چرا بعد از زایمان نباید آب بخوریم

مادر شدن بهترین اتفاق دنیاست، اما بعد از 9 ماه بارداری و مادر شدن، دنیای جدیدی از سوال و نگرانی برای خانم ها به وجود می آید. از جمله نحوه بازگشت به وزن قبلی؟ برای داشتن شیر خوب بعد از زایمان چه بخوریم؟ چه غذاهایی ممنوع است؟ آیا الان باید رژیم بگیریم یا بعد از اینکه کودکمان کمی بزرگتر شد و سوالات مشابه دیگر.

اگر شما یک مادر شیرده هستید، غذایی که می خورید به رشد و سلامت کودک شما کمک زیادی می کند. با این حساب یک عادت غذایی خوب و فعالیت بدنی به شما کمک می کند وزنی را که در دوران بارداری به دست آورده اید، به مرور زمان و با روش های صحیح کاهش دهید.

این بار در «مجله سلامت لیمومی» به سراغ موضوع مهمی برای سلامت مادران رفتیم و نکات مهم و همچنین تغذیه و سلامت نوزاد را ارائه کردیم. در ادامه مقاله با ما همراه باشید.

مادران بعد از زایمان به چند کالری نیاز دارند؟

تازه مادران باید در دوران شیردهی به همان اندازه که در دوران بارداری به تغذیه خود فکر می کردند، به رژیم غذایی و تغذیه خود نیز فکر کنند. تا زمانی که کودک از شیر مادر تغذیه می کند، باید تا دو نفر غذا بخورید تا مواد مغذی لازم برای بدن و فرزند دلبندتان را دریافت کنید.

اما این مصرف غذای دو نفره به معنای افراط در خوردن و آشامیدن نیست، بلکه باید از یک رژیم غذایی صحیح و مستدل پیروی کنید تا ویتامین ها و پروتئین های لازم بدن خود را تامین کنید و اضافه وزن نداشته باشید. اگر به رژیم کاهش وزن فکر می کنید، می توانید تمام این اهداف را با نظر پزشک بررسی کنید.

در ماه های اول پس از زایمان، مادران شیرده باید بین 1800 تا 2200 کالری در طول روز مصرف کنند. البته این مقدار برای مادرانی که بیش از یک کودک را شیر می دهند، بیش از 45 دقیقه در روز ورزش می کنند و یا به شدت دچار کمبود وزن هستند، بسیار بیشتر است.

مادران قابل توجهی که مدام می پرسند بعد از زایمان چه بخورند. به عنوان یک مادر شیرده، لزوماً مجبور نیستید دو برابر قبل غذا بخورید، اما باید رژیم غذایی متنوعی داشته باشید. هر قسمت از بشقاب غذای خود را به چند قسمت از میوه ها، سبزیجات، غلات، پروتئین ها، کربوهیدرات ها و سایر چربی های مفید تقسیم کنید و در صورت لزوم از مکمل های تجویز شده توسط پزشک استفاده کنید.

دلایل اهمیت تغذیه پس از زایمان

قبل از باردار شدن، همه زنان یک بررسی اساسی در سبک زندگی خود از جمله رژیم غذایی خود انجام می دهند، زیرا می دانند که نقش رژیم غذایی در دوران بارداری چقدر مهم است. تغذیه در دوران پس از زایمان نیز بسیار مهم است که در زیر به مهمترین آنها اشاره کرده ایم:

بهبودی شما را سرعت می بخشد و راهی برای جلوگیری از تحلیل استخوان، افزایش ذخایر آهن، جلوگیری از هموروئید و بسیاری از بیماری های دیگر است.

شیر شما را زیاد می کند و در کیفیت آن تاثیر زیادی دارد.

مقاومت و قدرت بدنی شما را افزایش می دهد.

بعد از زایمان چه بخوریم؟

همانطور که گفته شد تنوع غذا در دوران پس از زایمان و رشد نوزاد بسیار مهم است. البته این بدان معنا نیست که باید هوس خوردن شیرینی یا فست فود و غذاهای مصنوعی را از خود دور کنید! شما می توانید هر چه می خواهید بخورید، اما مراقب پروتئین، آهن و کلسیم باشید زیرا کودک شما از غذاهایی که می خورید تغذیه می کند.

برای اینکه بدانید بعد از زایمان چه بخورید، توصیه های کلی از جمله نوشیدن مایعات زیاد به خصوص آب وجود دارد. بدن زنانی که تازه مادر شده اند حداقل به 6 تا 10 لیوان آب در روز نیاز دارد. همچنین بهتر است شیر، آب میوه و سایر مایعات را با آب بنوشید.

غذاهای حاوی پروتئین

از غذاهای غنی از پروتئین مانند شیر، پنیر، ماست، گوشت، ماهی و لوبیا استفاده کنید. این غذاها سرشار از پروتئین هستند و نقش مهمی در بهبودی پس از زایمان و حفظ بدنی قوی دارند.

میوه ها و سبزیجات

سبزیجاتی مانند فلفل، کلم بروکلی، هویج، کلم، سیب زمینی شیرین، گوجه فرنگی، کرفس و کلم را از دست ندهید.

میوه هایی مانند مرکبات، انواع توت ها، انبه، خربزه، سیب و موز و همچنین غلات کامل مانند جو دوسر، برنج قهوه ای و نان سبوس دار به تامین انرژی برای مادران تازه وارد کمک می کنند. ماهی به خصوص ماهی جنوب، مرغ، لوبیا، آجیل، عدس و گوشت گاو بدون چربی نیز پروتئین مورد نیاز شما را تامین می کند.

لبنیات کم چرب

لبنیات کم چرب یا بدون چربی مانند ماست، شیر، پنیر و تخم مرغ بخورید. این مواد در کنار سایر غذاها امگا 3 و ید مورد نیاز مادر را تامین می کند که نقش ویژه ای در رشد و تکامل مغز نوزاد دارد. بنابراین حتی اگر طرفدار لبنیات و ماهی نیستید، این غذاها را به نفع فرزندتان بخورید.

کاهش وزن پس از زایمان؛ تدریجی یا با رژیم های سخت؟

یکی از مهم ترین دغدغه های خانم هایی که برای اولین بار مادر شده اند، کاهش وزن و بازیابی وزن قبل از بارداری است. اکثر مادران در چند ماه اول پس از لقاح هر ماه اندکی وزن کم می کنند، اما ممکن است وسوسه شوید که برای سرعت بخشیدن به این روند یک رژیم غذایی سخت بگیرید، که اصلا ایده خوبی نیست!

به عنوان یک مادر، اگر کمتر از 1800 کالری در روز مصرف کنید، شاهد کاهش شدید سطح انرژی و خلق و خوی خود خواهید بود. علاوه بر این، اگر مادران شیرده به اندازه کافی غذا نخورند، می توانند به کودک خود آسیب برسانند و رشد سالم او را به خطر بیندازند.

مقاله پیشنهادی: مراقبت های بعد از زایمان طبیعی و سزارین

بهترین کار برای تازه مادران این است که رژیم غذایی سالم و متعادلی داشته باشند و زمانی که پزشک به شما توصیه می کند ورزش را شروع کنند. معمولا بعد از حدود شش هفته می توانید پیاده روی را در برنامه روزانه خود قرار دهید و به تدریج به سمت ورزش های سنگین تر بروید.

غذاهای ممنوعه برای مادران شیرده

کودک شما چیزی را دریافت می کند که مادرش به او داده است. به همین دلیل مهم است که بعد از زایمان به عنوان مادر غذا بخورید. خوردن این غذاها و انجام برخی کارها در دوران شیردهی توصیه نمی شود.

مصرف الکل و سیگار روند رشد و سلامت نوزاد را به خطر می اندازد.

نوشیدن بیش از سه فنجان غذاهای کافئین دار (قهوه یا نوشابه) در روز تأثیر مخربی بر خواب نوزاد دارد.

از ماهی های خاصی مانند شاه ماهی، اره ماهی، کوسه و سایر ماهی هایی که حاوی جیوه هستند خودداری کنید.

غذاهای غنی از گلوتن مانند گندم و جو را کمتر مصرف کنید.

مصرف غذاهای حاوی مواد نگهدارنده را محدود کنید.

ورزش؛ راه نجات مادران شیرده برای تناسب اندام

بازگشت به اندام بعد از زایمان یک فرآیند طولانی و دشوار است. با این حال، مادران می توانند برای رسیدن به وزن و اندام ایده آل خود، به جای اینکه فکر کنند بعد از زایمان چه بخورند، ورزش های سبک، نیمه سبک و به تدریج سنگین تر را انتخاب کنند.

مرتبط:  چرا کسر با مخرج صفر تعریف نشده است

رژیم غذایی مناسب و ورزش سبک نیز به کاهش افسردگی پس از زایمان کمک زیادی می کند. پس تنبلی را کنار بگذارید و اگر شرایط حاد و خاصی ندارید از پزشک خود برای ورزش اجازه بگیرید و به اندام تازه شکوفا شده خود ظاهری جدید بدهید.

ورزش عضلات کف لگن را تقویت می کند و کمردرد شما را بهبود می بخشد. به علاوه، فعالیت بدنی اشتهای شما را تنظیم می کند و باعث می شود که وعده های غذایی و میان وعده های مغذی بخورید. از رژیم گرفتن بدون مشورت پزشک اکیداً خودداری کنید و زیاد ورزش کنید تا به خود و خانواده آسیب نرسانید.

برای این کار می توانید از رژیم های شیردهی لیمومی برای دریافت رژیم غذایی لیمومی کلیک کنید.

جمع‌بندی

بارداری و زایمان یکی از سخت ترین دوران زندگی یک زن است. بسیاری از ما به این فکر می کنیم که قبل از بارداری و حتی بعد از زایمان چه بخوریم تا فرزندمان روند رشد و تکامل را به خوبی طی کند. در این مقاله غذاهای لازم برای مادران شیرده به تفصیل توضیح داده شده است.

برای خوش اندام شدن و کاهش وزن پس از زایمان، مادران نباید بدون مشورت با متخصص تغذیه و زنان و زایمان از رژیم غذایی سخت پیروی کنند یا تعداد و تعداد وعده های غذایی خود را کاهش دهند، زیرا این امر برای رشد و سلامت نوزاد خطرناک است.

کلسیم، آهن و پروتئین مهمترین موادی هستند که بدن مادران به آنها نیاز دارد. بر این اساس باید این مواد را در وعده های غذایی و میان وعده های خود دریافت کنند. هر وعده غذایی برای مادران باید شامل سبزیجات، میوه ها، لبنیات کم چرب، گوشت، مرغ و غلات باشد. به علاوه، نوشیدن آب به هیدراته نگه داشتن بدن مادران جدید کمک می کند.

همچنین مصرف بیش از حد کافئین، الکل، سیگار کشیدن، ماهی های حاوی جیوه و غذاهای حاوی گلوتن و مواد نگهدارنده برای تازه مادران توصیه نمی شود.

برای دریافت رژیم غذایی لیمو کلیک کنید.

نکته 1: این مطلب جهت اطلاع شما عزیزان تهیه شده است و لیمومی مسئولیتی در قبال آن ندارد.

نکته 2: اگر رژیم لیمو دارید، باید برنامه خود را دنبال کنید تا بهترین نتیجه را بگیرید. کارشناسان لیمومی تمام مواد مغذی لازم را در رژیم غذایی شما گنجانده اند.

برای افزایش شیر بعد از زایمان چه بخورم؟

این غذاها بهترین مواد برای افزایش شیر مادر و سلامت شما و افزایش شیر هستند.

جو: جو را می توان به راحتی به عنوان یک وعده غذایی تهیه کرد. …

دانه رازیانه:

دانه شنبلیله:

پاپایای نارس:…

برگ اسفناج و چغندر:…

سیر: …

دانه کنجد سیاه:

هویج:

بعد از زایمان در روز چقدر آب بنوشید؟

بزرگسالان به 8 لیوان (64 اونس) آب در روز نیاز دارند. در دوران بارداری و شیردهی این عدد به میزان قابل توجهی افزایش می یابد. در دوران شیردهی، باید 32 اونس بیشتر آب در روز بنوشیم. به مدت 9 ماه، غذایی که می خورید شما و کودکتان را سیر می کند. اما پس از زایمان، رژیم غذایی شما به همان اندازه مهم است. رژیم غذایی شما به بهبودی بدن شما کمک می کند و انرژی لازم برای مراقبت از کودک را به شما می دهد. نیازهای تغذیه ای خود را برای سالم ماندن در طول تولد نوزاد بدانید.

بعد از زایمان چقدر بخورم؟

در ماه‌های بعد از زایمان، بیشتر مادران به 1800 تا 2200 کالری در روز نیاز دارند. اگر شیر می دهید، به 500 کالری اضافی نیاز دارید. اگر وزن شما کم باشد، بیش از 45 دقیقه در روز ورزش کنید یا به بیش از یک نوزاد شیر بدهید، این عدد افزایش می یابد. بنابراین با پزشک خود در مورد دریافت مقدار مناسب برای شما صحبت کنید.

مواد مغذی که نیاز دارید:

اگرچه برای دو نفر غذا نمی خورید، اما بدن شما نیاز به بازگرداندن مقدار زیادی مواد مغذی دارد. در هر وعده غذایی نیمی از بشقاب خود را با میوه و سبزیجات پر کنید. نیمی دیگر باید حاوی غلات کامل مانند برنج قهوه ای، نان یا بلغور جو دوسر باشد. سعی کنید مصرف غذاهای کنسرو شده، غذاهای فرآوری شده و نوشیدنی های سرشار از نمک، چربی اشباع شده و قندهای اضافه شده را کاهش دهید. بهتر است غذاهای زیر را در رژیم غذایی خود بگنجانید:

1- پروتئین: غذاهایی مانند لوبیا، غذاهای دریایی، گوشت بدون چربی، تخم مرغ و محصولات سویا سرشار از پروتئین هستند که به بهبود بدن شما پس از زایمان کمک می کنند. اگر شیر می دهید، سعی کنید وعده های غذایی خود را به پنج یا هفت وعده در روز افزایش دهید.

2- کلسیم: روزانه 1000 میلی گرم – حدود 3 وعده لبنیات کم چرب – نیاز دارید.

3- آهن: این ماده غذایی به بدن شما کمک می کند تا سلول های جدید تولید کند، به خصوص اگر خون زیادی در هنگام زایمان از دست داده باشید. گوشت قرمز و مرغ حاوی مقدار زیادی آهن هستند. توفو و لوبیا نیز سرشار از آهن هستند.

اگر دوقلو دارید، شرایط پزشکی دارید یا گیاهخوار هستید، با پزشک خود مشورت کنید. ممکن است برای دریافت مواد مغذی مناسب به مکمل ها نیاز داشته باشید.

آیا می خواهید وزن اضافه شده در دوران بارداری را کاهش دهید؟

اکثر مادران پس از زایمان حدود 4.5 پوند در ماه وزن کم می کنند. ممکن است وسوسه شوید که برای تسریع این روند رژیم بگیرید، اما رژیم گرفتن ایده خوبی نیست. اگر کمتر از 1800 کالری در روز مصرف کنید، دچار کمبود انرژی شدید. اگر به کودک خود شیر بدهید، اگر غذای کافی نخورید، کودک آسیب می بیند. بهترین کار این است که یک رژیم غذایی سالم و متعادل داشته باشید و قبل از شروع ورزش با پزشک خود مشورت کنید.

حتما بخوانید: آیا خوردن رازیانه باعث افزایش شیر مادر می شود؟

بهترین ekki بعد از زایمان

میوه ها و سبزیجات

غلات کامل

پروتئین های بدون چربی مانند ماهی، گوشت گاو و غذاهای سویا

لبنیات – شیر بدون چربی یا کم چرب را انتخاب کنید

سبزیجات

آهن، به خصوص اگر از علائم پس از زایمان رنج می برید.

ویتامین C، که ممکن است برای بهبود زخم‌های مادرانی که سزارین شده‌اند، موثر باشد.

غذاهایی که بعد از زایمان نباید خورد:

هنگام شیردهی، غذایی که می خورید از طریق شیر به نوزاد منتقل می شود. مراقب غذاهای زیر باشید:

1- الکل:

کارشناسان در مورد میزان مجاز الکل نظرات متفاوتی دارند. در مورد میزان مجاز الکل با پزشک خود صحبت کنید.

2- کافئین:

بیش از 3 فنجان (24 اونس) قهوه یا نوشابه در روز می تواند خواب کودک را مختل کند.

3- برخی از ماهی ها:

شمشیر ماهی، کوسه ماهی، ماهی خال مخالی و ساق‌ماهی سرشار از جیوه هستند. سمی که برای کودک شما مضر است، پس از آنها دوری کنید.

حتما بخوانید: از مصرف این مواد در دوران شیردهی خودداری کنید

در دوران شیردهی چه غذاهایی را نباید مصرف کرد؟

پرهیز از غذا در دوران شیردهی:

شکلات.

ادویه جات (دارچین، سیر، کاری، فلفل قرمز)

مرکبات و آب آنها مانند پرتقال، لیمو و گریپ فروت.

مرتبط:  چرا من در بارداری حالت تهوع ندارم

توت فرنگی.

کیوی.

آناناس.

سبزیجات “درخشنده” (پیاز، کلم، سیر، گل کلم، کلم بروکلی، خیار و فلفل دلمه ای)

میوه هایی که خاصیت ملین دارند مانند گیلاس و آلو.

دیگر ملزومات تغذیه

تنقلات سالم بخورید. سعی کنید میوه های تازه، شسته و آماده در یخچال داشته باشید و به جای چیپس یا کلوچه از آن استفاده کنید.

مایعات بنوشید. 6 تا 10 لیوان آب در روز بنوشید. همچنین می توانید شیر و آبمیوه بنوشید.

از دوستان بخواهید برای شما آشپزی کنند. هنگامی که عزیزان می پرسند چگونه می توانند به شما کمک کنند، از آنها بخواهید یک غذای سالم برای شما بپزند. در چند هفته اول پس از زایمان، ممکن است برای پخت و پز خیلی خسته باشید (روش های طبیعی برای افزایش شیر مادر برای مادران شیرده).

توصیه های غذایی و اندازه سهم پس از تحویل

1- غذاهای غنی از پروتئین

حداقل مقدار توصیه شده روزانه: 7 در صورت شیردهی. 5 اگر شیرخشک و یک پیمانه مصرف شود برابر است با:

1 اونس. ماهی یا سایر غذاهای دریایی

1 اونس. گوشت گاو، مرغ، بوقلمون یا خوک

تخم مرغ آب پز 1 عدد

1/2 فنجان لوبیا خشک (چنتی، سویا، عدس، لوبیا چشم بلبلی)

3 اونس توفو

1/4 فنجان بادام زمینی، 2 قاشق غذاخوری کره بادام زمینی، 1/3 فنجان آجیل دیگر

1/4 فنجان تخمه آفتابگردان

2- محصولات شیر (غنی از کلسیم)

حداقل مقدار توصیه شده روزانه: 3 در صورت شیردهی. 3 در صورت مصرف شیرخشک (2 برای مادران بالای 25 سال) و یک وعده برابر است با:

8 اونس شیر یا ماست

یک اونس و نیم. پنیرهای سخت (جک، چدار، موزارلا، سوئیسی)

1.5 فنجان بستنی یا ماست یخ زده

1/2 فنجان پنیر ریکوتا

4 قاشق غذاخوری پنیر پارمزان

1 فنجان پودینگ یا خردل (شیر)

2 فنجان پنیر خامه ای

3- نان، غلات 

حداقل مقدار توصیه شده روزانه: 8 در صورت شیردهی. 7 در صورت مصرف شیرخشک (6 برای مادران بالای 25 سال) و یک وعده برابر است با:

1 نان تست یا نان

1/2 مافین انگلیسی، نصف نان شیرینی

1/2 گوشت چرخ کرده

1/2 فنجان پاستا، رشته فرنگی یا برنج

1/2 فنجان غلات پخته شده

1 عدد کلوچه، گندم کامل

3/4 فنجان غلات کامل

3 فنجان پاپ کورن

1/2 فنجان گرانولا

1 شیرینی کوچک یا وافل

2 عدد نان پیتزا

4- میوه ها و سبزیجات غنی از ویتامین ث

حداقل سهم روزانه توصیه شده: 1 در صورت شیردهی. 1 در صورت مصرف شیرخشک و یک وعده برابر است با:

6 اونس آب پرتقال، گوجه فرنگی، گریپ فروت یا سبزیجات

1 پرتقال تازه، کیوی، انبه، لیمو، 2 نارنگی، 1/2 فنجان پاپایا

1/2 فنجان توت فرنگی یا طالبی

1/2 فنجان بروکلی، گل کلم، نخود فرنگی یا فلفل دلمه ای

2 گوجه فرنگی متوسط، 1/2 فنجان پوره گوجه فرنگی یا 1/2 فنجان کلم پخته

1/2 گریپ فروت متوسط

2 قاشق غذاخوری فلفل قرمز

5- میوه ها و سبزیجات غنی از ویتامین A 

حداقل سهم روزانه توصیه شده: 1 در صورت شیردهی. 1 در صورت مصرف شیرخشک و یک وعده برابر است با:

1 عدد هویج کوچک

6 اونس شهد زردآلو یا آب سبزیجات

3 عدد زردآلو تازه

1/2 فنجان سبزیجات پخته شده (خردل، کلم بروکلی)

1/4 انبه یا طالبی

1/2 فنجان سیب زمینی شیرین، کدو تنبل، 2 عدد گوجه فرنگی متوسط

1 فنجان اسفناج تازه یا جعفری

2 قاشق غذاخوری فلفل قرمز

6- سایر میوه ها و سبزیجات 

حداقل مقدار توصیه شده روزانه: 3 در صورت شیردهی. 3 اگر شیرخشک مصرف شود و یک وعده برابر است با:

6 اونس آب میوه

1/2 فنجان: سیب، موز، توت، خیار، انگور، هلو، گلابی، ذرت، نخود فرنگی، سیب زمینی، آناناس، لوبیا سبز، کدو سبز، هندوانه، قارچ، گیلاس، پیاز

2 عدد آلو متوسط، 1/2 فنجان سیب

1 عدد شلیل متوسط

1/4 فنجان کشمش

1 فنجان کاهو

7- چربی اشباع نشده

حداقل مقدار توصیه شده روزانه: 3 در صورت شیردهی. 3 اگر از شیر خشک استفاده می کنید (بهترین شیرخشک برای افزایش وزن) و یک وعده این است:

1 قاشق چایخوری. مارگارین، سس مایونز یا روغن نباتی (کلزا، گلرنگ، ذرت، زیتون)

1 قاشق چایخوری. وینیگرت (ساخته شده با سس مایونز)

1 قاشق غذاخوری. وینیگرت (بر پایه روغن)

آووکادو 1/8

10 عدد زیتون کوچک یا 5 عدد زیتون بزرگ

8- چربی های اشباع شده

مصرف روزانه توصیه شده: صرفه جویی در مصرف و یک وعده معادل:

1 قاشق غذاخوری کره

یک قاشق غذاخوری خامه ترش

یک قاشق غذاخوری پنیر خامه ای

تهیه و تنظیم: گروه سلامت اوما

منبع: www.webmd.com و www.cpmc.org

وقتی تورات دارید، باید خودتان را آماده کنید، مثلاً وسایل کودک بخرید، کیف بیمارستانتان را آماده کنید و حتی به غذاهایی که بعد از زایمان خواهید خورد فکر کنید. با این کارها از نگرانی شما کم می شود.

اکثر مادران باردار در هفته‌‌های آخر دوران بارداری دچار نگرانی می‌‌شوند. نگرانی برای روز زایمان و نگرانی برای همه کارهای کرده و نکرده! و از همه مهمتر نگرانی در مورد تغذیه قبل و بعد از زایمان بنابراین اگر شما هم جزء این گروه مادران هستید مطالعه نکات زیر برای نحوه تغذیه قبل و بعد از زایمان کمک کننده است.
از آن جایی که در روزهای آخر بارداری، حجم رحم و اندازه جنین به حداکثر میزان خود می‌‌رسد، فشار موضعی روی روده‌‌‌ها نیز افزایش می‌‌یابد و یبوست یکی از عمده ‌ترین مشکلاتی است که خانم‌‌های باردار در ماه آخر، به ویژه در روزهای پایانی بارداری، با آن مواجه می‌‌‌شوند؛ به همین دلیل توصیه می‌‌شود که خانم‌‌‌های باردار در وعده‌‌های مختلف از سبزی ‌ها و میوه‌های تازه و متنوع به میزان زیاد مصرف کنند و روزانه بیشتر از 8 لیوان آب بنوشند تا هم کمتر دچار یبوست شوند و هم فشار به کف لگن به حداقل برسد.

مصرف غذاهای حاوی کلسیم، آهن، پروتئین، فیبر و مایعات فراوان در دوران پس از زایمان توصیه می شود.

 

کمدها را پر کنید
بعد از زایمان به غذاهای تقویتی، ملین و شیردهی مخصوص نیاز دارید. بهتر است کمدهای خود را با میوه های خشک و آجیل پر کنید. بهتر است انجیر خشک، زردآلو و برگ زردآلو، ترشک، عصاره نعناع، ​​ترنجبین، عسل، شیر، شیره های با ماندگاری و … را خریداری و نگهداری کنید تا در صورت نیاز فوری در اختیار شما قرار گیرد.

روش تغذیه کردن بعد از زایمان همچنان چیز خاص و پیچیده ای نیست که موجب نگرانی شما شود. در واقع درست مانند دوران بارداری باید به یک رژیم غذایی با کیفیت خوب ادامه دهید و اگر قصد شیردهی ندارید، نیازمندی مواد مغذی و کالری شما مانند زمان قبل از باردار شدنتان است.

غذا خوردن را آسان کنید
از روشی خلاقانه برای غذا خوردن استفاده کنید. در واقع باید غذاهایی را انتخاب کنید که نیاز به آماده سازی زیادی ندارند. برخی از غذاهای مغذی اما سریع و آسان عبارتند از میوه های تازه، سبزیجات خام، انواع پنیر، ماست و کشمش، تخمه آفتابگردان، غلات صبحانه، گوشت کبابی و ماهی.

از خانواده و دوستان خود بخواهید که در تهیه وعده های غذایی مغذی در روزها و ماه های اول پس از تولد نوزاد به شما کمک کنند.
غذاهایی که منجمد می شوند بسیار مفید هستند زیرا می توانید در شرایط و روزهای سخت خاص به راحتی از آنها استفاده کنید. هنگام غذا خوردن، حتما آرام بنشینید و غذا بخورید، زیرا غذا خوردن در حالت ایستاده نه تنها باعث می شود احساس کنید که غذا نخورده اید، بلکه باعث می شود احساس خستگی کنید و حتی می توانید پرخوری کنید.

علاوه براین سبب می‌‌شود مواد غذایی به خوبی هضم نشوند. بنابراین نوزاد را در جای مخصوص کنار خودتان قرار دهید یا هنگامی که خواب است غذا بخورید.و به طور کلی همانطور که تغذیه صحیح حین دوره بارداری بسیار پراهمیت است، روش صحیح غذا خوردن بعد از زایمان هم به همان نسبت دارای اهمیت است. به طوری که روزانه به مقدار کافی باید از هر 5 گروه مواد غذایی موجود در هرم غذایی دریافت شود:

مرتبط:  چرا خط قرمز زیر کلمات در ورد

برخی از ملاحظات پس از زایمان
محصولات لبنی کم چرب
ماست، شیر یا هر محصول لبنی که ترجیح می دهید نقش مهمی در کیفیت شیر ​​شما دارد. این محصولات حاوی پروتئین و ویتامین های B و D هستند. از طرفی منبع غنی کلسیم نیز هستند که برای اسکلت کودک شما ضروری است. از طرفی کلسیم برای مادر شیرده ضروری است. حداقل 3 وعده لبنیات در روز برای یک مادر شیرده ضروری است. غلات را با شیر داغ و تمشک مخلوط کنید تا برای خود یک صبحانه ایده آل آماده کنید.


مهم‌ترین مطالب در این‌باره:
نوزادان از زمان تولد تا شش ماهگی از طریق شیر مادر تغذیه می شوند، بنابراین تغذیه مادر پس از زایمان باید به گونه ای باشد که ضمن تامین نیاز بدن مادر، نیازهای نوزاد وی را نیز فراهم کند.
مادران باردار بعد از زایمان به دلیل خستگی های جسمی و ذهنی دارای شرایط حساسی می باشند، بنابراین نیاز به مراقبت های ویژه ای دارند.
همچنین به خاطر سختی های زایمان و شیردهی بعد از آن نیازمند یک برنامه غذایی مناسب برای خود و نوزادشان هستند، از این رو در ادامه می توانید با تغذیه مادر پس از زایمان و نیز بهترین رژیم غذایی دوران شیردهی آشنا شوید.

تغذیه مادر بعد از زایمان
همانطور که می دانید بارداری با تغییرات جسمی و روحی زیادی در مادران همراه است، بنابراین عملکرد کلیه اندام های داخلی بدن دستخوش تغییرات شدیدی می شود تا زمینه برای تولد نوزاد فراهم شود.
بنابراین طبیعی است که بعد از زایمان مدتی طول بکشد تا بدن به حالت اولیه برگردد اما در این بین مادر باردار و اطرافیان باید مراقب باشند.
تغذیه و رژیم غذایی مادر باردار یکی از موارد مهمی است که نقش تعیین کننده ای در سلامت مادر و نوزاد دارد پس باید به آن توجه ویژه داشت کردی این ضرورت بعد از تولد از بین نرفت اما از طریق شیر مادر ادامه یافت.
بنابراین مادر باردار باید حساسیت لازم را برای مصرف مواد غذایی مفید مورد نیاز خود و جنین خود حفظ کند و تمام دسته‌های غذایی از جمله لبنیات، پروتئین‌ها، نان‌ها، غلات، میوه‌ها و سبزیجاتی را که در دوران بارداری در رژیم غذایی مصرف می‌شد، حفظ کند. باید تغذیه مادر بعد از زایمان نیز در نظر گرفته شود.

کاچی و خرما در حد اعتدال
کاچی یکی از غذاهای سنتی ایرانی است که فواید بسیاری دارد و از قدیم به عنوان یک غذای دارویی و نیز برای زنانی که تازه وضع حمل می کردند، تجویز می شد.
زیاده روی در خوردن این غذا، به دلیل کالری و چربی زیادی که دارد و با توجه به اینکه زائو در هفته های اول بعد از بارداری کم تحرک تر می باشد، ممکن است، موجب چاقی و اضافه وزن مادر شود.
رطب یکی دیگر از مواد غذایی با ارزش و پر خاصیت است که برای مادرانی که تازه وضع حمل کرده اند مفید می باشد و خوردن آن، موجب تقویت مادر و بازگرداندن نیروی از دست رفته وی خواهد شد.
در روایتی از پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم نقل شده است :
اولین چیزی که زن وضع حمل کرده، باید بخورد رطب است، چنان که حق تعالی به حضرت مریم فرمود : که بعد از زاییدن حضرت عیسی (علیه السلام) رطب بخورد… به درستی که حق تعالی فرموده به عزّت و جلال خودم سوگند که هر زن تازه زاییده ای اگر رطب بخورد، فرزند او را بردبار می گردانم.
مادران بعد از زایمان باید از خوردن غذا های نفاخ و نیز غذا هایی که موجب یبوست می شوند، پرهیز نمایند.
مصرف سوپ های گرم که هضم آنها آسان است، در این دوران توصیه شده و نیز لبنیاتی مانند ماست و پنیر محلی پس از زایمان به منظور ریکاوری سیستم گوارشی و برگشت به برنامه غذایی قبل مفید می باشد.
در این قسمت، لیستی از مواد غذایی که برای تغذیه مادر پس از زایمان مفید می باشد را معرفی می نماییم.

پروتئین
بسیاری از غذاهای حاوی پروتئین مانند تخم مرغ، ماهی، گوشت، لبنیات، نخود، آجیل و غیره به رشد بافت های سلولی کمک می کنند و در بازیابی قدرت عضلانی مفید هستند، در حالی که مصرف غذاهای حاوی پروتئین باعث هضم غذا می شود. . سریعتر

ویتامین C
ویتامین C با خواص آنتی اکسیدانی خود به بهبود بافت های بدن کمک می کند و همچنین در مبارزه با عفونت ها بسیار مفید است.
این ویتامین به وفور در میوه ها و سبزیجاتی مانند گوجه فرنگی، بروکلی، پرتقال، هندوانه، توت فرنگی و انبه یافت می شود و مقدار مناسب آن برای مادران شیرده بین 14 تا 18 سال 1800 میلی گرم و برای مادران بالای 19 سال 2000 میلی گرم است.

آهن
آهن یکی از مواد معدنی مهم و ضروری در رژیم غذایی مادر بعد از زایمان است. زیرا مادران هنگام زایمان خون زیادی از دست می دهند.
بنابراین برای جبران از دست دادن خون و همچنین حفظ سطح هموگلوبین خون، مصرف غذاهای غنی از آهن مانند زرده تخم مرغ، گوشت قرمز، جگر، انجیر، صدف خوراکی به میزان لازم توصیه می شود. میزان مجاز آهن برای زنان 14 تا 18 ساله 10 میلی گرم و برای زنان بالای 19 سال 9 میلی گرم است.


کلسیم
کلسیم یکی دیگر از مواد معدنی مفید است که وجود آن در تغذیه مادر پس از زایمان ضروری می باشد؛ کلسیم از پوکی استخوان جلوگیری کرده و موجب تقویت استخوان ها و دندان می شود.
مواد غذایی مانند شیر، ماست، پنیر و اسفناج غنی از کلسیم می باشند. مقدار کلسیم دریافتی مورد نیاز برای مادران بین سنین ۱۴ تا ۱۸ سال به صورت روزانه،۱۳۰۰ میلی گرم و خانم های بالاتر از ۱۹ سال، ۱۰۰۰ میلی گرم می باشد. در دوران شیردهی به مقدار ۲۵۰ تا ۳۵۰ میلی گرم از کلسیم مادر به نوزاد منتقل می شود، ضمن اینکه کلسیم به تولید و افزایش شیر مادر نیز کمک خواهد کرد.

فیبر
میوه ها و سبزیجات خام حاوی مقدار زیادی فیبر هستند و خوردن آنها به روند دفع کمک می کند، بنابراین مصرف منابع فیبردار یبوست را کاهش می دهد.

مایعات زیاد بنوشید
نوشیدن مایعات برای رفع یبوست و جبران کم آبی ضروری است. مصرف روزانه 8 تا 10 لیوان آب و همچنین مصرف شیر بدون چربی و آب میوه های طبیعی، چای و سوپ در دوران شیردهی ضمن افزایش میزان شیر برای حفظ سلامت مادر توصیه می شود.
علاوه بر این، افزودن نوشیدنی های غنی از کلسیم به رژیم غذایی مادر پس از زایمان می تواند میزان شیر مادر را افزایش دهد.
توجه داشته باشید که بهتر است مادران شیرده از نوشیدن نوشیدنی های کافئین دار خودداری کنند، زیرا کافئین موجود در چای و قهوه غنی علاوه بر کاهش شیر مادر، ادرار آور بوده و باعث کم آبی بدن می شود. .

نوشته های مشابه

یک دیدگاه

  1. مقاله جالبی بود، خیلی خوب توضیح داده بودید. واقعا ماها فکر می‌کردیم بعد از زایمان آب خیلی خوبه ولی حالا متوجه شدیم که اشتباه می‌کردیم!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا