چرا باید مهارت های ارتباطی را یاد بگیریم

عنوان اصلی مطلب: مهارت های ارتباطی را بهتر بشناسیم! زیر مجموعه: مهارت های ارتباطی دسته اصلی: روابط خلاصه مطالب: در این مقاله نگاه دقیق تری به مهارت های ارتباطی انداختیم. ما آن را تعریف کردیم، اهمیت آن را بررسی کردیم و 3 پارامتر اصلی را در آن شرح دادیم و تمرین هایی را برای یادگیری حرفه ای تر این مهارت ارائه دادیم. زمان تقریبی مطالعه: حدود 6 دقیقه

معرفی

اگر بگوییم بیشتر زمانی را که در یک روز صرف می کنیم با استفاده از مهارت های ارتباطی خود می گذرانیم، بی دلیل نگفتیم. در واقع، ما بیشترین تأثیری را که بر افراد و محیط اطرافمان می گذاریم مدیون تسلط خود بر مهارت های ارتباطی و نحوه ارتباط با دیگران هستیم.

در این مقاله در سایت انصاری می خواهیم نگاهی دقیق به بحث روابط و مهارت های ارتباطی داشته باشیم. می خواهیم دقیقا بدانیم این مهارت ها چیست، چرا باید به آنها تسلط داشته باشیم و بتوانیم از آنها به خوبی استفاده کنیم و در نهایت می خواهیم ترفندهایی را یاد بگیریم تا بتوانیم مهارت های ارتباطی را به خوبی و در زمان مناسب به کار ببریم و تاثیر خوبی بگذاریم. روی شخصی که می خواهیم پس با این مقاله جالب و خواندنی همراه ما باشید!

مهارت های ارتباطی به چه معناست؟ !

وقتی از مهارت های ارتباطی صحبت می کنیم، مطمئناً در مورد یک یا دو رفتار صحبت نمی کنیم. مهارت‌های ارتباطی مجموعه‌ای از مهارت‌ها هستند که باید آن‌ها را در چندین زمینه بدانیم تا بتوانیم بهترین تأثیر را بر شخصی که قصد داریم با او صحبت کنیم (و احتمالاً به یک نتیجه مشترک برسیم). بنابراین، در پایان این مقاله، هدف ما شناخت این مهارت‌ها، شناخت اهمیت آن‌ها و یادگیری نحوه استفاده از آن‌ها برای تسلط بر تکنیک‌ها و مهارت‌های ارتباطی زمان برای برقراری روابط مؤثر و مفید است.

چرا باید بر مهارت های ارتباطی مسلط باشیم؟

نام قرن 21 را می دانید… قرن اطلاعات و ارتباطات! این بدان معناست که افراد برای داشتن زندگی بهتر و آسان تر باید دائماً اطلاعات خود را به روز کنند و احتمالاً برای این کار به ارتباطات نیاز دارند. و البته در خلال این کار و کاری که روزانه انجام می دهند، به هم پیوند می خورند. تسلط بر مهارت های ارتباطی به ما کمک می کند تا کیفیت روابط خود را بهبود بخشیم و ارتباط موثرتری ایجاد کنیم. در قسمت بعدی دلایلی را توضیح خواهیم داد که ما را متقاعد می کند که می توانیم زمان، انرژی و سرمایه بیشتری را برای یادگیری مهارت های ارتباطی سرمایه گذاری کنیم!

اما می‌خواهیم به سؤالی که مطرح کردیم، پاسخ کمی دقیق‌تر بدهیم… واقعاً چه دلایل دیگری می‌توانیم پیدا کنیم که ما را متقاعد کند که زمان بیشتری را برای تسلط بر این مهارت صرف کنیم؟ ! به 2 دلیل زیر توجه کنید!

دلیل اول

همانطور که برای زنده ماندن به غذا، پوشاک، سرپناه و سایر عوامل آشکار نیاز داریم، به ارتباطات و روابط نیز نیاز داریم. یک لحظه تصور کنید چه اتفاقی می افتد اگر شما تنها در جهان بودید و نمی توانستید افکار خود را با کسی در میان بگذارید؟ آن وقت چه احساسی خواهی داشت؟ یا کسی نبود که درد و دلت را بگوید؟ یا کسی نبود که ایده های تجاری خود را با او به اشتراک بگذارد و برای گرفتن ایده های بهتر و بالغ تر مشاوره بگیرد؟ می بینی؟! همه ما به دیگران نیاز داریم. همه ما برای بهتر و موثرتر زندگی کردن نیاز به ارتباط با دیگران داریم و برای این منظور تسلط بر مهارت های ارتباطی می تواند یکی از مهمترین وظایف ما باشد.

دلیل دوم

سطر اول دلیل قبلی را دوباره بخوانید! غذا، پوشاک، مسکن و عوامل دیگر… شاید باورتان نشود، اما برای رفع این نیازها به مهارت های ارتباطی هم نیاز داریم! اگر نتوانیم از ارتباطات خود به خوبی استفاده کنیم، ممکن است از دستاوردهایی که خواهیم داشت ناراضی باشیم. یکی از مزایایی که تسلط بر مهارت های ارتباطی به ما می دهد این است که می توانیم بهترین راه حل و بهترین گزینه را برای رفع هر نیازی که داریم به دست آوریم.

با این کار رضایت ما از زندگی که داریم به میزان قابل توجهی افزایش می یابد و نکته دیگر اینکه با این کار می توانیم اعتماد به نفس بسیار قوی تری داشته باشیم. زیرا ما معتقدیم که مهارت های ارتباطی که می دانم می تواند چیزهایی را که می خواهم و نیاز دارم به من برساند. بنابراین ما همیشه خانه یا محل کار را با اطمینان بیشتری ترک می کنیم.

چگونه مهارت های ارتباطی را یاد بگیریم و از آنها استفاده کنیم؟!

بسیاری از افراد یا حتی شما که این مقاله را می خوانید، در مورد مهارت های ارتباطی فکر می کنید که این مهارت ها فقط یک سری تکنیک هستند که باید در حین صحبت کردن یا در کلام خود از آنها استفاده کنیم. اگر بخواهیم بدانیم این یک نگاه مبتدی به این موضوع است و گفتار و بیان ما تنها بخشی از مهارت های ارتباطی است. در این قسمت از مقاله می خواهیم با 3 تکنیک مختلف که برای تاثیرگذاری بیشتر باید در مهارت های ارتباطی بدانیم آشنا شویم! پس با ما همراه باشید.

پوشش

اگر می خواهید تاثیر خود را بر دیگران به طرز چشمگیری افزایش دهید، باید نحوه لباس پوشیدن را یاد بگیرید! این بدان معنا نیست که شما باید آخرین مدها را دنبال کنید و با آنها آشنا شوید. منظور ما این است که می دانید در کدام جلسه، با چه کسی و کجا ملاقات می کنید. شاید باور نکنید، اما تأثیر ما بر مردم قبل از اینکه حتی با آنها صحبت کنیم شروع می شود. اگر بخواهیم مهارت های ارتباطی خود را به خوبی اعمال کنیم، باید همیشه با توجه به نوع قرارمان (کاری، احساسی یا…) مناسب ترین لباس را انتخاب کنیم.

گویش

محتمل ترین چیزی که پس از شنیدن عبارت مهارت های ارتباطی به ذهن می رسد همین تنظیمات است. برای اینکه بتوانیم این مهارت ها را برای ایجاد روابط خوب با دیگران به بهترین شکل پیاده کنیم، باید کلماتی رسا، شیوا و حساب شده داشته باشیم تا بتوانیم دیگران را با خود همراه کنیم و رای آنها را برای خودمان داشته باشیم.

تمرین تکنیک بیان برای تسلط بر این قسمت می تواند بسیار موثر باشد. پیشنهاد می کنیم مقالاتی که در این وبسایت در مورد فن بیان نوشته شده است را مطالعه کرده و به تمرین آن فکر کنید. اما پیشنهادی که بلافاصله به شما می دهیم تا بتوانید روی این قسمت بهتر کار کنید این است که بلافاصله پس از خواندن این مقاله تمرین خودکار را انجام دهید! این کار ماهیچه های فک، لب و دهان شما را تقویت می کند و گویش شیواتری به ما می بخشد و باعث می شود در ارتباط مهارت بیشتری داشته باشیم.

زبان بدن

هر چقدر هم زیبا و مناسب لباس بپوشیم و هر چقدر هم که بلند، شیوا و رسا صحبت کنیم، اگر زبان بدن درستی نداشته باشیم، نمی توانیم از مهارت های ارتباطی به خوبی استفاده کنیم و بر دیگران آن طور که می خواهیم و می خواهیم تأثیر بگذاریم. . بنابراین تسلط بر اعضای بدن و دانستن و توانایی انجام بهترین حرکات بدن در زمان های مناسب می تواند تاثیر کلام ما را دو چندان کند. یک تمرین ساده برای تسلط بر بدن و استفاده از زبان بدن در هر شرایطی، بازی پانتومیم است!

باورتان نمی شود که یک بازی ساده چقدر می تواند مهارت های ارتباطی شما را بهبود بخشد. بدانید که تمرین پانتومیم یکی از موثرترین تمرین‌های سخنرانی در جمع است. شاید دلیل اصلی که آنها را می‌شناسید و کلماتشان بر شما تأثیر می‌گذارد این باشد که می‌توانند از بدن خود به خوبی استفاده کنند و تأثیر مثبتی بر ذهن شما و میزان پذیرش آنها در ذهن شما بگذارند. پس اگر می خواهید مهارت های ارتباطی خود را تقویت کنید، بازی پانتومیم را فراموش نکنید. با یک فلش به دو نقطه برخورد خواهید کرد. این یک بازی جذاب و سرگرم کننده است که در آن می توانید در کنار دوستان و خانواده خود شاد باشید و مهارت های خود را برای ایجاد روابط موثر افزایش دهید!

اخرین حرف

3 پارامتر ذکر شده در بالا بدون شک مهمترین عناصر مهارت های ارتباطی هستند. بدانید که اگر فقط این 3 بخش را در ارتباطات خود جدی بگیرید و زمان، انرژی، تمرکز و سرمایه را برای بهبود آنها اختصاص دهید، در مدت زمان بسیار کوتاهی می توانید به فرد دوستانه تری با مردم تبدیل شوید. در علم ایجاد روابط مثبت و موثر. از اینکه تا پایان این مقاله با ما همراه بودید متشکریم. در صورت تمایل می توانید از طریق این لینک به مقالات دیگر در این زمینه مراجعه کنید. اگر نظر یا پیشنهادی در زمینه اسپیکینگ دارید یا تمرینی را می شناسید در قسمت نظرات مطرح کنید!

مرتبط:  اهنگ چرا نه تو شدی تک ستارم اخ نگارم

ستاره سرویس روانشناسی – انسان ها موجوداتی اجتماعی هستند که درک کامل فرآیند ارتباط و مهارت های ارتباطی را ضروری می کنند. مهارت هایی که برای موفقیت هر فردی در هر رابطه کاری یا اجتماعی ضروری است. ارتباط می تواند باعث آسیب یا آرامش شود. ما روزانه از طریق ارتباط کلامی و غیرکلامی با دیگران ارتباط برقرار می کنیم و مهم است که بدانیم چگونه از ارتباطات خود بیشترین بهره را ببریم.

تعریف مهارت های ارتباطی

مهارت های ارتباطی توانایی انتقال موثر و کارآمد اطلاعات به دیگران است که می تواند ارتباطات شخصی و حرفه ای فرد را بهبود بخشد و رضایت و کیفیت زندگی را افزایش دهد. مهارت های ارتباطی اثربخشی ارتباط را تعیین می کند.
گام اول مربوط به تولید اطلاعات است. و مرحله دوم تبدیل این اطلاعات یا داده ها به رسانه ای برای انتقال به مخاطب مورد نظر است. سبک ارتباط از فردی به فرد دیگر متفاوت است و در طول فرآیند ارتباط، هر فرد ممکن است از چندین راه، روش یا حالت برای انتقال پیام خود استفاده کند. در واقع این آغازگر ارتباط است که باید به ماهیت اطلاعاتی که قصد انتقال آن را دارد توجه کند، اما فرآیند ارتباط به همان اندازه که به منبع تولید یا جریان اطلاعات بستگی دارد به نحوه دریافت کننده بستگی دارد. پیام اطلاعاتی را دریافت می کند.

انواع مهارت های ارتباطی

ارتباط به معنای «ارسال، دادن یا تبادل اطلاعات و عقاید» است که به صورت شفاهی و غیرکلامی بیان می شود. بنابراین، مهارت های ارتباطی را می توان به صورت زیر دسته بندی کرد:

مهارت های ارتباطی:

کلامی: مربوط به کلمات گفتاری و سایر صداهایی است که اطلاعات و معنا را منتقل می کنند

غیر کلامی: مربوط به زبان بدن

مهارت در دریافت پیام:

گوش بده

رعایت کنید

پاسخ دادن

از طرفی مهارت های ارتباطی در زمینه های زیر قابل بررسی است. سه مهارت مهم ارتباطی زیر را در نظر بگیرید.

1. مهارت های ارتباط بین فردی

مهارت های بین فردی برای ارتباط خوب ضروری است. در اینجا چند نکته برای بهبود مهارت های ارتباط بین فردی شما آورده شده است:

اول گوش کن ارتباط همیشه یک خیابان دو طرفه است، کیفیت پیام شما به درک شما از شخص مقابل بستگی دارد.

سوال بپرسید با پرسیدن سوال می توانید توجه و علاقه خود را به طرف مقابل نشان دهید.

علاقه مند بودن. به رابطه خود با طرف مقابل علاقه واقعی نشان دهید. مردم جذب کسانی می شوند که به آنها علاقه واقعی نشان می دهند.

آرام باش. زبان بدن بد پیام اشتباهی می فرستد. پس آرام باشید، گول نخورید و مدام موهایتان را با دستانتان تکان ندهید.

لبخند. از تماس چشمی و لبخند به عنوان پاسخ مثبت استفاده کنید.

دیدگاه مخالفان خود را درک کنید. اگر طرف مقابل دیدگاه متفاوتی نسبت به شما دارد، سوالاتی بپرسید تا علت تفاوت دیدگاه های شما را دریابید. هرچه دیدگاه آنها را بهتر درک کنید، ارتباط شما بهتر خواهد بود.

مشتاق باشید هنگام صحبت کردن در لحن صدای خود و هنگام گوش دادن در زبان بدن خود اشتیاق نشان دهید.

خود را بیان کنید. ضمن بیان بیان بودن، به طرف مقابل تحمیل و ارزش ندهید. یافتن تعادل چندان سخت نیست.

2. مهارت های ارتباطی تجاری

ارتباطات در تمام جنبه های کسب و کار از ارتباط بین مدیریت و کارکنان گرفته تا ارتباط با مشتری بسیار مهم است. آموزش صحیح ارتباطات در محل کار نقش مهمی در بهبود روحیه شرکت، افزایش بهره وری، افزایش فروش و رضایت مشتری دارد. بنابراین لازم است شرکت ها مبلغی را برای آموزش ارتباطات در محل کار اختصاص دهند. آموزش ممکن است شامل موارد زیر باشد:

روش های ارتباطی؛ در محیط کسب و کار امروزی روش های ارتباطی مختلفی از جمله ارتباط شخصی، چت، ایمیل، تلفن، نامه نگاری، ویدئو کنفرانس و … وجود دارد. بهترین راه ارتباطی را تعیین کنید و آن را دنبال کنید.

مخاطب را درک کنید. برای داشتن ارتباط با کیفیت باید مخاطب را درک کرد و این کار با گوش دادن و توجه به ارتباط کلامی و غیرکلامی انجام می شود. برای اطمینان از ارتباط خوب، بهتر است سطح سواد و تحصیلات مخاطب یا مشتری خود را بشناسید و در نظر بگیرید.

از فیلترها دوری کنید هنگامی که اطلاعات به جای ارتباط مستقیم از طریق چندین خط ارتباطی منتقل می شود، ممکن است هدف اصلی پیام تغییر کند و چیزی به پیام اضافه یا حذف شود.

3. مهارت های ارتباطی نوشتاری

داشتن مهارت های ارتباطی نوشتاری خوب نیز می تواند پیام شما را موثرتر کند. ارتباطات کتبی می تواند شامل انواع ارتباطات کتبی مانند نامه های اداری، ایمیل ها، یادداشت ها و خبرنامه ها باشد.

ارتباط نوشتاری مؤثر باید به طور مناسب آغاز شود.

هدف از ارتباط را روشن کنید. کلید ارتباط نوشتاری مؤثر، وضوح است. به عنوان مثال، “من می خواهم به شما در مورد علاقه من به موضوع اطلاع دهم …. “

از گرامر مناسب استفاده کنید. ارتباط کتبی با قواعد دستوری و املایی نادرست قابل قبول نیست.

لحن مکاتبات مهم است. لحن مکاتبات را برای مخاطبان خود تنظیم کنید. ایمیل یک رئیس به یک کارگر با پیشنهاد خدمات متفاوت است.

اهمیت مهارت های ارتباطی

در تحقیقات مختلفی که در زمینه مهارت های اجتماعی انجام شده است. نشان داده شده است که مهارت های ارتباطی می تواند کیفیت زندگی انسان را در موارد مختلف بهبود بخشد. سپس به شرایط خاصی توجه کنید که داشتن این مهارت ها در آنها موثر است.

1. ازدواج موفق
طبق تحقیقات اخیر، مشکلات ارتباطی یکی از دلایل طلاق است. کسانی که می توانند به طور موثر با یکدیگر ارتباط برقرار کنند، موفقیت بیشتری را در رابطه خود تجربه می کنند و به احتمال زیاد ازدواج موفق و پیوند قوی تری با همسر خود خواهند داشت. اهمیت مهارت های ارتباطی در روابط سالم ضروری است.

2. مطالعات بیشتر درآمد نشان می دهد که بهترین مهارت سرمایه گذاری ما مهارت های ارتباطی قوی است. اگر بتوانیم ارتباط بسیار مؤثری برقرار کنیم، مطمئناً می توانیم شغل بهتر و در نتیجه پول بیشتری پیدا کنیم.

3. اعتماد به نفس بیشتر مطالعات
نشان می دهد که مهارت های ارتباطی بالاتر و اعتماد به نفس رابطه متقابل دارند. مهارت های ارتباطی بالا فرد را تشویق می کند تا با غریبه ها ارتباط برقرار کند، در جمع صحبت کند و رفتارهای دوستانه از خود نشان دهد. پس روی افزایش اعتماد به نفس خود در مقابل دیگران کار کنید.

4. خانواده موفق
مطالعه انجام شده نشان می دهد که رضایت خانواده به نوع ارتباط بین اعضا مرتبط است. حمایت، مذاکره، ادراک مثبت، ارتباط در صورت نیاز و درک متقابل اعضای خانواده تنها بخشی از رفتارهای ارتباطی مورد نیاز برای ایجاد خانواده ای سالم و شاد است.

5. جستجوی کار

نتایج تحقیقات نشان می دهد که مطلوب ترین ویژگی افرادی که در شغل خود نقش آفرینی می کنند، مهارت های ارتباطی مؤثر است.

6. کارآفرینان موفق
مطالعه ای که توسط مجله آمریکایی کسب و کار کوچک منتشر شده و عوامل کلیدی موفقیت در کارآفرینی را بررسی کرده است، مهارت های ارتباطی را مهمترین ویژگی افراد مبتکر می داند.

ده رابطه خوب بین فرزندان و والدین
مطالعات نشان می دهد که نوجوانانی که از والدین خود احساس نارضایتی می کنند و محبت و توجه کافی از والدین خود دریافت نمی کنند بیشتر در معرض مشکلات عاطفی، مشکلات مدرسه، مصرف مواد مخدر و رفتارهای جنسی پرخطر هستند. با والدین خود رابطه خوبی دارند، کمتر در معرض افسردگی، اضطراب و عدم اعتماد به نفس هستند و سطح عزت نفس، موفقیت و سلامت روانی کلی آنها بالاتر است.

همه این مطالعات اهمیت مهارت های ارتباطی را در موقعیت های مختلف نشان می دهد. اما خبر خوب این است که مهارت های ارتباطی را می توان به روش های مختلف آموخت. در ادامه 10 راهکار برای ارتباط موثر را بررسی می کنیم.

10 نکته برای ارتباط بهتر

1- به زبان بدن خود توجه کنید

نگه داشتن دست ها روی سینه یا نگاه کردن به اطراف یا نگاه کردن به تلفن همراه هنگام صحبت نشانه های غیرکلامی هستند که این پیام را به طرف مقابل منتقل می کنند، شما گوش نمی کنید. نحوه برقراری تماس چشمی، نحوه دست دادن، نحوه نشستن بخشی از مهارت های ارتباطی است. بهتر است در مورد مفاهیم زبان بدن بیشتر بدانید.

2- از هایپربولی غیر ضروری استفاده نکنید

تکرار کلمات آوایی مانند “اهم” یا “اااا…” نه تنها ارتباط شما را تقویت نمی کند، بلکه عدم منطق و اعتماد به نفس شما را نشان می دهد.

مرتبط:  چرا در میوز باید در سلولهای تولید شده نصف کروموزومهای سلول اولیه وجود داشنه باشه؟

3- فیلمنامه خود را قبل از مکالمه تمرین کنید

داشتن برنامه و نقشه ذهنی برای مکالمات به شما کمک زیادی می کند، به خصوص با افرادی که به سختی می شناسید. بدانید که چگونه گفتگو را باز کنید و در موضوعاتی مانند خانواده، شغل، سیاست یا رویاها و اهداف، زمینه های مشترک پیدا کنید و به گفتگوی خود ادامه دهید.

4- داستان بگویید

همیشه یک داستان خوب برای گفتن در ذهن داشته باشید. داستان سرایی ذهن شما را فعال می کند و باعث می شود که قانع کننده تر به نظر برسید.

5- فعال باشید و سوال بپرسید

برای اینکه طرف مقابل توجه شما را بپذیرد، بخشی از مکالمه او را تکرار کنید یا در مورد آن سوال بپرسید تا علاقه شما به گفتگو را درک کند. سوال پرسیدن به شما کمک می کند مکالمه را ادامه دهید.

6- به طرف مقابل توجه کنید

نادیده گرفتن عوامل حواس پرتی مانند تلفن همراه، روزنامه یا تلویزیون و توجه به طرف مقابل در حین گفتگو برای ارتباط موثر بسیار موثر است.

7- با هرکس مطابق او صحبت کنید

یکی از مهم‌ترین مهارت‌های ارتباطی، شناخت مخاطبان و تنظیم مکالمه بر اساس آن است. مخاطبان جوان، افراد خاص، روسا، همکلاسی ها، دوستان یا بزرگان خانواده هر کدام زبان خود را می خواهند.

8- زیاده روی نکنید

سعی کنید پیام خود را به طور مختصر و مفید، چه به صورت شفاهی و چه غیرکلامی، منتقل کنید. مقدمه، دلایل، اطلاعات، پایان و روند صحیح انتقال پیام واضح است، اما بدون اغراق.

9- همدل باشید

مهارت همدلی به شما کمک می کند با در نظر گرفتن دیدگاه و احساسات طرف مقابل و کاهش تنش و اضطراب رابطه، ارتباط را به یک خیابان دوطرفه تبدیل کنید. همدلی به شما کمک می کند تا واکنش های غیرکلامی طرف مقابل را درک کنید و ارتباط موثرتری برقرار کنید.

10- شنونده خوبی باشید

ابتدا یاد بگیرید که به خوبی به حرف های طرف مقابل گوش دهید. به او توجه کنید و به او فرصت صحبت بدهید. ارتباط کلامی خوب ترکیبی از گفتن کلمات و خوب گوش دادن به کلمات است. گوش دادن خوب کمترین چیزی است که به شما کمک می کند مخاطب خود را درک کنید.

در این مقاله به انواع مهارت های ارتباطی اعم از کلامی، غیرکلامی و نوشتاری و اهمیت آن ها پرداختیم. مطمئن باشید که تقویت این مهارت ها تاثیر مثبتی بر روابط موفق و کیفیت زندگی شما خواهد داشت. با این حال، به خاطر داشته باشید که مهارت های ارتباطی هر فردی به اندازه شخصیت او منحصر به فرد است. بنابراین مهارت های منحصر به فرد خود را بیابید و ارتقا دهید.

برگرفته از: lifehacker, .toppr, job-interview-site, inlpcenter

نوشیدن یک فنجان چای و دمنوش گیاهی در روز به شما کمک می کند تا هر چقدر که می خواهید وزن خود را کاهش دهید. دمنوش های گیاهی در کنار سم زدایی و فوایدی که برای بدن دارند، سریع ترین راه برای کاهش وزن و چربی سوزی نیز هستند و در کمترین زمان به شکلی باورنکردنی خواهید رسید. برای شرکت در چالش کاهش 7 پوندی در یک ماه، همین حالا یک مشاوره رایگان دریافت کنید.


آیا این مطلب برای شما مفید بود؟

بله خیر

بر اساس رای 3 بازدید کننده

22 ژانویه 1400

یکی از مهم ترین عوامل در راه اندازی یک کسب و کار ارتباط با افراد و شرکت های مختلف است و در همین راستا در این مقاله مهارت های ارتباطی را توضیح داده ایم و به شما می گوییم چگونه مهارت های ارتباطی را کسب کنید.یک عادت.

توانایی برقراری رابطه خوب با دیگران به ما این امکان را می دهد که آرامش بیشتری را در روابط خود با آنها تجربه کنیم و به چیزهایی که می خواهیم راحت تر برسیم. تقویت مهارت های ارتباطی رسیدن به هدف را آسان تر می کند. در محل کار، خانه، اجتماع، مهم نیست در کجا و در چه شرایطی، همه ما باید با مهارت های نرم آشنا باشیم. به این ترتیب می توانیم حرف ها و خواسته های خود را بدون ایجاد مشکل برای خود و دیگران بیان کنیم، حرف های طرف مقابل را به درستی بشنویم و بفهمیم و در نهایت به بهترین نتیجه ممکن در روابط خود برسیم. اگر می‌خواهید با انواع مهارت‌های ارتباطی آشنا شوید و نحوه استفاده از آن‌ها را در روابط کاری، اجتماعی و عاطفی خود بیاموزید، حتماً تا پایان این مقاله با آکادمی ویزارد همراه باشید.

انواع مهارت های ارتباطی

مهارت های ارتباطی به شما کمک می کند تا آنچه را که می خواهید بگویید به دیگران منتقل کنید و معنای دیگران را راحت تر درک کنید. به این ترتیب، چالش های رایج کمتری در روابط خود با دیگران خواهید داشت. بسیاری از استرس هایی که در محیط کار و روابط کاری یا در روابط عاطفی خود با دیگران تجربه می کنیم، نتیجه توانایی محدود ما در برقراری ارتباط مناسب است. بسیاری از ما نمی توانیم به درستی منظور خود را برای دیگران توضیح دهیم، حتی نمی دانیم چگونه خوب گوش کنیم. زمانی که نتوانیم خوب گوش کنیم و خوب صحبت کنیم، در روابط خود با مشکلاتی مواجه می شویم، سوء تفاهم ها بیشتر و بیشتر می شود، نمی توانیم حق خود را ادا کنیم، دیگران را آزار می دهیم و در نهایت روابط پر استرسی را تجربه خواهیم کرد. بنابراین یادگیری مهارت های ارتباطی برای هر فردی که در جامعه زندگی می کند ضروری است.

انواع مهارت های ارتباطی 

مهارت های ارتباطی توانایی انتقال و دریافت اطلاعات به روش صحیح است، این مهارت ها تنها شامل توانایی صحبت نمی شود، بلکه شامل مجموعه ای از رفتارها و عادات است که تمرین و یادگیری به ما اجازه می دهد تا روابط بهتری با دیگران ایجاد کنیم. در ادامه با انواع مهارت های ارتباطی بیشتر آشنا می شویم.

1. گوش دادن فعال

گوش دادن فعال یعنی توجه کامل به آنچه دیگران می گویند. برخی از مردم گوش می دهند تا پاسخ دهند. در واقع وقتی طرف مقابل صحبت می کند مدام به این فکر می کنند که به هر یک از حرف های طرف مقابل چه پاسخی بدهند. برای ایجاد رابطه و تمرین مهارت های ارتباطی خود، ابتدا باید شنونده خوبی باشید. چگونه می توانید با طرف مقابل ارتباط برقرار کنید تا زمانی که بفهمید او از شما چه می خواهد و چه معنایی دارد؟

تجربه نشان داده است که افرادی که خوب گوش می دهند در برقراری ارتباط با همکاران، شرکای عاشقانه و سایر اعضای جامعه بسیار موفق تر هستند و آرامش بیشتری را در روابط خود تجربه خواهند کرد. برای اینکه شنونده خوبی باشید، زمانی که دیگران با شما صحبت می کنند گوشی یا لپ تاپ خود را بر ندارید و در عوض دقیقاً به آنچه طرف مقابل صحبت می کند و منظور آنها توجه کنید. نیازی به فکر کردن یا قضاوت نیست، شما هر آنچه را که نیاز دارید از طریق گوش خود دریافت خواهید کرد. گوش بده!

2. مخاطب را بشناسید

مهارت های ارتباطی می تواند از فردی به فرد دیگر و از موقعیتی به موقعیت دیگر متفاوت باشد. برای اینکه بتوانید رابطه خوبی با دیگران برقرار کنید، باید موقعیت خود و مخاطبان خود را به درستی بسنجید. به عنوان مثال، زمانی که می خواهید بر روی یک قرارداد جدید با شرکت دیگری کار کنید، بهتر است از مکاتبات رسمی، ارسال ایمیل یا تماس تلفنی در یک بازه زمانی مشخص برای ارتباط با طرف مقابل استفاده کنید. به طور کلی در هر فضایی به خصوص فضای کاری باید از مجموعه ای از مهارت های ارتباطی برای برقراری ارتباط با افراد مختلف در موقعیت های مختلف استفاده کرد. نکته مهم این است که نوع مهارتی را که در هر موقعیتی باید به کار برد، تشخیص داد.

3. رویکرد دوستانه

در ارتباط با دیگران، صداقت در کلام و رفتار و همچنین رفتار دوستانه بسیار مهم است. وقتی این رفتار را در روابط خود نشان می دهید، برای طرف مقابل راحت تر می شود که به شما اعتماد کند. ایجاد اعتماد همچنین پذیرش شما را توسط دیگران آسان تر می کند. در محل کار سعی کنید با دیگران رفتار دوستانه داشته باشید و در برخورد با دیگران جو مثبت ایجاد کنید. از هر فرصتی برای کمک به همکاران خود استفاده کنید و اجازه دهید نگرش دوستانه و محبت آمیز شما بر آنها تأثیر بگذارد. لازم نیست رفتار متملقانه و تصنعی از خود نشان دهید، ویژگی های مثبت هر فرد را بیابید و بدون تعصب به بهترین شکل ممکن دیگران را دوست داشته باشید. به این ترتیب به فردی تأثیرگذار تبدیل خواهید شد و روابط عالی با دیگران خواهید داشت.

مرتبط:  چرا نمی توان به ذات خداوند پی برد

4. اعتماد به نفس داشته باشید

یکی از اساسی ترین مهارت های ارتباطی داشتن اعتماد به نفس است. افرادی که عزت نفس بالاتری دارند نفوذ بیشتری بر دیگران ایجاد می کنند و در برقراری ارتباط مثبت و موثر با دیگران موفق ترند. برای افزایش اعتماد به نفس، توانایی های خود را بشناسید و سپس برای تقویت آن ها و همچنین افزایش توانایی های خود تلاش کنید. در نهایت، باید بتوانید به دیگران نشان دهید که فردی با اعتماد به نفس هستید و به خود و توانایی های خود اطمینان دارید. برای این کار برقراری تماس چشمی با دیگران را تمرین کنید، به وضعیت نشستن یا حتی راه رفتن خود توجه کنید، قدم های محکم و محکم بردارید، در جلسات صاف بنشینید، لبخند بر لب داشته باشید و تا حد امکان با دیگران ارتباط برقرار کنید. باز هم لازم نیست مصنوعی عمل کنید، دیگران به راحتی می توانند تشخیص دهند که آیا واقعاً به خود و توانایی های خود اطمینان دارید یا فقط در حال بازی هستید. اگر روی رشد شخصی کار کنید، اعتماد به نفس خود به خود رشد خواهد کرد.

5. ارسال و دریافت بازخورد

یکی از مهم ترین مهارت های ارتباطی، واکنش به رفتار و گفتار دیگران و دریافت بازخورد از آنها در مورد رفتار و گفتار خود است. هنگام صحبت با دیگران، تا حد امکان به سوالات آنها پاسخ دهید، نظر خود را حتی به صورت کوتاه و مختصر بیان کنید. حتی اگر نمی‌خواهید هیچ‌کدام از این کارها را انجام دهید، با تکان دادن سر، گفتن یک کلمه ساده یا برقراری ارتباط چشمی به طرف مقابل نشان دهید که او چه می‌گوید و منظورش چیست. این باعث ایجاد یک رابطه خوب و قوی بین شما و طرف مقابل می شود. از طرف دیگر، طرف مقابل را تشویق کنید تا هنگام صحبت کردن، به شما بازخورد بدهد. گاهی در بین صحبت هایتان نظر او را جویا شوید، رابطه خود را با طرف مقابل پرورش دهید تا از این طریق روابط محکم و معناداری بین شما شکل بگیرد.

6. واضح صحبت می کند

واضح صحبت کردن یکی دیگر از مهارت های ارتباطی مهم است. هنگام برقراری ارتباط با دیگران، سعی کنید آنچه را که می خواهید بگویید به وضوح بیان کنید. از معرفی طولانی بپرهیزید و مقاصد و خواسته های خود را واضح و مؤدبانه و صادقانه بیان کنید. اجازه ندهید طرف مقابل در درک معنای شما سردرگم شود. همچنین تنظیم لحن صدای خود در موقعیت های مختلف بسیار مهم است. در یک سخنرانی باید بتوانید با صدای بلند، واضح و قوی صحبت کنید، در یک جلسه کاری که در آن سعی دارید قراردادی تنظیم کنید، لحن صدای شما باید پایین تر، اما مطمئن و قوی باشد. در نهایت آنچه را که می خواهید با اطمینان بگویید. شما می توانید انتخاب کنید که صحبت نکنید، اما اگر این کار را کردید، هر کلمه را با ایمان بگویید. وقتی از آنچه می گویید مطمئن باشید، طرف مقابل چاره ای جز پذیرش حرف شما ندارد.

7. از زبان بدن استفاده کنید

ارتباط با دیگران به ارتباط کلامی محدود نمی شود. برای برقراری ارتباط موثر با دیگران، باید یاد بگیریم که از زبان بدن خود استفاده کنیم. نحوه نشستن ما، حرکت دست ها، نگاهمان می تواند روی طرف مقابل تاثیر بگذارد و به ما در رسیدن به هدف کمک کند. علاوه بر این، تحلیل رفتار طرف مقابل و توجه به تمام حرکاتی که انجام می‌دهد، باعث می‌شود که فراتر از حرف‌هایی که می‌زند، بفهمیم در او چه می‌گذرد و بنابراین می‌توانیم با او ارتباط عمیق‌تری برقرار کنیم.

4 تمرین عالی برای تقویت مهارت های ارتباطی

تقویت مهارت های ارتباطی کیفیت زندگی ما را افزایش می دهد، با تقویت این مهارت ها در درون خود می توانیم به فرد موثرتری در روابط خود تبدیل شویم، آرامش بیشتری در زندگی خود ایجاد کنیم و راحتتر به خواسته های خود برسیم. راه های زیادی برای بهبود مهارت های ارتباطی وجود دارد. در ادامه به موثرترین تمرینات برای توسعه مهارت های ارتباطی اشاره می کنیم:

تقویت مهارت های ارتباطی

1. نظر دوستان خود را جویا شوید

رفتارهای زیادی وجود دارد که به مرور زمان برای ما تبدیل به یک عادت می شود و به همین دلیل دیگر به آنها توجه خاصی نمی کنیم. این رفتارها توسط دیگران بیشتر درک می شود. بنابراین بهتر است هر از چند گاهی از دوستان مورد اعتماد خود در مورد رفتار و رفتار ارتباطی خود سوال کنیم. از آنها بپرسید که کدام قسمت از رفتار ما در کار یا دوستی ما خوشایند و مثبت و کدام قسمت از رفتار ما منفی و آزاردهنده است. به این ترتیب می توانیم نسبت به رفتار خود در ارتباطات خود آگاهی بیشتری پیدا کنیم، نقاط مثبت آن را تقویت و نقاط منفی آن را اصلاح کنیم. چه خوب است که گاهی به عنوان یک دوست یا همکار، بدون اینکه همکارمان از ما بپرسد، خودمان ویژگی های مثبت یا منفی او را در روابطمان به او بگوییم.

2. مهارت های ارتباطی را تمرین کنید

هفت مهارت ارائه شده در بخش قبل می تواند به ما در برقراری ارتباط موثر با دیگران کمک کند. صرف نظر از موقعیتی که در آن قرار دارید و نوع روابطی که دارید، سعی کنید از مهارت های ارتباطی خود استفاده کنید. موقعیت را ارزیابی کنید، مخالفان خود را تجزیه و تحلیل کنید و از هر فرصتی برای برقراری ارتباط با آنها استفاده کنید. در روابط کاری، روابط عاشقانه یا هر رابطه اجتماعی ساده، مانند صحبت با فروشنده در مورد خرید لباس، این مهارت ها را تمرین کنید تا در نهایت برای شما تبدیل به یک عادت شوند و بخشی از شخصیت شما را انجام دهند. به این ترتیب خواهید دید که چقدر در زندگی خود موفق تر هستید و به راحتی می توانید هر کسی را در هر شرایطی تحت تاثیر قرار دهید.

3. از هر فرصتی برای برقراری ارتباط استفاده کنید

تا حد امکان با دیگران رابطه برقرار کنید و از هفت مهارت ارتباطی در این روابط استفاده کنید. اگر در محیط کاری شما فردی به گروه شما اضافه شد، به او نزدیک شوید، ضمن اینکه به او کمک کنید تا زودتر با محیط جدید آشنا شود، فرصتی برای تمرین مهارت های ارتباطی خود ایجاد کنید. وقتی منتظر شروع یک جلسه یا کنفرانس هستید، شروع به صحبت با افراد نزدیک خود کنید. در هر صورت، صرف نظر از فضایی که در آن قرار می گیرید، نقاط مشترکی با افرادی که در آنجا حضور دارند، دارید. از این اشتراکات برای برقراری ارتباط و تمرین ایجاد پیوندهای قوی استفاده کنید.

4. زبان بدن را برای مهارت های ارتباطی بشناسید

زبان بدن را یاد بگیرید تا بتوانید از آن برای رسیدن به اهداف خود در روابط و تحلیل رفتار دیگران استفاده کنید. در روابط، همه چیز آن چیزی نیست که مردم می گویند، اگر با زبان بدن آشنا باشید، می توانید اطلاعات بیشتری در مورد طرف مقابل، صداقت او در صحبت هایش، اعتمادشان به آن و اهدافش کسب کنید. قصد نهایی آنها از کلماتی که به زبان می آورند؟ آشنایی با زبان بدن چندان پیچیده نیست، آن را بخوانید و سپس در روابط خود از آن استفاده کنید.

مهارت های ارتباطی؛ کلید ایجاد روابط موثر و ثمربخش

انسان موجودی اجتماعی است، همه ما در موقعیت های مختلف زندگی خود نیاز به ارتباط با افراد دیگر داریم. چه این ارتباط با افراد نزدیک، مانند اعضای خانواده باشد، چه ارتباط رسمی در محل کار، مدرسه و سایر بخش‌های جامعه، همه ما به دنبال تأثیرگذاری بر دیگران و داشتن شخصیت کاریزماتیک هستیم. تأثیرگذاری بر دیگران به ما این امکان را می دهد که با آنها رابطه خوبی برقرار کنیم و بنابراین بدون ایجاد تنش برای خود و دیگران به اهداف خود برسیم. تمرین مهارت های ارتباطی باعث ایجاد کیفیت و آرامش در روابط ما با دیگران می شود، تصویری مثبت و تاثیرگذار از خود در ذهن دیگران ایجاد می کند و در نهایت مسیر موفقیت ما را آسان می کند. از چه روش هایی برای برقراری ارتباط خوب در محل کار یا اجتماع استفاده می کنید؟ آیا خود را فردی تأثیرگذار در روابط خود می دانید؟ لطفا نظرات و پیشنهادات خود را در زیر این پست با ما و سایر اعضای آکادمی به اشتراک بگذارید.

آیا به دنبال ایده ای برای کسب و کار هستید؟

در واقع ما در آکادمی همیار راه حلی فوق العاده برای مدت محدود برای حفظ و پشتیبانی از کسب و کارهای اینترنتی داریم که در آن سایت شما را راه اندازی می کنیم و یاد می گیریم که چگونه سایت شما را مدیریت کنید. برای استفاده از این پیشنهاد روی لینک hamyar.co/final کلیک کنید.

نوشته های مشابه

‫2 دیدگاه ها

  1. مقاله جالبی بود. همیشه میدونستم که مهارت‌های ارتباطی مهم هستند اما الان بیشتر به خودم فشار اومد که باید بیشتر به این موضوع توجه کنم. ممنون از نویسنده برای این مقاله پرمحتوا.

  2. واقعا موافقم که باید مهارت های ارتباطی رو یاد بگیریم. من خودم تجربه کردم که بدون این مهارت ها نمیشه تو کار و زندگی موفق بود. ممنون بابت مقاله خوبتون!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا