چرا باید خدا را شکر کنیم کلاس دوم فارسی
معنی لغات و پاسخ سوالات درس هشتم فارسی دوم ابتدایی; در این مقاله معنی کلمات متضاد و کلماتی که دارای خانواده یکسان هستند و همچنین پاسخ سوالات درست و غلط گوش و گفتن و تشکیل کلمات صفحه 52 یادگیری و گفتن و پیدا کردن و گفتن صفحه 53 درس 8 , هشتم از همه نوع کتاب فارسی سال دوم دبستان را قرار دادیم. با ما در بخش آموزش ماگرتا همراه باشید.
همچنین بخوانید : معنی لغات و پاسخ درک و درک درس مورچه اشک آور فارسی دوم دبستان
معنی لغات و جواب سوالات درس هشتم فارسی دوم ابتدایی
معنی کلمات مترادف و معنی درس هشتم فارسی پایه دوم
بحث: صحبت
کمک: کمک
خیلی: خیلی
تلاش: تلاش
دعا: با خدا صحبت کن
عشق: مهربانی
فهمید: فهمید
فهمید: فهمید
پرسید: پرسید
نفر: مردم
عشق: عشق
تصمیم گرفت: تصمیم گرفت
سالم: سالم
زمان: کی
کی: کی، کی
قبل از: نزدیک
حتی: تا، تا، حتی
دوست: دوست عزیز
پرسیدم: پرسیدم
کلمات دشوار با ارزش املایی در درس فارسی هشتم پایه دوم
دعا – عشق – زمان – مردم – یعنی – فهمیدم – تصمیم – دیگران – تلاش – همکلاسی هایم
متضاد و متضاد درس فارسی هشتم سال دوم دبستان
پرسیدم ≠ جواب دادم
صحبت کن ≠ سکوت صحبت نکن
بله ≠ نه
بیشتر ≠ کمتر
سالم ≠ بیمار
کوچک ≠ بزرگ
بسیاری ≠ چند
همیشه ≠ هرگز
واژه های هم خانواده و داشتن قسمت مشترک درس فارسی هشتم پایه دوم
ما می خواهیم: من می خواهم، لطفاً
بیشتر بپرسید: کمتر، بدتر، سخت تر
همکلاسی ها: همکلاسی ها، گفتگو با دیگران
پاسخ سوالات تمرین صفحه 52 و 53 درس فارسی هشتم دوم دبستان
پاسخ صحیح و غلط صفحه 52 درس هشتم فارسی دوم ابتدایی
سؤال 1) ما در دعا با خدا رنج می بریم.
جواب درست
سوال 2) همه افراد خوب را دوست دارند.
جواب درست
سوال 3) ما فقط برای خود دعا می کنیم.
جواب: نادرست
سوال 4) دعا یعنی درد و رنج نزد خدا 75757599888
پاسخ: صحیح
گوش کن و جواب را بگو، صفحه 52، درس 8، فارسی دوم دبستان
سؤال 1) دعا به چه معناست؟
جواب: دعا به معنای صحبت با خدا و درخواست کمک از اوست.
سوال 2) چرا خدا را شکر می کنیم؟
جواب: چون خداوند نعمت های فراوانی به ما عطا کرده است و به سبب لطف و رحمت اوست که ما چیزهای زیادی داریم.
سوال 3) چه کاری می توانید انجام دهید تا خدا شما را بیشتر دوست داشته باشد؟
پاسخ: سعی می کنم به بزرگترهایم احترام بگذارم و با همه مهربان و مؤدب باشم تا خدا مرا بیشتر دوست داشته باشد.
سوال 4) چرا همه پدربزرگ ها و مادربزرگ ها را دوست دارند؟
پاسخ: چون بسیار مهربان و دلسوز هستند و همه را دوست دارند.
جواب ساخت لغات صفحه 52 درس هشتم فارسی دوم دبستان
دایی ← دایی
دایی ← دختر عمو
خاله ← پسر خاله
خاله ← دختر خاله
خاله ← پسر خاله
خاله ← دختر خاله
عمو ← دختر عمو
عمو ← پسر عمو
پاسخ را بیاموز و بگو، صفحه 53، درس هشتم، فارسی دوم دبستان
به این کلمات دقت کنید:
کبری، عیسی، مصطفی، یحیی، مجتبی، مرتضی. حرف «ی» در آخر این کلمات «الف» می آید.
برای اینکه این کلمات را خوب بخوانیم روی حرف «ی» مثل موسی علامت «ٰ» می گذاریم.
– حالا بگویید در درسی که حرف «ی» آخرش صدای «الف» می دهد از چه کلمه ای استفاده شده است.
پاسخ: همینطور
جواب را بیابید و در صفحه 53 درس هشتم فارسی دوم ابتدایی بگویید
سوال 1) کلماتی که “ع ع ع” دارند.
جواب: نماز – یعنی وقت – تلاش
سوال 2) جمله ای با علامت “!” آیا او دارد
پاسخ: بنابراین من همیشه سعی می کنم با همکلاسی هایم و حتی بچه های کوچکتر از خودم خوب رفتار کنم تا شما را بیشتر دوست داشته باشید!
سوال 3) با توجه به متن درس، کلمه مناسب را در جای خالی قرار دهید.
پاسخ: موقع نماز با خدا صحبت می کنیم و از او کمک می خواهیم.
پاسخ داستان همکاری، ص 55، فارسی دوم دبستان
سوال) به نظر شما چرا پیامبر(ص) پیشنهاد دوستان خود را نپذیرفت؟
جواب: چون خود را بهتر و برتر از اصحاب نمی دانست و معتقد بود که همه باید در سفر همکاری کنند.
همچنین بخوانید : معنی کلمات و پاسخ سوالات درس هفتم فارسی دوم دبستان
توجه: شما دانش آموز کلاس دوم ابتدایی می توانید برای دسترسی سریع و آسان به معانی لغات و پاسخ به سوالات تمرینی درس دوم ابتدایی به زبان فارسی، عبارت Magerta را در انتهای عنوان خود در گوگل جستجو کنید.
در پایان امیدواریم مقاله معنی واژه ها و واژه های متضاد و هم خانواده و پاسخ سوالات درس هشتم مهربان ترین کتاب فارسی دوم دبستان; باشد که برای شما دانش آموزان عزیز مفید واقع شود. سوالات خود را در قسمت نظرات بیان کنید.🤗
ابلیس، مانع بزرگ شکرگزاری
خداوند در آیات 11 و 17 سوره اعراف به انسان هشدار می دهد که ابلیس بزرگترین مانع شکرگزاری انسان از خداوند است. اجازه نمی دهد که انسان با شکرگزاری از طرق مختلف، خود را در مسیر درست اسارت قرار دهد و به کمال برسد.
ابلیس می کوشد انسان را از نعمت ها و نعمت ها غافل کند تا بتواند به درستی از نعمت های الهی بهره مند شود و حق نعمت و نعمت دهنده را ادا کند و نعمت دهنده را شکر کند و در برابر خداوند رکوع و سجده کند. .
ابلیس همه راهکارها را برای جلوگیری از پیشروی انسان در مسیر مستقیم پرستش و سپاس به کار می گیرد. زیرا می داند که معنا و مفهوم عبودیت واقعی چیزی جز شکرگزاری نیست که عمیق ترین قسمت آن کمال انسانی و خلافت است. (انسان، آیه 3) از این رو سعی می کند انسان را در کفر و کفر قرار دهد تا شبهات خود را نسبت به انسان اصلاح کند.
شیطان می گوید کاری می کنم که انسان شکرگزار نباشد، زیرا می داند شکر انسان به اشکال مختلف به معنای پیشروی در مسیر خلافت الهی است که از آن محروم است. پس اگر بتواند جلوی شکر انسان را بگیرد، در واقع خلافت انسان را متوقف کرد و به موفقیتی که می خواست رسید. به همین دلیل با هر وسیله و از هر جهت، چپ و راست، پشت سر و جلو حمله می کند تا مردم را کفر و منکر نعمت کند. (اعراف، آیات 11 و 17)
به عبارت دیگر، بر اساس توضیح ابلیس که گفت: و لا تجددو اخترهم شاکرین، می توان نتیجه گرفت که عدم شکر نعمت، نشانه آشکار تسلط شیطان بر انسان و انحراف از راه مستقیم خداوند است.
شکر یک کلمه عربی است که به فارسی به معنی سپاسگزاری است. لغت شناسان عرب، کلمه «شکر» را به معنای شناخت احسان و اشاعه آن تعریف کرده اند (لسان العرب، ابن منظور، ج 7، ص 170، «شکر») یا به عبارتی نعمتی را تصور کرده و بیان کنند. آی تی. (فرهنگ لغات از قرآن کریم، راغب اصفهانی، ص 461، «قند»)
شکر خدا یعنی اینکه بدانیم هر نعمتی که به ما می رسد از طرف خداست و هر وسیله ای که نعمت به ما می رسد، همان وسیله ای است که به خواست خدا به ما می رسد. حالت خاصی که از این دانش حاصل می شود شکر نامیده می شود.
البته به واسطه فطرت و عقل، هر انسانی به طور طبیعی نسبت به کسی که احسان می کند و سعی می کند به نحوی شکرگزاری کند، حالت شکرگزاری دارد. عقل این مفهوم را درک می کند و فطرت انسان نیز این حالت را می پذیرد و به نحوی در برابر بخشنده و نعمت دهنده خضوع می یابد و سعی می کند به هر نحوی از او تشکر کند.
منظور از وصف شکر خداوند
است، اما باید توجه داشت که آنچه در مورد شکر انسان گفته می شود از انسان است یا از جانب خداوند; اما اگر این لفظ بر خداوند اطلاق شود و مثلاً گفته شود که خداوند سپاسگزار است، معنای این وصف شکر خدا چیزی غیر از آنچه در مورد انسان گفتیم خواهد بود; زیرا منظور از توصیف خداوند از شکر، اجر و احسان خداوند به بندگان و دادن ثواب عبادت آنان است (مفردات، ص 461-462، «شکر»؛ فرهنگ فارسی، ج 2، ص 2057) یا رشد اعمال نیکشان و دادن پاداش مضاعف به آنها. . (لسان عرب ج 7 ص 170 شکر )
مبانی و عوامل شکرگزاری
شاید بتوان گفت مهمترین پایه و عامل شکرگزاری مربوط به دانش است. زیرا تا انسان نعمت ها را نشناسد قدردانی نمی کند و شکر نمی کند. در آیات قرآنی به نقش اساسی و مهم علم در رسیدن به مقام شکرگزاری در انسان توجه شده است.
خداوند در آیات 68 تا 70 سوره وکیه به نقش تصدیق نعمت در شکرگزاری انسان اشاره می کند تا نشان دهد این عنصر چگونه در رسیدن به مقام شکر نقش اساسی و اساسی دارد. اگر انسان نداند این چیزی که در اختیار اوست، نعمت است، اصلاً شکر نمی کند; برعکس، این حالت زمانی در او محقق می شود که بفهمد این نعمت نعمتی است که باید شکرگزار آن باشد.
خداوند در قرآن به این نکته توجه کرده است که انسانها همه ابزارهای شناخت نعمت و نعمت دهنده را دارند و می توانند نعمت دهنده و نعمت دهنده را بشناسند و از نعمت و نعمت دهنده تشکر کنند. (نحل، آیه 78؛ مومنون، آیه 78؛ سجده، آیه 9؛ مالک، آیه 38؛ انسان، آیات 2 و 3) خداوند در آیه 15 سوره احقاف، رشد فکری را دلیل بیشترین توجه انسان به شکر دانسته است. .
موانع قدردانی
موانع قدردانی در دو جنبه اصلی وجود دارد، شناختی و حرکتی. اگر علم عامل مهمی در شکرگزاری انسان نسبت به نعمت و نعمت دهنده باشد، فقدان علم نیز مانع این عمل خواهد بود.
در عرصه حرکت و عمل، اگر طبیعت به طور طبیعی به شکرگزاری نعمت ها و نیکوکاران گرایش داشته باشد و شکرگزار شود، هرگونه تغییر و دگرگونی در طبیعت باعث می شود که رفتار متضاد و متناقضی در پیش گیرد و در عوض شکر نعمت ها و شکرگزاری ها را در پیش بگیرد. نعمت دهنده باید موجب کفر و ناسپاسی و کفر نعمت شود.
پس در موانع شکر باید از موانع معرفت و عوامل تغییر ماهیت یاد کرد; زیرا اینها به طور طبیعی نقش حیاتی در تبدیل شکر به ناباوری دارند. به عنوان مثال، یکی از بزرگترین موانع شناخت این است که انسان ها ابزارهای شناختی خود را ناکارآمد یا ضعیف می کنند و باعث بیماری می شوند.
گناه بر اساس آموزه های قرآنی باعث می شود که انسان ابزارهای شناختی حسی و غیرحسی خود را از دست بدهد، به گونه ای که بر روی آن بنشیند و نتواند حقایق هستی را بازتاب دهد و یا حتی درهای آن را مهر و موم کند و ببندد. این گونه است که حقایق را تار می بیند یا وارونه می یابد و بر اساس این تغییر ماهیت و دگرگونی حق باطل و زشتی را زیبا و هنجار و ارزش غیرعادی و ضد ارزشی بودن را می یابد. .
قلب که مهم ترین عامل شناختی است، وقتی سلامتی خود را از دست می دهد و بیمار می شود، انگیزه معکوس پیدا می کند و به سمت زشتی و گناه می رود. پس ناسزاگویان به طور غیر طبیعی به جای شکر نعمت و نعمت، نعمت و ناسپاسی دریافت می کنند.
در این میان، نقش هواهای نفسانی به عنوان دشمن درونی و وسوسه های شیطانی به عنوان دشمن بیرونی را نباید نادیده گرفت; زیرا اینها یکی از مهم ترین عواملی است که انسان را به گناه می کشاند و عقل و فطرت سالم را از بین می برد. خلقیات نفسانی انسان را به گناه می کشاند و گناه نیز ذهن و قلب را فاسد می کند و قدرت درک و معرفت را از انسان می گیرد.
از این رو خداوند مردم را به خداپرستی سفارش می کند تا نه تنها ابزارهای شناختی حفظ شود و مردم با فطرت سالم در مسیر کمال قرار گیرند، بلکه با خداپرستی قبلی نیز بصیرت و گرایش به کمال پیدا کنند و کمالات در آنها تقویت شود. . و بن بست ها را بشکنید. (بقره، آیه 282؛ انفال، آیه 29؛ طلاق، آیات 2 و 3).
تمام سوالات در مورد هدایای آسمانی درجه دوم
درس اول
1- چرا باید خدا را شکر کنیم؟
2- خدای مهربان چه نعمت هایی به ما داده است؟
3- فواید آفتاب را چند سطر بنویسید؟
درس دوم
1- وقتی می خواهیم با خدا صحبت کنیم چه کار می کنیم؟
2- با مطالعه چه نعمت های خداوند را می توان شکر کرد؟
درس سوم
1- امام حسین در مورد نماز از مادرش چه آموخت؟
حضرت فاطمه را برای چه کسی دعا کردم؟
درس چهارم
1- از داستان مادر پیامبر که از مادرش مهربانتر است چه درسی به یاران خود داد؟
2- آیه ماهنی (هو ارحم الرحیمین) چیست؟
درس پنجم
1- چرا وضو می گیریم؟
2- قبل از وضو چه کار کنیم؟
3- مراحل وضو را بگو؟
4- چرا وضو می گیریم؟
درس ششم
1- آقای امیری روی تابلوی کلاس چه نوشته اند؟
2- پیامبران بزرگ الهی را نام ببرید؟
درس هفتم
1- دوست وفادار پیامبر چه کسی بود؟
2- پیامبر هنگام شمردن خرما در ظرف چند خرما بود و چه فرمود؟
درس هشتم
1- مردم با شنیدن نام زیبای پیامبر چه می گویند؟
2- برادر زهرا چه روزی به دنیا آمد؟
3- نام پدر حضرت محمد (ص) و نام مادر حضرت محمد (ص) چیست؟
4- حضرت محمد را به چه نام می شناختند؟
5- زادگاه حضرت محمد کجاست؟
درس نهم
1- منظور از اهل بیت چیست؟
2- خاندان پیامبر کیست؟
3- خاندان پیامبر چه نوع مردمی هستند؟
4- حضرت محمد (ص) حضرت فاطمه کیست؟
5- نام نوه های حضرت محمد (ص) را بگویید؟
درس دهم
1- همسر حضرت فاطمه چه کسی بود؟
2- نام فرزندان حضرت فاطمه چه بود؟
3- خاندان حضرت علی چه مردمی بودند؟
درس یازدهم
1-چرا نماز می خوانیم؟
2- برای خواندن نماز اول وقت چه کنیم؟
3- مراحل نماز دو رکعتی را بگو؟
4- کدام مراحل نماز جزء نمازهای واجب نیست؟
درس دوازدهم
1- اولین امام مسلمین ما کیست؟ و چه روزی به دنیا آمد؟
2- رابطه حضرت علی (ع) با پیامبر چیست؟
3- اولین مردی که به اسلام ایمان آورد چه کسی بود؟
4- اولین زنی که اسلام آورد چه کسی بود؟
5- حضرت امیرمومنان در کجا و توسط چه کسانی به شهادت رسیدند؟
6- پیامبر در مورد حضرت علی چه فرمود؟
درس سیزدهم
1- اولین فرزند امام علی و حضرت فاطمه در چه روزی به دنیا آمد؟
2- اسم فرزندشان را چه گذاشتند؟
3- دشمن امام حسن کی بود؟
4- پیامبر در مورد امام حسن چه فرمود؟
5- امام حسن امام اول شیعیان ماست؟ و چرا شهید شد؟
درس چهاردهم
1- دومین فرزند حضرت فاطمه و حضرت علی (ع) در چه روزی متولد شد؟
2- نام امام دوم ما چه بود؟
3- امام حسین در چه روزی به شهادت رسید؟
4- نام دشمن امام حسین چه بود؟ و چه جور آدمی بود؟
درس پانزدهم
1- معمولا چه کسی احوالپرسی می کند؟
2- هنگام سلام دادن به بزرگترها می گویند ……………..
3- سلام چند ثواب دارد؟
4- چه کسی با سلام کردن بیشتر ثواب می کند؟
5- خداوند در قرآن به پیامبر چه فرموده است؟
درس شانزدهم
1- ماهیت نعمت از کیست؟
2- نشانه های پاکیزگی چیست؟
3- معنی آیه (و ما انزلنا أباء الماء الطبّار) چیست؟
درس هفدهم
1- مسلمان در شبانه روز چند رکعت نماز می خواند؟
2- نماز صبح و عصر چند رکعت است؟
3- نماز عصر و مغرب چند رکعت است؟
4- نماز عشا چند رکعت است؟
5- نماز صبح کی تمام می شود؟
6- نماز ظهر کی تمام می شود؟
درس هجدهم
1- پیامبر در مورد دروغ چه توصیه ای کرد؟
2- راست گفتن چه فایده ای دارد؟
3- دروغ گفتن چه نتیجه ای دارد؟
درس نوزدهم
1- میلاد یعنی چی؟
2- نیمه شعبان تولد کیست؟
3- اگر امام مهدی بیاید چه می شود؟
درس بیستم
1- وقتی کاری را شروع می کنیم چه کار می کنیم؟
2- آخر غذا چه می گوییم؟
3- بعد از غذا چه می گوییم و چه می کنیم؟
4- در مورد عادات غذایی سه نکته بگویید
سوالات کل هدیه های آسمانی