت به پزشک متخصص مراجعه کنید:
درد شدید در ناحیه دندان به طوری که حتی وقتی هوای سرد وارد دندان می شود و غذای خیلی گرم می خورید، دندان شما تحریک می شود.
تورم یا حساسیت شدید لثه ها
تغییر رنگ لثه ناشی از عفونت
درد دندان هنگام جویدن غذا
تیره شدن دندان ها
ایجاد آبسه در اطراف دندان
خواندن این مطلب توصیه می شود: 9 راه برای از بین بردن دندان درد در شب
مراحل عصب کشی دندان
همانطور که متوجه شدید عصب کشی فرآیندی است که در آن قسمت داخلی و نرم دندان به نام پالپ تخلیه می شود و اعصاب داخل آن بریده می شود زیرا اگر عصب دندان تحریک شود، درد دندان با مسکن کنترل نمی شود. ، به جز عصب کشی درمان دیگری وجود ندارد. برای انجام عصب کشی مراحل زیر انجام می شود:
در اولین قدم باید از دندان هدف عکس گرفته شود تا وضعیت کانال دندان و ریشه دندان به دقت بررسی شود و متخصص عصب کشی دقیقا بداند کشیدن را از کدام قسمت شروع کند.
فرآیند عصب کشی با تزریق بی حسی آغاز می شود. البته اگر بعد از عکسبرداری مشخص شد که عصب دندان به دلیل عفونت تحریک شده است، باید مصرف آنتی بیوتیک را شروع کرد و تا زمانی که عفونت به طور کامل برطرف نشد، امکان برداشتن عصب وجود نخواهد داشت.
در طول کشیدن عصب، پالپ دندان باید برداشته شود. متخصص قسمت فوقانی در ناحیه ای به نام آجر فضایی را برای وی ایجاد می کند تا ببیند قسمت نرم دولتی به نام پارک در داخل دندان قرار می گیرد. Charity Pal و تا آنجا که متخصص آهنگ یک کانال عصبی ایجاد کرده است، انجام شده است. در این مرحله باید کانال عصب به طور کامل از بین رفته و حتی اگر کمترین میزان عفونت وجود داشته باشد، باید یک تمیز کردن کامل انجام شود. ضد عفونی کردن کانال برای جلوگیری از عفونت نیز بسیار مهم خواهد بود. در پایان فرآیند عصب کشی، زمانی که فرآیند آتش به طور کامل تمام شد، باید آن را پر کرد. باید این کار را انجام داد تا این ناحیه ایجاد کاملا بسته شود و دندان به حالت طبیعی خود بازگردد.
اطلاعات بیشتر: جراحی دندان های مخفی
کشیدن دندان در چه مواردی انجام می شود؟
گاهی اوقات دندان درد داریم و احساس می کنیم باید دندان را بکشیم. این در حالی است که پس از معاینه و معاینه دندان ها مشخص است که با یک ترمیم ساده می توان مشکل را حل کرد. باید این سوال پیش بیاید که چه زمانی به کشیدن دندان نیاز داریم؟ مهمترین دلایلی که نیاز به کشیدن دندان دارند عبارتند از:
اگر پوسیدگی عمیق در داخل دندان رخ داده باشد و این پوسیدگی به کانال عصبی رسیده باشد، عصب کشی دندان ضروری است.
گاهی اوقات حفره ای در داخل دندان ایجاد می شود و باعث تحریک عصب دندان می شود. در این صورت راهی جز اعصاب خوردن وجود نخواهد داشت.
شکستن قسمتی از دندان به دلیل فشار زیاد به آن یا در اثر ضربه از دیگر عواملی است که نیاز به عصب کشی دندان را ضروری می کند.
اگر قبلا دندان خود را پر کرده اید و پرکردگی قدیمی روی همان دندان نشت کرده و در نتیجه پوسیدگی شدیدی در آن ایجاد شده است، حتما باید عصب کشی کنید.
آیا کشیدن دندان درد دارد؟
وقتی دندانپزشک می گوید راهی جز کشیدن دندان وجود ندارد، بیمار از خود می پرسد که آیا کشیدن دندان دردناک است یا خیر؟ در طول درمان فرسایش عصب، هیچ دردی احساس نخواهید کرد زیرا متخصص از بیهوشی استفاده می کند. اگرچه فرآیند کشیدن دندان زمان بر است، اما تزریق در دو مرحله برای شما انجام می شود. پس از اتمام عصب کشی و پایان بیهوشی، ممکن است به دلیل فشار وارده به فک در حین عصب کشی، درد خفیفی در فک احساس کنید. اما جای نگرانی نخواهد بود زیرا در عرض چند ساعت این درد به طور کامل برطرف می شود.
کشیدن دندان چقدر طول می کشد؟
زمان لازم برای کشیدن دندان از یک تا سه جلسه می باشد. تعداد جلسات بسته به اینکه دندان شما چند کانال دارد، تا چه حد پوسیدگی دندان پیشرفت کرده است و البته نیاز به روکش دندان دارد یا خیر، متفاوت خواهد بود. البته هر چه پوسیدگی دندان شدیدتر باشد به جلسات درمانی بیشتری نیاز خواهد بود. در ابتدا عصب کشی در یک یا دو جلسه انجام می شود سپس پانسمان روی دندان قرار می گیرد. در جلسه سوم عمل مربوط به ترمیم و پرکردن دندان ها انجام می شود. اگر تصمیم به استفاده از روکش روی دندان عصب کشی شده دارید، باید جلسات مربوط به ریخته گری دندان، نصب روکش موقت و نصب روکش دائمی را در نظر بگیرید.
محدوده هزینه کشیدن دندان در سال 1402
نمی توان با قطعیت در مورد هزینه کشیدن دندان صحبت کرد. عوامل مختلفی در این زمینه موثر است، از جمله:
تعداد کانال های دندانی برای عصب کشی
میزان پوسیدگی و آسیب به دندان
نوع دندانی که برای عصب کشی هدف گذاری شده است
حقوق کارشناس
هزینه های اصلی کلینیک
در صورت عفونت آنتی بیوتیک مصرف کنید
البته از آنجایی که عصب کشی دندان یک روش درمانی محسوب می شود، شرکت های بیمه بخشی از هزینه ها را تقبل می کنند.
علت دندان درد بعد از کشیدن عصب
یکی از عوارضی که بعد از کشیدن دندان رخ می دهد، دندان درد است. حتما از شما این سوال پرسیده شده که پس از برداشتن عصب چرا هنوز در ناحیه دندان هدف احساس درد می کنیم؟ در واقع مهم ترین علت این درد دستکاری بافت لثه است که باعث تحریک دندان های کناری نیز می شود. در حین کشیدن عصب، بافت اطراف دندان حساس می شود و به همین دلیل است که پس از کشیدن عصب دچار دندان درد می شوید.
التهاب لثه یکی دیگر از عوامل موثر در درد دندان پس از کشیدن عصب است. معمولاً زمانی متخصصان برای کشیدن دندان تصمیم می گیرند که به اصطلاح دندان بیمار به عصب رسیده باشد یا التهاب ناشی از عفونت ایجاد شده باشد. در چنین شرایطی ابتدا باید پالپ آلوده برداشته شود. اگر عفونت به لثه ها سرایت کند، قطعا پس از عصب کشی احساس درد خواهید کرد.
نحوه کار دندانپزشک برای پر کردن دندان پس از کشیدن عصب نیز می تواند بر میزان درد دندان تأثیر بگذارد. اگر پس از تخلیه، پالپ دندان بیش از حد پر شود، چون ارتفاع آن افزایش می یابد، با هر بار برخورد فک ها در ناحیه دندان احساس درد خواهید کرد.
عوارض عصب کشی دندان
زمانی که می خواهید دندان را عصب کشی کنید، متخصص عوارض احتمالی ناشی از این درمان را به شما می گوید تا نگران نباشید و در صورت مواجه شدن با این عوارض، نحوه مدیریت آن را بدانید. مهمترین عوارض کشیدن دندان عبارتند از:
درد عصب کشی دندان یک عارضه قطعی است. همانطور که گفته شد این درد به دلیل التهاب و تورم لثه، تحریک عصب دندان های جانبی و یا ارتفاع بیش از حد پالپ پس از پرکردن ایجاد می شود.
احتمال عفونت در دندان های عصب کشی شده وجود دارد. معمولاً دندانپزشکان برای عصب کشی دندان ها در چند مرحله عمل می کنند. ابتدا کانال ها تخلیه می شوند و حداقل یک تا دو هفته منتظر می مانند تا پرکردن انجام شود. اگر متخصص به طور موقت کانال ها را به خوبی تمیز نکند، باکتری ها وارد کانال های عصب دندان شده و با رشد خود باعث عفونت می شوند. پارگی دندان عصب کشی یکی دیگر از عوارضی است که ممکن است پس از عصب کشی ایجاد شود. اگر در حین عصب کشی بدنه دندان خیلی شل شد، حتما باید از روکش دندان استفاده کنید. در غیر این صورت، دندان های شما به اندازه کافی قوی نخواهند بود.
آیا در دوران بارداری می توان عصب کشی کرد؟
یکی از مشکلات رایج زنان باردار، پوسیدگی دندان و سوزش دندان ها به دلیل اختلالات هورمونی در بدن است. گاهی اوقات درد دندان در زنان باردار آنقدر شدید می شود که کشیدن عصب برای آنها ضروری است. اما سوالی که برای خانم ها پیش می آید این است که آیا برداشتن اعصاب در دوران بارداری عوارضی به دنبال دارد یا خیر؟ در دوران بارداری باید از انجام کارهایی که به جنین آسیب می رساند خودداری کنید. البته گرفتن عکس اشعه ایکس، تزریق بی حسی برای عصب کشی دندان و مصرف آنتی بیوتیک برای کنترل عفونت از جمله عواملی هستند که سلامت جنین را به شدت تحت تاثیر قرار می دهند.
بنابراین اگر دندان درد دارید و متخصص عصب کشی دندان را تنها راه حل می داند، بهتر است وضعیت شما را بررسی کند. اگر این درد شدید دندان ناشی از عفونت نیست، دبریدمان پس از زایمان را تا حد امکان به تعویق بیندازید تا از آسیب جزئی و تبعی به جنین جلوگیری شود. اما اگر دندان عفونی شده باشد و شما اقدام به درمان نکنید، این باکتری ها می توانند از طریق جریان خون به جنین منتقل شوند و بنابراین سلامت جنین به شدت به خطر می افتد. بنابراین برای عصب کشی یا عدم عصب کشی دندان در دوران بارداری به دستور پزشک متخصص عمل کنید.
اگر باردار هستید، این مقاله به شما در مورد سلامت دهان و دندان در دوران بارداری کمک می کند.
طول عمر دندان عصب کشی شده چقدر است؟
سوالی که بیشتر بیماران از دندانپزشک می پرسند این است: عصب کشی دندان چقدر طول می کشد؟ جالب است بدانید برخی از افراد فکر می کنند وقتی دندان هایشان عصب کشی می شود مشکلی برای پوسیدگی و آسیب وجود نخواهد داشت. اما باید بدانید که هنگام کشیدن دندان فقط بافت زنده داخل آن خالی می شود اما ساختار استخوانی دندان همچنان حفظ می شود.
بنابراین رعایت نکردن توصیه های بهداشتی و فشار به دندان ها از جمله عواملی است که باعث پوسیدگی دندان می شود. بنابراین برای افزایش عمر دندان عصب کشی شده باید به مسواک زدن و نخ دندان کشیدن بیشتر توجه کرد. حتما از روکش دندان استفاده کنید. غذاهای سفت و با دندان های عصب کشی شده نخورید و در صورت استفاده از غذاهای رنگی و شیرین حتما پس از مصرف دندان های خود را به خوبی مسواک بزنید.
چند روز بعد از کشیدن عصب می توان دندان را پر کرد؟
برخی از بیماران فکر می کنند که پرکردن دندان بلافاصله پس از عصب کشی آن انجام می شود. در صورتی که در پالپ دندان تخلیه زیادی صورت نگیرد و عصب کشی در یک جلسه انجام شود، متخصص می تواند در همان جلسه عمل پرکردن را انجام دهد. اما گاهی اوقات سطح پوسیدگی دندان به حدی افزایش یافته است که متخصص مجبور است کانال های عصبی بیشتری را در داخل دندان تخلیه کند. بنابراین ممکن است دو جلسه عصب کشی لازم باشد. البته در چنین شرایطی پس از اتمام عمل کشیدن عصب، متخصص بانداژ موقتی روی آن گذاشته و زمان بعدی پرکردن دندان را مشخص می کند.
آیا درمان ریشه بدون عصب کشی امکان پذیر است؟
در پاسخ به این سوال باید گفت که وضعیت دندان های شما مشخص می کند که آیا عصب کشی ریشه ضروری است یا خیر. به همین دلیل است که متخصص از شما می خواهد که یک عکس رادیوگرافی دندان بگیرید. گاهی با ترمیم سطح و استفاده از دهانشویه و خمیردندان مناسب می توان درد دندان را برطرف کرد. به عنوان مثال، یک ترک کوچک در داخل دهان ایجاد شده و همین باعث تحریک کانال عصبی می شود. اگر این فضا در اسرع وقت پر شود و از ظهور باکتری در داخل دندان جلوگیری شود، دیگر نیازی به کشیدن دندان نخواهد بود.
سرماخوردگی و پوسیدگی دندان
در حالی که وضعیت سینوسی استخوان فک و دندان ها را تحت تأثیر قرار می دهد، بنابراین اگر سرما خورده اید و سینوزیت می کنید، احتمالاً درد در ناحیه فک و دندان ها نیز شروع می شود و دندان ها بسیار حساس می شوند. در چنین شرایطی ممکن است افراد فکر کنند که دندان ها به عصب برخورد کرده اند و باید برای برداشتن عصب به دندانپزشک مراجعه کنند. اما اگر سرما خورده اید و در نتیجه دندان هایتان بسیار حساس است، توصیه ما این است که اجازه دهید دوره سرماخوردگی به طور کامل بگذرد.
در بیشتر موارد، حتی سرماخوردگی های ویروسی به دلیل تأثیری که روی لثه دارند، منجر به دندان درد می شود. به همین دلیل متخصصان توصیه می کنند که ابتدا یک دوره درمانی را برای بهبودی و پایان دادن به سرماخوردگی انجام دهید، سپس اگر همچنان دندان درد دارید به دندانپزشک مراجعه کنید تا وضعیت دندان هایتان را بررسی کند.
اغلب اوقات، دندان پوسیده هیچ علامتی ندارد مگر اینکه پوسیدگی ریشه دندان را تحت تأثیر قرار دهد. یعنی به عصب رسیده و نیاز به کشیدن دندان دارد. با افزایش میزان پوسیدگی ریشه، درد دندان افزایش یافت تا زمانی که درد دائمی شد و با مصرف مسکن از درد کاسته نشد. اما بهتر است قبل از رسیدن به این مرحله که با عواقبی مانند عفونت لثه همراه است، درمان ریشه شروع شود. درمان ریشه یا به عبارتی عصب کشی زمانی موثر است که دندان و لثه عفونی نشده باشد. بنابراین اگر دندان شما نیاز به عصب کشی دارد بهتر است معطل نکنید و سریعا با متخصص در این زمینه مشورت کنید. در واقع بهترین دبریدمان سریعترین دبریدمان است که زیر نظر پزشک آموزش دیده انجام شود. اما بهتر است بدانید که حتی در بهترین شرایط برای درمان ریشه، عصب کشی ممکن است جواب ندهد و مجبور به کشیدن دندان شوید، پس بهتر است مرتب دندان ها را چک کنید و به دندانپزشک مراجعه کنید و اجازه ندهید. مشکل به اعصاب برسد
به طور کلی در این مقاله با موارد زیر آشنا می شوید:
علائم رسیدن دندان به عصب
مراحل عصب کشی
دلایل شکست عصب کشی
علائم دندانی که به عصب رسیده است:
همانطور که گفتیم، درد اولین علامت پوسیدگی عصب دندان است، اما درد دندان همیشه نشانه این نیست که دندان شما نیاز به کشیدن عصب دارد. گاهی اوقات دندان درد در اثر جویدن، شوک، حساسیت به گرما یا سرما ایجاد می شود. پس به کوچکترین دردی حساس نباشید و نترسید شاید دندان شما هنوز سالم باشد.
اما اگر مشکلات زیر را دارید، احتمالاً نیاز به عصب کشی دارید.
چرا دندان درد طولانی و شدید دارید؟
چرا شب ها دندان درد دارید؟
زیرا دندان های شما بیش از دو هفته است که به سرما و گرما حساس هستند
اگر شدت پوسیدگی دندان شما آنقدر شدید است که دندان ها تغییر رنگ داده اند (رنگ های تیره)
اگر دندان متورم یا آبسه شده باشد
اگر دندان شما لق است
درمان ریشه را می توان آخرین راه برای نجات دندان شما دانست و با استفاده از درمان ریشه دندان طبیعی خود را حفظ کرد. برای دندانپزشک، حفظ دندان های طبیعی همیشه در اولویت است و در صورت عدم موفقیت، باید کشیدن دندان را انتخاب کند. باید بدانید که اگر مجبور به کشیدن دندان هستید، قبل از اینکه عفونت دندان باعث پوسیدگی لثه یا ایجاد بیماری های دیگر شود، این کار را انجام دهید.
اگر مجبور به کشیدن دندان خود هستید، نگران نباشید، ایمپلنت شما را نجات می دهد. برای آشنایی با ایمپلنت مقاله زیر را حتما بخوانید.
ایمپلنت و ایمپلنت دندان چیست؟
مراحل جراحی مغز و اعصاب خوب
شاید وقتی متوجه می شویم دندانمان نیاز به عصب کشی دارد کمی نگران شویم و یکی از نگرانی هایمان درد ناشی از کشیدن عصب باشد. اما توجه داشته باشید که اگر لثه های شما عفونت شدید نداشته باشد، احتمالاً در حین و بعد از کشیدن با بی حسی موضعی دردی احساس نخواهید کرد، بنابراین اولین قدم قبل از شروع کشیدن، بی حسی موضعی است.
گاهی اوقات، دندانپزشک برای کاهش درد، پس از تخلیه دندان پوسیده، ماده بی حس کننده را مستقیماً به عصب می ریزد. علاوه بر این، درد بعد از عصب کشی را می توان با استفاده از مسکن های ساده مانند استامینوفن، کدئین یا ژلوفان کاهش داد. مراحل دیگر عصب کشی به شرح زیر است.
بی حسی یک دندان
دندان پوسیده را خالی کنید
اولین قدم بعد از بیهوشی، از بین بردن پوسیدگی دندان است. این پوسیدگی معمولا در نزدیکی عصب ادامه می یابد.
تمیز کردن کانال ریشه
لازم به ذکر است که مرحله پاکسازی کانال ریشه مهمترین مرحله در فرسایش عصب است و موفقیت یا عدم موفقیت ابلیشن عصب به این مرحله از فرسایش عصب بستگی دارد. تمیز کردن کانال ریشه با استفاده از دستگاهی به نام روتاری به داخل کانال دندان ساییده می شود. بعد از این مرحله عکس برداری با اشعه ایکس ضروری است تا دندانپزشک متوجه شود که آیا کانال های دندانی به خوبی تمیز شده اند یا خیر.
استفاده از روتاتور برای تمیز کردن کانال ریشه
پر کردن کانال ریشه
کانال های ریشه با ماده ای به نام گوتا پرکا پر شده است. این ماده با بافت انسان سازگار است و با اشعه ایکس قابل مشاهده است. رادیوگرافی پس از پر کردن ریشه نیز توصیه می شود.
معمولاً پس از پرکردن ریشه دندان، بانداژ می شود و پرکردن موقتی انجام می شود که دلیل این امر زمان بر بودن مرحله عصب کشی است. دوم، احتمال درد بعد از کشیدن عصب، دندانپزشک را مجبور می کند تا پرکردن را به جلسه دیگری موکول کند.
پر کردن دندان
برای پر کردن دندان ها می توان از مواد پرکننده یا کامپوزیت استفاده کرد. آماگام ماده ای فلزی است که همرنگ و ترکیب رنگ دندان ها نیست. استحکام آمالگام به طور کلی بیشتر از کامپوزیت است، اما کامپوزیت به دلیل زیبایی باید برای دندان های جلویی استفاده شود.
گاهی برای جلوگیری از عفونت دندان پس از کشیدن عصب، استفاده از آنتی بیوتیک هایی مانند مترونیدازول و آموکسی سیلین توصیه می شود.
یک توصیه: اگر سطح پوسیدگی و پوسیدگی دندان زیاد است، بهتر است پس از ترمیم از روکش دندان استفاده شود. برای افزایش استحکام دندان ترمیم شده و طول عمر بیشتر بعد از عصب کشی.
در ویدیوی زیر مراحل رفع عصب را مشاهده می کنید.
دلایل شکست عصب کشی
همانطور که گفتیم، گاهی اوقات عصب کشی با شکست مواجه می شود و باید دندان را دوباره عصب کشی یا در نهایت بکشید. دلایل شکست دبریدمان را می توان به شرح زیر نام برد:
1- وجود کانال های ثانویه یا اضافی که دسترسی به آنها سخت و تمیز کردن آنها دشوار است
2- کانال های ریشه را نادیده بگیرید
3- دندان های ترک خورده
4- افتتاح محل عمل
5- ترمیم بد دندان
ممنون که تا اینجا با ما بودید همچنین اگر سوالی در رابطه با موضوعات مطرح شده یا هر موضوعی در این زمینه دارید، لطفا از ما دریغ نکنید. کارشناسان ما به صورت 24 ساعته همیشه در دسترس و در خدمت شما هستند. کلینیک 24 ساعته دندانپزشکی رایا
02188203045
اغلب اوقات، دندان پوسیده هیچ علامتی ندارد مگر اینکه پوسیدگی ریشه دندان را تحت تأثیر قرار دهد. یعنی به عصب رسیده و نیاز به کشیدن دندان دارد. با افزایش میزان پوسیدگی ریشه، درد دندان افزایش یافت تا زمانی که درد دائمی شد و با مصرف مسکن از درد کاسته نشد. اما بهتر است قبل از رسیدن به این مرحله که با عواقبی مانند عفونت لثه همراه است، درمان ریشه شروع شود. درمان ریشه یا به عبارتی عصب کشی زمانی موثر است که دندان و لثه عفونی نشده باشد. بنابراین اگر دندان شما نیاز به عصب کشی دارد بهتر است معطل نکنید و سریعا با متخصص در این زمینه مشورت کنید. در واقع بهترین دبریدمان سریعترین دبریدمان است که زیر نظر پزشک آموزش دیده انجام شود. اما بهتر است بدانید که حتی در بهترین شرایط برای درمان ریشه، عصب کشی ممکن است جواب ندهد و مجبور به کشیدن دندان شوید، پس بهتر است مرتب دندان ها را چک کنید و به دندانپزشک مراجعه کنید و اجازه ندهید. مشکل به اعصاب برسد
چه زمانی به کشیدن دندان و درمان ریشه نیاز دارید؟
پوسیدگی دندان می تواند درجات مختلفی داشته باشد. اگر لکه های پوسیدگی روی مینا و عاج دندان وجود داشته باشد که باعث درد نمی شود. دندان نیاز به درمان سطحی (پر کردن کامپوزیت) دارد. اما اگر درمان انجام نشود، پوسیدگی گسترش می یابد و عفونت به پالپ دندان (بافت نرم در مرکز دندان) نفوذ می کند و با فشار دادن به ریشه دندان به عصب دندان می رسد. در حال حاضر علاوه بر پر کردن و ترمیم دندان، نیاز به کشیدن دندان و درمان ریشه نیز دارید. از آنجایی که فشار روی محفظه پالپ در شب بسیار بیشتر از روز است. درد ناشی از رسیدن به این مرحله از پوسیدگی دندان در شب بیشتر از روز احساس می شود.
یکی از علائمی که نشان می دهد پوسیدگی دندان به عصب رسیده است. و دندان نیاز به عصب کشی و درمان ریشه دارد. موارد زیر قابل ذکر است.
دندان درد بعد از خوردن غذای سفت
دندان درد ناگهانی و ضربان دندان در اثر خوردن غذا، آب یا نوشیدنی خیلی سرد یا خیلی گرم
کشیدن دندان بدون علت یا درد طولانی مدت دندان. در حالی که درد غیر قابل تحمل است.
سیاه شدن دندان ها و سوراخ های عمیق روی دندان های آسیب دیده. یا حتی دیواره دندان ها را خراب کند
دندان درد بیمار در صورت تماس و ضربه به دندان
با رسیدن پوسیدگی به ریشه دندان احتمال لق شدن دندان ها وجود دارد.
احتمال تورم صورت یا لثه، زمانی که عفونت دندان های پوسیده افزایش می یابد
پس از عصب کشی و درمان ریشه دندان پر شده ممکن است در چند روز اول پس از درمان دچار درد شود که کاملا طبیعی و به دلیل حساسیت دندان است. دندان درد بعد از چند روز به طور کامل برطرف می شود.
عصب کشی و درمان ریشه بهتر است یا کشیدن دندان؟
مراحل کشیدن دندان و درمان ریشه
برای عصب کشی دندان و درمان ریشه دندان، ابتدا دندانپزشک بافت لثه اطراف دندان را با یک ماده بی حس کننده بی حس می کند. و سپس پوسیدگی دندان مورد نظر را به طور کامل از بین می برد. پس از آن عفونت های پالپ را کاملا تخلیه می کند. زمانی که عفونت دندان آسیب دیده به طور کامل شناسایی شد. میکروب های موجود در کانال های عصبی دندان توسط دندانپزشک از بین می روند. و سپس ریشه دندان کاملاً تخلیه می شود.
سپس دندانپزشک برای اطمینان از تخلیه کامل عصب آسیب دیده از دندان عکس (عکس رادیولوژی با اشعه ایکس) می گیرد. در صورت تایید تخلیه، کانال های عصبی را با استفاده از مواد مخصوصی که با بافت دندان سازگار است پر می کند. در مرحله آخر نیز با کامپوزیت یا آماگام دندان را آب بندی می کند.
توجه: دندان های عصب کشی شده در طول زمان می توانند سال ها باقی بمانند. بستگی به نحوه بهداشت دهان و دندان دارد. همچنین در طول کشیدن دندان و درمان ریشه، غذا را با دندان بانداژ شده نجوید. زیرا می تواند باعث شکستگی دیواره دندان یا عفونت دندان شود.
اگر درمان ریشه را انجام ندهیم چه اتفاقی می افتد؟
در برخی موارد، افراد ممکن است عصب کشی و درمان ریشه را به دلیل از بین رفتن درد دندان به تاخیر بیندازند. اما از بین رفتن این دردها کاملا موقتی است و علت عفونت دندانی است که بیش از حد آسیب دیده است. زمانی که درمان ریشه بلافاصله پس از پوسیدگی عصب انجام نشود، عفونت تمام کانال های عصبی دندان را درگیر می کند.
این عفونت به انتهای عصب و ریشه دندان می رسد و در بیشتر مواقع باعث ایجاد آبسه در انتهای ریشه دندان می شود. هنگامی که آبسه ایجاد می شود، دندان درد بیش از پیش غیر قابل تحمل می شود. علاوه بر این، برای درمان دندان درد، تخلیه آبسه دندان ضروری است. اگر امکان خالی کردن آن وجود ندارد. دندانپزشک موظف است دندان آسیب دیده را بکشد.
در برخی موارد دندان کاملاً عفونی می شود. علاوه بر این، ریشه دندان کاملاً پوسیده است و نگهداری و درمان آن نمی تواند راحت باشد. بنابراین، دندانپزشک پیشنهاد می کند قبل از ایجاد کیست و آبسه دندان، دندان پوسیده را خارج کنید.
چرا کیست های دندانی ایجاد می شوند؟
چرا عصب کشی و درمان ریشه در دو مرحله انجام می شود؟
در مرحله اول درمان ریشه، عفونت دندان تخلیه و تخلیه می شود. معمولا عفونت دندان به گونه ای است که باید چند روز پس از تمیز کردن و درمان عفونت دندان بگذرد. به این ترتیب مواد ترمیم کننده دندان را می توان به درستی روی دندان گذاشت بدون اینکه عفونت عود کند. در این مدت یک پانسمان موقت روی دندان گذاشته می شود تا دندان عفونی نشود.